Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η πρόταση της Κομισιόν για παράταση των ενεργειακών μέτρων κατά 12 μήνες - Οι τρεις άξονες


    H Κομισιόν με σημερινή της (28/11) ανακοίνωση προτείνει την παράταση των μέτρων έκτακτης ανάγκης στην αγορά ενέργειας για 12 μήνες. Ενώ κατάσταση στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας είναι πιο ασφαλής από ό,τι πριν από 12 μήνες, η Επιτροπή προτείνει αυτήν την επέκταση για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού με φυσικό αέριο και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της αγοράς.

    Τα τρία μέτρα που προτείνονται για επέκταση σήμερα περιλαμβάνουν τα λεγόμενα μέτρα αλληλεγγύης για το φυσικό αέριο, τον Μηχανισμό Διόρθωσης Αγοράς (MCM) και τους κανόνες που σχετίζονται με τη χορήγηση αδειών για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

    Η συνέχιση της εφαρμογής τους πρέπει τώρα να εγκριθεί από το Συμβούλιο, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 122.

    Περί ΑΠΕ

    Τα έκτακτα μέτρα για την αδειοδότηση αποσκοπούν στη συντόμευση και την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης αδειών για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και για έργα δικτύου και υποδομών που απαιτούνται για την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ηλεκτρικό σύστημα.

    Με τις συνεχείς ανησυχίες για τις προμήθειες φυσικού αερίου για το χειμώνα και την πιθανή αστάθεια της αγοράς, η παράταση αυτών των επιταχυνόμενων κανόνων αδειοδότησης για 12 μήνες, πέρα από την προγραμματισμένη λήξη τους στις 30 Ιουνίου 2024, θα διευκολύνει τη συνεχιζόμενη ταχεία διάθεση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

    Οι κανόνες επιβάλλουν την υποχρέωση η χορήγηση αδειών να μην διαρκεί περισσότερο από 3 μήνες για εξοπλισμό ηλιακής ενέργειας, 6 μήνες για την ανανέωση σταθμών παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, 1 μήνα για εγκαταστάσεις αντλιών θερμότητας κάτω των 50 MW και 3 μήνες για αντλίες θερμότητας εδάφους. Καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν αποδειχθεί ότι είναι οι φθηνότερες από όλες τις πηγές ενέργειας κατά τη διάρκεια της κρίσης, η επέκταση αυτών των κανόνων θα υποστηρίξει την ασφάλεια, την οικονομική προσιτότητα και τη βιωσιμότητα του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ.


    Πηγή: https://www.worldenergynews.gr/energeia/articles/550261/i-protasi-tis-komision-gia-paratasi-ton-energeiakon-metron-kata-12-mines-oi-treis-aksones



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.