Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Offline την Τετάρτη 7 γαλλικά ειδησεογραφικά site λόγω κυβερνοεπίθεσης


    Τα site των Le Monde και Le Figaro συγκαταλέγονται στις ιστοσελίδες των 7 μεγάλων ειδησεογραφικών ομίλων στη Γαλλία που τέθηκαν εκτός λειτουργίας την Τετάρτη, λόγω κυβερνοεπίθεσης.

     

    Στόχος της επίθεσης ήταν η εταιρεία Cedexis, οι υποδομές της οποίας επιταχύνουν την εμφάνιση του περιεχόμενου των site στους αναγνώστες.

     

    Όπως ανακοίνωσε η Cedexis, βρέθηκε στο στόχαστρο μίας “περίπλοκης και ιδιαίτερης” επίθεσης DdoS από υπολογιστές μολυσμένους με malware, με συνέπεια να καταρρεύσουν τα δίκτυά της. Η εταιρεία κατάφερε σε μερικές ώρες να αποκαταστήσει τη λειτουργία των υποδομών της, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τους δράστες της επίθεσης.

     

    Σύμφωνα πάντως με τον Όμιλο που εκδίδει το περιοδικό L'Obs, ο οποίος επίσης επηρεάστηκε από την κυβερνοεπίθεση, το πρόβλημα στα δίκτυα της εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν offline και οι ιστοσελίδες αρκετών μεγάλων γαλλικών κατασκευαστικών επιχειρήσεων, οι οποίες είναι επίσης πελάτες της Cedexis.

     

    Η κυβερνοασφάλεια έχει αναγορευθεί σε μείζον θέμα στη Γαλλία, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη για τη διαρροή χιλιάδων εγγράφων από το επιτελείο του Emmanuel Macron, νέου Γάλλου προέδρου πλέον, δυο μόλις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του 2ου γύρου των εκλογών.

     

    Πηγή: http://www.insomnia.gr/_/articles/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/hacking/offline-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7-7-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AC-si-r14062





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.