Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΥΠΕΝ: Παράταση έως 4 Σεπτεμβρίου στη διαβούλευση του χωροταξικού – πολεοδομικού νομοσχεδίου


    Δίνεται παράταση έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2020 στη διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας». Η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία της διαβούλευσης ήταν στις 28 Αυγούστου 2020.

    Σε αυτό το πλαίσιο αυτό, καλούνται να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση οι κοινωνικοί εταίροι και οι ενδιαφερόμενοι, καταθέτοντας τις προτάσεις τους.


    Πηγή: http://www.ypeka.gr/el-gr/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF/%CE%93%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/ID/840



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου, απαντά στο κύμα αντιδράσεων που εκδηλώνονται και ανοίγει τα χαρτιά του για τη νέα νομοθετική ρύθμιση της εκτός σχεδίου δόμησης. Συγκεκριμένα:

    -Δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει παράταση της διαβούλευσης του πολοεοδμικού και χωροταξικού νομοσχεδίου.

     

    εδω

    https://ecopress.gr/anoigei-viomichania-oikodomikon-adeion-gia-tin-ektos-schediou-domisi/

     

    υγ

    «Εξαρτάται από το είδος δραστηριότητας. Για κατοικία σε γήπεδο 2 στρεμμάτων θα είναι δυνατή η έκδοση άδειας για κτίριο 180 τ.µ για τη μεταβατική περίοδο, αντί 200 τ.µ. που είναι σήμερα.

    Αντίστοιχα, σε γήπεδο 4 στρεμμάτων θα είναι δυνατή η κατασκευή κτιρίου 190 τ.µ. (από 200 τ.μ. σήμερα) και σε 8 στρεμμάτων η κατασκευή κτιρίου 260 τ.µ. (από 180 τ.µ σήμερα).

    προφανως ειναι λαθος αφου τα 8 στρ.  σημερα χτιζουν 280 τμ. και οχι 180.

    Edited by dimitris GM
    Link to comment
    Share on other sites

    Δυστυχώς  αν καταργηθούν οι παρεκκλισεις  ,κυρίως  Ζωνη  και 4 στρεμματα τυφλα η σε αγροτικούς  ασφαλτοστρωμενους  οδούς, είναι η ταφόπλακα μας στα τουριστικά νησιά. Ειδικά σε μια τέτοια περίοδο. Από τη μια σαφώς θα έπρεπε να υπάρχει και ένας έλεγχος αλλα ας έβγαζαν μονο τις μικρές παρεκκλισεις. Το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα είναι τεράστιο .Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι αποφασίζουμε και διαταζουμε εν μια νυκτί 

    Link to comment
    Share on other sites

    Στη συνέντευξη αναφέρεται σε ορισμένα στοιχεία που δεν είναι και τόσο τραγικά (πχ τι 190 τι 200.. για 10 τ.μ. δεν στεναχωριόμαστε). Αλλά από την άλλη δεν μιλά για ουσιαστικές λεπτομέρειες όπως πχ τα 45 μ πρόσωπο, τα οποία αποτελούν παράμετρο που όχι απλά  μειώνει λίγο τη δόμηση, άλλα στερεί τη δυνατότητα ολοκληρωτικά.

    Η ουσία λοιπόν δεν είναι αν μειώνεται λιγάκι σε κάποιο ποσοστό η δυνατότητα δόμησης (οι περισσότεροι άλλωστε στα εκτός σχεδίου δεν εξαντλούσαν συνήθως τα 200 ή 280 τ.μ. ) αλλά αν θα έχεις ή όχι δυνατότητα δόμησης.

    Επίσης άλλο πρόβλημα είναι πως η καταγραφή των παρεκκλίσεων δεν έχει γίνει με αναφορά στο άρθρο του ΠΔ όπως αυτό έχει τροποποιηθεί κατά καιρούς, αλλά με νέο κείμενο το οποίο έχει αφήσει απ'έξω σημαντικές παρεκκλίσεις όπως τα τυφλά οικόπεδα 4 στρ. Η διετία που αναφέρει πάντως για την κατάσταση της χώρας (τόσο οικονομικά, όσο και οργανωτικά) είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

    Πιστεύω σύμφωνοι είναι περισσότεροι με το να οργανωθεί ορθότερα η δόμηση. Όμως το γενικό αίσθημα είναι πως όλα γίνονται κάτω από μεγάλη πίεση χωρίς να είναι κατανοητή αυτή η πρωτοφανής πρεμούρα. 

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.