Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Σχέδια για κινητό τροχογραφείο τηλεργασίας


    "Τροχογραφείο", ένα επαναστατικό consept, δημιούργησε ο Jack Carter, πρώην στέλεχος του αρχιτεκτονικού γραφείου του 83χρονου Renzo Piano.

    Το «κινητό γραφείο» παρέχει επαγγελματικές εγκαταστάσεις σε όσους εργάζονται από το σπίτι.

    Ο αρχιτέκτονας δημοσίευσε τις προτάσεις του για το πώς τα τροχήλατα γραφεία -κατά παραγγελία – θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να φέρουν νέα πρότυπα και δυνατότητες σε απομακρυσμένο εργασιακό περιβάλλον σε σχέση με εκείνα που παρατηρούνται συνήθως στα σύγχρονα γραφεία. Η «ιδέα» εξασφάλισε πέρυσι την συναίνεση για το σχεδιασμό ενός γραφείου £75 εκατ. στο Merseyside για την Santander (πριν ο Ισπανικός τραπεζικός κολοσσός βάλει τα σχέδια στον «πάγο» τον Σεπτέμβριο και θέσει τους υπαλλήλους του σε καθεστώς αναστολής και τηλεργασίας λόγω της πανδημίας).

    JCA_04-1556x1100.jpg

    JCA_02-1556x1100.jpg

    JCA_07-1556x1100.jpg

    Ο Carter πιστεύει ότι θα υπάρξει σταδιακή επιστροφή στα γραφεία το επόμενο έτος αλλά με αργούς ρυθμούς, ενώ εκτιμάται ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται με τηλεργασία.

    «Κατά την διάρκεια της πανδημίας οι επιχειρήσεις εστίασαν στην τεχνολογία ώστε να προσφέρουν απομακυσμένη και ασφαλή εργασία» είπε στον ιστότοπο architectsjournal συμπληρώνοντας ότι «αν πρόκειται να γίνει μια μακροπρόθεσμη επιλογή αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να υποστηρίξουν το προσωπικό».

    Ο αρχιτέκτονας δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε μεμονωμένο πελάτη για να σχεδιάσει το κινητό γραφείο «κόμβο» υποστήριξης των αναγκών της επιχείρησής του. Το όχημα, όπως περιγράφεται στο προσχέδιο, προσφέρει την δυνατότητα οπτικοακουστικών μέσων υψηλής ποιότητας καθώς και χώρο για απομακρυσμένη συνάντηση «ένας προς ένα».

    Τα οχήματα – γραφεία θα κατασκευαστούν σε ηλεκτρικό βαν ενώ θα μπορούσαν να διαθέτουν και χώρο εργασίας ώστε οι μηχανικοί να μπορούν να παραδίδουν εργονομικό και προηγμένο εξοπλισμό στα σπίτια των εργαζομένων και να διορθώνουν τα σχέδιά τους όπου απαιτείται.

    ----------

    Διαβάστε περισσότερα: https://www.architectsjournal.co.uk/news/ex-renzo-star-jack-carter-develops-home-office-on-wheels


    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Schedia_gia_kinito_grafeio_/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    3 ώρες πριν, Arche said:

    ... Οτι δεν εχει τουαλετα?

    αυτό .....

    δεν στέκει για εργασιακό χώρο ακόμα κι αν είναι για λίγες ώρες, ειδικά αν αφορά τραπεζικό τομέα κλπ .....

    Το βρίσκω ερασιτεχνικό ως σχεδιασμό 

    και δεν έγραψα δεν μ αρέσει .... 

    Edited by Didonis
    Link to comment
    Share on other sites

    αυτοί Didonis βρισκονται ακομα στα δέντρα και τρώνε βελανίδια 😁 εμείς τις καντίνες αυτές τις είχαμε βρει πριν 30 περιπου χρονια και έφτιαχναν σάντουιτς

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.