Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πρότυπα καταστατικά στην Υπηρεσίας μιας Στάσης (ΥΜΣ) - Ίδρυση επιχειρήσεων σε δέκα (10) λεπτά


    Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, που δεν θα ξεπερνά τα δέκα λεπτά, από σχεδόν ένα μήνα που απαιτείται σήμερα, θα μπορούν  να ιδρύονται επιχειρήσεις επιπλέον δώδεκα διαφορετικών νομικών μορφών.

    Με την Υπουργική Απόφαση με θέμα «Πρότυπα καταστατικά για τη σύσταση εταιρειών μέσω της Υπηρεσίας μιας Στάσης (ΥΜΣ) και της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας» ο απαιτούμενος χρόνος για την ηλεκτρονική σύσταση μειώνεται στο ελάχιστο.
     
    Εντός των επομένων μηνών και σε δέκα λεπτά με κόστος από 15 έως 18 ευρώ, ένας επιχειρηματίας μπορεί να κάνει σύσταση εταιρείας με μοναδικό εργαλείο τον προσωπικό του υπολογιστή.
     
    Μέχρι τώρα ο ενδιαφερόμενος νέος επιχειρηματίας χρειαζόταν πολύτιμο χρόνο – που μπορούσε να υπερβεί και τον έναν μήνα- καθώς έπρεπε να επισκεφτεί τουλάχιστον τρεις διαφορετικές υπηρεσίες (Υπηρεσία ΓΕΜΗ Επιμελητηρίου, αρμόδια ΔΟΥ και ΕΦΚΑ).
     
    Όλες οι νομικές μορφές θα μπορούν να συστήνονται με πρότυπο καταστατικό και με πρόσθετο περιεχόμενο ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να συντάσσουν και να υποβάλλουν το καταστατικό της εταιρείας τους. 
     
    Οι δώδεκα (12) νομικές μορφές, οι οποίες εντάσσονται επιπλέον, είναι οι εξής:

    -Ετερόρρυθμη εταιρεία κατά μετοχές (από 01/05/2024)
    -Κοινοπραξία (από 01/05/2024)
    -Αστική Εταιρεία (από 01/05/2024)
    -Αστικός Συνεταιρισμός (από 01/07/2024)
    -Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών (από 01/07/2024)
    -Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας (από 01/07/2024)
    -Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης (από 01/10/2024)
    -Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (από 01/10/2024)
    -Συνεταιρισμός Εργαζομένων (από 01/10/2024)
    -Ευρωπαϊκή Συνεταιριστική Εταιρεία (από 01/12/2024)
    -Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (από 01/12/2024)
    -Ευρωπαϊκή Εταιρεία (από 01/12/2024)

     Υπενθυμίζεται ότι σε απόφαση που υπέγραψε ο Κώστας Σκρέκας, η οποία δημοσιεύτηκε στο σύστημα «Διαύγεια», προβλέπεται πως τα  πρότυπα σύστασης αφορούν σε 17 νομικούς τύπους και θα είναι, σταδιακά, διαθέσιμα μέσω της Υπηρεσίας μιας Στάσης (ΥΜΣ) και της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης (e-ΥΜΣ).

    Αναλυτικά τι προβλέπει η απόφαση:

    -Από την 1η Μαρτίου 2024 θα είναι διαθέσιμα τα πρότυπα καταστατικά με πρόσθετο περιεχόμενο για την Ανώνυμη Εταιρεία, την Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, την Ετερόρρυθμη Εταιρεία και την Ομόρρυθμη Εταιρεία.

    – Από την 1η Μαΐου 2024 θα είναι διαθέσιμα τα πρότυπα καταστατικά και τα πρότυπα καταστατικά με πρόσθετο περιεχόμενο για την Αστική Εταιρεία, την Κοινοπραξία, και την Ετερόρρυθμη κατά μετοχές Εταιρεία.

    – Από την 1η Ιουλίου 2024 θα είναι διαθέσιμα τα πρότυπα καταστατικά και τα πρότυπα καταστατικά με πρόσθετο περιεχόμενο για τον Αστικό Συνεταιρισμό, την Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας και την Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών.

    – Από την 1η Οκτωβρίου 2024 θα είναι διαθέσιμα τα πρότυπα καταστατικά και τα πρότυπα καταστατικά με πρόσθετο περιεχόμενο για τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και τον Συνεταιρισμό Εργαζομένων.

    – Από την 1η Δεκεμβρίου 2024 θα είναι διαθέσιμα τα πρότυπα καταστατικά και τα πρότυπα καταστατικά με πρόσθετο περιεχόμενο για την Ευρωπαϊκή Εταιρεία, την Ευρωπαϊκή Συνεταιριστική Εταιρεία και τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Οικονομικού Σκοπού.





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.