Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Σφραγίστηκαν οι τελευταίοι όροφοι και το rooftop στο ξενοδοχείο COCO-MAT στην Μακρυγιάννη


    Σφραγίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο τελευταίοι όροφοι και το rooftop bar του ξενοδοχείου COCO-MAT, στην περιοχή Μακρυγιάννη, με απόφαση του υπουργείου Τουρισμού.

    Η διαδικασία καθυστέρησε κάποιες μέρες, καθώς υπήρχε κόσμος που διέμενε σ’ αυτούς, γι’ αυτό και οι υπεύθυνοι ζήτησαν χρόνο για να γίνει η εκκένωση.

    Την κατεδάφιση του αυθαίρετου τμήματος του κτιρίου έχει αναλάβει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

    Η σφράγιση του τμήματος του κτιρίου που κηρύχθηκε αυθαίρετο έρχεται σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε το 2019.

    Η εφαρμογή της απόφασης καθυστέρησε για λόγους που έχουν να κάνουν με την τεχνική πολυπλοκότητα του εγχειρήματος, την απροθυμία ή την αργή ανταπόκριση των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και το πλήθος των νομικών ενεργειών στις οποίες έχει προβεί προσπαθώντας να ανακόψει την απόφαση η ιδιοκτήτρια εταιρεία, Μπλε Κέδρος.

    Το περασμένο καλοκαίρι, η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας επανήλθε για δεύτερη φορά στην υπόθεση, ζητώντας από το υπουργείο Τουρισμού να προχωρήσει σε ολική ή μερική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ξενοδοχείου και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να προχωρήσει στην κατεδάφιση μέχρι τον Μάιο του 2024.

    Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Μπλε Κέδρος έχει καταθέσει αγωγή κατά του Δήμου Αθηναίων, αξιώνοντας να της καταβληθεί αποζημίωση για το πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτου που της επιβλήθηκε, ύψους 6 εκατ. ευρώ, με το επιχείρημα ότι δεν φέρει ευθύνη επειδή η οικοδομική άδεια εκδόθηκε νομίμως από την πολεοδομία του δήμου.


    Πηγή: https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/akropoli-sfragistikan-oi-teleytaioi-orofoi-sto-xenodocheio-coco-mat/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.