Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • X-59 Quiet SuperSonic Technology - Αθόρυβη υπερηχητική τεχνολογία από την NASA


    τη δημοσιότητα έδωσε η NASA φωτογραφίες του «σιωπηλού» φουτουριστικού υπερηχητικού αεροσκάφους X-59, το οποίο σημειωτέον, δεν διαθέτει μπροστινό παράθυρο. Πρόκειται για το αεροπλάνο X-59 Quiet SuperSonic Technology (Αθόρυβη Υπερηχητική Τεχνολογία), με φιλοδοξία να «στρώσει το δρόμο» για την επιστροφή των υπερηχητικών επιβατηγών αεροπλάνων όπως το θρυλικό γαλλικό υπερηχητικό αεροσκάφος Κονκόρντ, στο οποίο άλλωστε μοιάζει. 

    X-59

    Ο στόχος του X-59 (το 59ο πειραματικό αεροπλάνο της NASA που κατασκεύασε η Lockheed Martin) είναι να μειώσει κατά πολύ τον ήχο της έκρηξης, όταν ένα υπερηχητικό σκάφος σπάει το φράγμα του ήχου.

    https://twitter.com/NASA/status/1676707806005587974

    Όπως αναφέρει η NASA το αεροσκάφος X-59 – στο πλαίσιο της αποστολής Quesst - θα πετάξει πάνω από διάφορες κατοικημένες περιοχές για να συγκεντρώσει δεδομένα σχετικά με τις ανθρώπινες αντιδράσεις στον ήχο που παράγει κατά τη διάρκεια της υπερηχητικής πτήσης. 

    X59


    Η NASA θα παραδώσει αυτό το σύνολο δεδομένων στις ΗΠΑ και στις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές για να επιτρέψει πιθανώς την εμπορική υπερηχητική πτήση πάνω από την ξηρά.

    Το ιδιαίτερης σχεδίασης ρύγχος του αεροσκάφους σημαίνει ότι ο χειριστής κάθεται πιο κοντά στο κέντρο του αεροσκάφους χωρίς παρμπρίζ.

    Για να βλέπει ο χειριστής χρησιμοποιούνται δύο κάμερες, λογισμικό επεξεργασίας εικόνας με υπερυψηλή ανάλυση και έναν υπερσύγχρονο υπολογιστή, ώστε ο πιλότος να πιστεύει
    ότι κοιτάει από κανονικό φινιστρίνι, αλλά να έχει εικόνα πανοραμικά. 

    Σημειώνεται ότι η ομάδα της NASA θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει σημαντικές δοκιμές εδάφους για να διασφαλίσει ότι το αεροσκάφος είναι ασφαλές για πτήση.

    X59

    Πηγή: skai.gr

    Πηγή: https://www.skai.gr/news/technology/nasa-x-59-sti-dimosiotita-fotografies-tou-foutouristikou-aeroskafous



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.