Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • webTV

    Michanikos.gr webTV

    613 ειδήσεις in this category

    1. webTV

      Engineer

      Το Michanikos.gr webTV θα καλύψει ζωντανά την εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου νόμου αυθαιρέτων Ν.4495/2017 που θα γίνει στο Ηράκλειο.
       
      Εκδήλωση για το νέο Νόμο «Έλεγχος και Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος» N.4495/17
       
      Θέση: Αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ/ΤΑΚ (Πρεβελάκη & Γρεβενών)
       
      Ημερομηνία/Ώρα: Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:00
       
      Η παρουσίαση θα γίνει ζωντανά από το Michanikos.gr webTV που θα βρείτε εδώ:
       
      http://www.michanikos.gr/webtv.html
       
      και από το κανάλι μας στο Youtube που θα βρείτε εδώ:
       
      https://www.youtube.com/c/michanikosgr/live
       
       
      Πληροφορίες για την ημερίδα:
      Εκδήλωση για το νέο Νόμο «Έλεγχος και Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος» την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στο Ηράκλειο, με ομιλητή τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη
       
      Μετά την ψήφιση και δημοσίευση του νέου Νόμου για τον «Έλεγχο και Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος» (Ν.4495 ΦΕΚ Α’ 167/2017) η Δ.Ε. ανταποκρινόμενη στην ανάγκη άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης για τους μηχανικούς και τους πολίτες της Ανατολικής Κρήτης διοργανώνει με πρωτοβουλία της εκδήλωση – συζήτηση σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την προοπτική εφαρμογής του νέου Νόμου.
       
      Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση – συζήτηση που θα γίνει στο Ηράκλειο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΑΚ (Πρεβελάκη & Γρεβενών), την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:00’ θα είναι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεώργιος Σταθάκης με θέμα: «Έλεγχος και Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος, Προοπτική και Ζητήματα Εφαρμογής του νέου Νόμου».
       
      Μετά την ομιλία του Υπουργού θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα εφαρμογής του νέου Νόμου με εκπροσώπους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να επισημανθούν ζητήματα, τυχόν προβλήματα και ορθές πρακτικές που αφορούν στην εφαρμογή του.
       
      Πηγή: http://www.cretalive.gr/crete/ekdhlosh-gia-ta-aythaireta-me-omilhth-ton-ypoyrgo-stathakh
       
      Βλέπετε ζωντανά εδώ:
       

    2. webTV

      Engineer

      Κάποτε ήταν άβατον, αλλά τώρα που έγινε βατό όλα καταρρέουν. Βίντεο από την αυτοψία με drone στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου που θα μπορούσε να γίνει Μητροπολιτικό πάρκο αλλά κινδυνεύει από την εγκατάλειψη...
       
      Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου με μια δραματική ανακοίνωση πριν από λίγες ημέρες έφερε στο φως την αδράνεια της πολιτείας και τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει το κτήμα.
       
      Η απραξία των φορέων που οφείλουν να το προστατεύσουν οδήγησαν σταδιακά στην εγκατάλειψη του χώρου που, όπως επισημαίνεται, ζει τις τελευταίες ημέρες του. «Κτίρια εξαφανίζονται από το χάρτη, έχουν σπάσει όλα τα προστατευτικά που τοποθετήθηκαν πριν δύο χρόνια από το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει παραβιασθεί η πόρτα του ιστορικού ξενοδοχείου “Τατόιον” και άγνωστοι κλέβουν ανενόχλητοι έπιπλα και άλλα χρηστικά αντικείμενα που βρίσκονται εκεί», επισημαίνουν εκπρόσωποι του συλλόγου παρουσιάζοντας εν συντομία την απερίγραπτη κατάσταση:
       
      «Ο ιστορικός πυρήνας του κτήματος έχει μετατραπεί σε στούντιο φωτογραφήσεων γάμων. Στον αστυνομικό σταθμό έχουν αφήσει μόνο έναν αστυνόμο χωρίς περιπολικό που σημαίνει ότι δεν γίνονται πια περιπολίες . Τα γκαράζ έχουν γκρεμιστεί , η στέγη του Ιπποστασίου χάσκει ανοιχτή ένα χρόνο τώρα, το οινοποιείο έχει ρημάξει και κλέβουν ανενόχλητοι όσα μπουκάλια έχουν απομείνει στο εμφιαλωτήριο. Έχουν σπάσει το παράθυρο στο διευθυντήριο και κινδυνεύει το αρχείο του κτήματος. Οι μηχανές εντούρο είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο σε όλο τον ιστορικό πυρήνα του κτήματος. Τις Κυριακές ανενόχλητοι επισκέπτες ανάβουν φωτιές στο μεγάλο λιβάδι και ψήνουν μπριζόλες, ενώ από το καλοκαίρι το κτήμα έχει μείνει χωρίς νερό και με άδειους πυροσβεστικούς κρουνούς».
       
      Την εικόνα κατέγραψε drone που πέταξε πάνω από το δάσος και τα ιστορικά κτίρια...
       

       
      Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/kapote-itan-avaton-alla-tora-pou-egine-vato-ola-katarreoun-vinteo-apo-tin-aftopsia-me-drone-sto-proin-vasiliko-ktima-tato%ce%90ou-pou-tha-borouse-na-gini-mitropolitiko-parko-alla-kindinevi-apo-tin-e/
    3. webTV

      Engineer

      Ένα ειδικό επεισόδιο της σειράς «Με Απλά Λόγια...Πολιτικός Μηχανικός» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30 (από το κανάλι της 3DR στο youtube).     Στο επεισόδιο θα γίνει μια γρήγορη ανασκόπηση της σειράς, θα αναπτυχθεί ένας ακόμα έλεγχος που μπορεί να απαιτηθεί σε μια στατική μελέτη, ενώ  θα υπάρχει και Q&A στο οποίο θα μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας.   Στο τέλος του επεισοδίου θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για δύο (2) μόνιμες άδειες του σχεδιαστικού προγράμματος progeCAD και για δύο (2) σειρές βιβλίων της 3DR (Συνολικά  4 νικητές).     Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό θα πρέπει  να είστε μέλος του michanikos.gr καθώς και να γράψετε ένα οποιοδήποτε σχόλιο (κάτω στα comments) κατά την διάρκεια του επεισοδίου.   Το link του επεισοδίου θα ανεβεί μια ημέρα πριν την εκδήλωση.   Τέλος, θα υπάρχει ειδική έκπτωση από την 3DR, σε όλα τα μέλη του Michanikos.gr    -50% στα Λογισμικά της 3DR
      -35% στα Βιβλία της 3DR
      -25% στα Λογισμικά της GEO5
      -15% στο Λογισμικό progeCAD
      (Διάρκεια Ισχύος: 24/02/2021 έως 31/03/2021)      
    4. webTV

      Ροδοπουλος

      Απόδοση στα ελληνικά της συμμετοχής του Νόαμ Τσόμσκι στη συζήτηση "Μάθηση Δίχως Σύνορα", με τίτλο "Ο Σκοπός της Εκπαίδευσης" - The Purpose of Education - μια πρωτοβουλία του ιστότοπου Learning Without Frontiers.
       
      Η εκπαίδευση έχει πάρει δύο μορφές
       
      Η πρώτη σχετίζεται με το Διαφωτισμό, με υψηλότερο στόχο στη ζωή να αναζητάς και να δημιουργείς, να ερευνάς τα πλούτη του παρελθόντος, να προσπαθείς να εσωτερικεύεις να «μεταφέρεις» τη αναζήτηση, βοηθά τον κόσμο πώς να μαθαίνει μόνος του, εσύ ο μαθητής επιλέγεις τι θα κυριαρχήσει.
       
      Η δεύτερη έχει σχέση με την Κατήχηση, από μικρή ηλικία οι νέοι πρέπει να τοποθετούνται σε ένα πλαίσιο όπου θα εκτελούν αρκετά συγκεκριμένες οδηγίες.
       
      Tα σχολεία και τα πανεπιστήμια έπρεπε να αυξήσουν τα μέτρα έλεγχου, επαγγελματική κατάρτιση, επιβάλλοντας μεγαλύτερα χρέη για να τους αιχμαλωτίσουν στην συμμόρφωση
       

    5. webTV

      Engineer

      Όταν η φαιδρή εργασιακή μας πραγματικότητα, συνδυάζεται με την έμπνευση και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες συναδέλφων προκύπτουν τραγούδια ακόμα και για τα αυθαίρετα.
      Δείτε και ακούστε το τραγούδι των αυθαιρέτων:
      Οι στίχοι για να τραγουδάτε και εσείς παράλληλα:
      Ακριβό μου αυθαίρετο στο χωριουδάκι
      που περνάς από τον αιγιαλό, ξυστά
      πλαγιά όρια και κάλυψη στα'χω πειράξει
      και βγήκα στου γειτονά
       
      Μια σοφίτα παράνομη, μια αποθηκούλα
      εχτισά ο κακόμοιρος ε, και
      για ένα σταύλο που βρέθηκε πάνω στο ρέμα
      ο υπαλληλός είπε ναι
       
      Θα μου πάρουν το σπίτι, τ'ακούς, ποιο ΥΠΕΚΑ τσαμπουνάς
      μου΄παν άλλαξα χρήση στο χαμόσπιτό της γιαγιάς
      Εργολάβε ****** που αυθαίρετα χύμα σκορπάς
      μου γκρεμίζουν το σπίτι τ'ακούς φυλακή θα με πας
       
      Στο παράνομο υπόγειο θα ξαγρυπνήσω
      στις μπουλντόζες απέναντι, σκοπιά
      σ'ενα οικόπεδο απρόσωπο μου'ρθε να χτίσω
      χίλια τετραγωνικά
       
      Όλοι οι ημιυπαίθριοι 500άρι
      μέσα και όλα τα στέγαστρα, γαμώ
      Αχ δεν μ'άκουγε η κόρη μου όταν της είπα,
      παντρέψου μηχανικό
       
      Θα μου πάρουν το σπίτι, τ'ακούς, ποιο ΥΠΕΚΑ τσαμπουνάς
      μου΄παν άλλαξα χρήση στο χαμόσπιτό της γιαγιάς
      Εργολάβε ****** που αυθαίρετα χύμα σκορπάς
      μου γκρεμίζουν το σπίτι τ'ακούς φυλακή θα με πας
    6. webTV

      GRTOPO

      Την Τρίτη 19.11.2013, στις 10:30' το πρωί, θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου η τελευταία από τις πέντε εκπαιδευτικές ημερίδες για τη «Ρύθμιση Αυθαιρέτων με το Ν.4178/2013», τις οποίες διοργάνωσε το ΤΕΕ/ΤΑΚ για τους Μηχανικούς της Ανατολικής Κρήτης.
       
      Εισηγητές στην ημερίδα που θα μεταδοθεί θα είναι ο Κωνσταντίνος Χαμηλοθώρης, Αγρ.Τοπογράφος Μηχανικός, από το ΤΕΕ και ο Αντώνης Μαυρογιάννης, Πολιτικός Μηχανικός από την ΥΔΟΜ Ηρακλείου.
       
      Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το παρελθόν και το παρόν της «αμνήστευσης» των αυθαιρέτων και θα αναλυθούν διεξοδικά: · οι διατάξεις του Κεφαλαίου Α' του Ν.4178/2013, · οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στο νέο νόμο, · οι διαφορές με το Ν.4014 και η μεταφορά δηλώσεων, · οι υποχρεώσεις του μηχανικού και οι "παγίδες" του νόμου καθώς και · ειδικά θέματα για τα εξ αδιαιρέτου ακίνητα και τις διηρημένες ιδιοκτησίες.
       
      Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το Michanikos.gr webTV εδώ: http://www.michanikos.gr/webtv.html
       
      Ευχαριστούμε το ΤΕΕ/ΤΑΚ για την ευγενική πρόσκληση να καλύψουμε την ημερίδα!
    7. webTV

      Engineer

      Ο παράξενος, για πολλούς απόκοσμος και ανατριχιαστικός για άλλους απλά ενοχλητικός, ήχος που εκπέμπει η διάσημη γέφυρα του Σαν Φρανσίκο Golden Gate, έχει μετατραπεί σε «πονοκέφαλο» για τους εμπειρογνώμονες που προσπαθούν να ανακαλύψουν την «πηγή» του.
      Ο ήχος, που ακούγεται μόνο τις θυελλώδεις μέρες, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «φυσαρμόνικα-φάντασμα» και από άλλους ως «ψαλμοδίες μοναχών». Κάποιοι επίσης βρήκαν το τραγούδι της γέφυρας «χαλαρωτικό», κάποιοι «ανατριχιαστικό» ή «αφόρητο» και μία γυναίκα το απέδωσε σε... «εξωγήινους».
       
    8. webTV

      Engineer

      Ο ουρανοξύστης είναι ύψους 498 μέτρων και θα ανεγερθεί σε ένα κενό οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων στην 11η Λεωφόρο στο Μανχάταν ως απάντηση σε άνοιχτό αίτημα για προτάσεις από την πολιτεία.
      Ονομάζεται “Affirmation Tower” και τα ανώτερα επίπεδα του βγαίνουν προς τα έξω ώστε να είναι πολύ μεγαλύτερα από τα κατώτερα επίπεδα του δίνοντάς του μια ανεστραμμένη εμφάνιση σε σχέση με τους διπλανούς παραδοσιακούς ουρανοξύστες. Θα περιλαμβάνει δυο ξενοδοχεία και γραφειακούς χώρους καθώς και ένα παγοδρόμιο.
      Υπάρχουν σχέδια να στεγάσει τα κεντρικά γραφεία του υποκαταστήματος του NAACP μέσα στο κτίριο.
      ----
      Εικόνες από https://newatlas.com/architecture/affirmation-tower-adjaye-associates/




       
       
       
    9. webTV

      Engineer

      Το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του PBS με τίτλο: "Secrets of the Parthenon" (τα μυστικά του Παρθενώνα) αναλύει τον τρόπο που χτίστηκε ο περίφημος Παρθενώνας και καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών για την αναστήλωση του, απο τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου, διεισδύοντας στα βάθη του ιερού αυτού βράχου της Ακροπόλεως.Απολαύστε το εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ, διάρκειας μίας ώρας και γνωρίστε "Τα μυστικά του Παρθενώνα".
      Δείτε το ντοκιμαντέρ:
      Δείτε όλες τις playlist από το Michanikos.gr webTV
      1.
      2.
      3.
    10. webTV

      Engineer

      Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του μνημειακού άξονα της πόλης από την Εγνατία έως την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης. «Δωμάτια» με φοίνικες, νερό, μανόλιες και πλατεία «καθρέφτη» προτείνει η νικήτρια πρόταση.
      «Δωμάτια» με φοίνικες, νερό και μανόλιες, αλλά και μια πλατεία Αριστοτέλους που θα θυμίζει «καθρέφτη», προτείνει η νικήτρια πρόταση στον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους. 
      Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προσχεδίων για τον νέο μνημειακό άξονα της Θεσσαλονίκης, από την οδό Εγνατία έως και την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, ολοκληρώθηκε με την κατάθεση 13 συμμετοχών, ενώ η κριτική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την απονομή τριών βραβείων και τριών ισόποσων εξαγορών. 
      «Ο άξονας της Αριστοτέλους για κάθε Θεσσαλονικιό, αλλά και για κάθε επισκέπτη, σημαίνει πολλά: είναι ένα σημείο αναφοράς. Ολοι έχουμε ζήσει σημαντικές, όμορφες στιγμές σε αυτόν τον υπέροχο άξονα, σε αυτήν την τόσο σημαντική πλατεία. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δυστυχώς η πλατεία Αριστοτέλους, τα έχει τα χρονάκια της», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.


      Ο δήμαρχος συμπλήρωσε πως «αναβαθμίζουμε μια από τις πιο γνωστές πλατείες της Ευρώπης, αλλάζοντας την εικόνα της Θεσσαλονίκης στον κόσμο. Δημότες, κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν νέο δημόσιο χώρο, με νέα αισθητική, νέα υλικά, νέες προσεγγίσεις, που σέβονται όμως τον χαρακτήρα και τα ιστορικά χαρακτηριστικά του τόπου».


      Ο κ. Ζέρβας πρόσθεσε πως η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους αποτέλεσε προεκλογική του δέσμευση και δήλωσε ικανοποιημένος και χαρούμενος, καθώς «σε λίγα χρόνια, η πόλη μας θα είναι διαφορετική, μέσα από την ολοκλήρωση και αυτής, αλλά και πολλών ανάλογων παρεμβάσεων». 


      Η πρόταση που έλαβε ομόφωνα το πρώτο βραβείο της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού (Ομάδα Μελέτης: Αριάδνη Βοζάνη, Παρασκευή Φανού, αρχιτέκτονες μηχανικοί και συνεργάτες Γρηγόρης Βουτουφιανάκης – Πετρόπουλος, Θεοδοσία Ευδώρη Παναγιωτοπούλου, αρχιτέκτονες, Γιώργος Ρέτσος φοιτητής αρχιτεκτονικής) επιχειρεί να αναδείξει την οδό Αριστοτέλους ως την κεντρική αρτηρία προβολής της σύγχρονης μητροπολιτικής ζωής και εικόνας της πόλης, αλλά και ως περιοχή διασύνδεσης με τη νεότερη ιστορία της.


      Μέσα από μια καθαρή οργάνωση χαράξεων και υλικών της νέας δαπεδόστρωσης, η Αριστοτέλους μετασχηματίζεται σε άξονα περιπάτου μητροπολιτικού χαρακτήρα, με το σύνολο της κεντρικής ζώνης να αποδίδεται στους πεζούς. Ιχνη του παλαιού ιστού της πόλης, πριν από την πυρκαγιά του 1917, ενσωματώνονται στον σχεδιασμό ως «νήματα μνήμης», που προβάλλονται στο έδαφος διακριτικά. 
      Η νέα πλατεία Αριστοτέλους μετατρέπεται σε «καθρέφτη της πόλης» που ανακλά διαφορετικές εκδοχές της, ανάλογα με την εποχή, την ώρα και τις δράσεις που υποδέχεται. 


      Από την πλευρά της Εγνατίας, η νέα πλατεία προτείνεται ως «το δωμάτιο με φοίνικες», ενώ παράλληλα, επιμέρους ενότητες -«δωμάτια» όπως για παράδειγμα το «δωμάτιο νερού», το «δωμάτιο με τις μανόλιες», το «δωμάτιο του χρόνου» και το «κατώφλι της πλατείας Αριστοτέλους», δημιουργούν τοπικές διαφοροποιήσεις στον υπόλοιπο άξονα, οι οποίες συσχετίζονται με τα επιμέρους χαρακτηριστικά της περιβάλλουσας περιοχής.



       
    11. webTV

      Engineer

      Δείτε την παρουσίαση της πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίων από το ΤΕΕ:
      Επίσης σχετική ενημέρωση από το ΤΕΕ αναφέρει:
      Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Διαδικτυακές Ενημερωτικές Παρουσιάσεις της ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου -μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περίπου 2300 αιτήσεις- στην πρώτη παρουσίαση θα συμμετέχουν 300 άτομα, συγκεκριμένα όσοι υπέβαλαν την αίτηση μέχρι 12/01/2021, ώρα 12:23 π.μ. Στους συμμετέχοντες θα αποσταλεί σχετικό ενημερωτικό e-mail. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ταυτόχρονα διαδικτυακά, ενώ, μετά την ολοκλήρωσή της, θα είναι διαθέσιμη ελεύθερα για όλους από τα μέσα του ΤΕΕ. Η παρουσίαση θα επαναληφθεί, προκειμένου, σταδιακά, να συμμετέχουν όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον μέχρι το βράδυ της 13ης/01/2021. Ο προγραμματισμός των επαναληπτικών παρουσιάσεων θα υλοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες. Οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται άμεσα, μέσω σχετικού e-mail.
    12. webTV

      Manolis gon

      Την Κυριακή 14-9-2014 στις 11:00 π.μ. διοργανώνεται από το ΤΕΕ-ΤΑΚ ημερίδα-συζήτηση στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου (στο χώρο της πρώην βάσης Γουρνών), με τον τίτλο:
       
      «Ρυθμίσεις Αυθαιρέτων: Ειδικά θέματα εφαρμογής Ν. 4178/2013»
       
      Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
      Επιδότηση εργασιών Ενεργειακής Αναβάθμισης
      ή Στατικής Ενίσχυσης από το Ειδικό Πρόστιμο
      Ρυθμίσεις Αυθαιρέτων σε Διηρημένες
      Αυτοτελείς Ιδιοκτησίες (Οριζόντιες ή Κάθετες)
      Ρυθμίσεις Αυθαιρέτων σε εξ αδιαιρέτου ακίνητα
      Βεβαιώσεις Νομιμότητας και το μέλλον των Ρυθμίσεων μετά το 2014

      Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που δεν θα μπορέσουν να παρευρίσκονται και που επιθυμούν να το δουν, να "συντονιστούν" με το φόρουμ και το WEB TV στις 11:00 π.μ. την Κυριακή.
       
      Πρόγραμμα Ημερίδας ΤΕΕ-ΤΑΚ.pdf
       
      Περισσότερες πληροφορίες στο:
       
      Πηγή: http://www.teetak.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1171:expo&catid=57:anakoinwseis&Itemid=53
       
      Δείτε μαγνητοσκοπημένη την εκδήλωση εδώ:
       

       
      και εδώ:
    13. webTV

      Engineer

      Δείτε στο video πώς προχωρούν τα έργα για το πρώτο υπόσκαφο ξενοδοχείο στο Costa Navarino, που θα ανοίξει την άνοιξη του 2023.
      Το νέο ξενοδοχείο Mandarin Oriental, Costa Navarino θα βρίσκεται στην περιοχή Navarino Bay, μια από τις ολοκληρωμένες περιοχές ανάπτυξης της Costa Navarino στη Μεσσηνία, σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο 1.400 στρεμμάτων, με θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου.
      Το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές resort θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, καθώς και 5 εστιατόρια και μπαρ.
      Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του ξενοδοχείου έχουν επιμεληθεί το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη και το K-Studio, σύμφωνα με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης της Costa Navarino.
      O σχεδιασμός συνδυάζει αρμονικά τις φυτεμένες στέγες που εναρμονίζονται πλήρως με τη φυσική τοπογραφία της περιοχής, με τη χρήση τοπικών υλικών.
      Δείτε πώς θα είναι ολοκληρωμένο.
      Το νέο πολυτελές Mandarin Oriental Costa Navarino – Πηγή: ΤΕΜΕΣ
      Στην περιοχή Navarino Bay βρίσκεται ήδη το γήπεδο golf 18 οπών The Bay Course που σχεδίασε ο Robert Trent Jones II, καθώς επίσης και το βραβευμένο υπόσκαφο Bay Clubhouse με θέα τον κόλπο του Ναβαρίνου, το οποίο δένει αρμονικά με το καταπράσινο τοπίο.
      Το νέο πολυτελές Mandarin Oriental Costa Navarino – Πηγή: ΤΕΜΕΣ
    14. webTV

      Engineer

      Η αισθητική των αρχιτεκτόνων φτάνει στην πραγματικότητα πέρα από τα κτήριά τους. Οι περισσότεροι επιλέγουν να τοποθετηθούν ακόμη και στο χαρτί με έναν πιο συναισθηματικό, στυλιζαρισμένο τρόπο εκφρασμένη με σκίτσα. Κάθε αρχιτέκτονας έχει το προσωπικό του στυλ και ύφος.
      Το ελεύθερο αρχιτεκτονικό σκίτσο είναι ο παραδοσιακός αλλά και πιο συνηθισμένος τρόπος για την παράσταση νέων αρχιτεκτονικών συνθέσεων ή προτάσεων οργανώσεως του χώρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρ’ όλη την μεγάλη ποικιλία των εικαστικών μέσων παραστάσεως (γραμμικό αρχιτεκτονικό σχέδιο, κατασκευή και φωτογράφιση προπλασμάτων, μηχανική σχεδίαση προοπτικών και αξονομετρικών σχεδίων με υπολογιστή συντεταγμένων), η δημιουργική σύλληψη του αρχιτεκτονικού εκφράζεται πηγαία, (σήμερα ακόμη όπως και στην αναγέννηση), με το ιδιόχειρο σκίτσο.
      Ρίξτε μια ματιά σε δέκα από τα αγαπημένα μας σκίτσα διάσημων αρχιτεκτόνων, συμπεριλαμβανομένου του Fallingwater του Frank Lloyd Wright και του Ludwig Mies van der Rohe για το σχεδιασμό ενός ιδιωτικού σπιτιού.
      Πηγή εικόνας: www.dezeen.com Frank Gehry draw – Guggenheim Museum Bilbao Πηγή εικόνας: www.dezeen.com Zaha Hadid – The Peak Leisure Club, Hong Kong.Photo: © 2018 Zaha Hadid   Πηγή εικόνας: www.dezeen.com 1560, Michelangelo Buonarroti, Porta Pia.Photo: © 2018. Photo Scala, Florence Πηγή εικόνας: www.dezeen.com Ludwig Mies van der Rohe’s 1923 – Piet Mondrian.  Πηγή εικόνας: www.dezeen.com Renzo Piano and Richard Rogers – Pompidou Centre.Photo: © Rogers Stirk Harbour + Partners Πηγή εικόνας: www.dezeen.com Vladimir Tatlin, who was a pivotal figure in the Constructivism movement in Russia, drew this Monument to the Third International in 1920, but the structure was never built.Photo: Courtesy of the Museum of Modern Art, New York/Scala, Florence Πηγή εικόνας: www.dezeen.com Ettore Sottsass’s Progetto di architettura monumentale per la conservazione delle memorie nazional-popolari, 1976, Bologna, Italy.Photo: © ADAGP, Paris and DACS, London Πηγή εικόνας: www.dezeen.com Renzo Piano c,London’s Shard – 2004.Photo: Courtesy of Renzo Piano Πηγή εικόνας: www.dezeen.com Chamberlin, Powell and Bon – London’s Barbican Centre in 1970.Photo: Courtesy of John Maltby / RIBA Collections Πηγές: www.dezeen.com, www.blogeikastika.gr
    15. webTV

      Engineer

      Το animation που ακολουθεί δημιούργησαν οι Θεοδόσης Τάσιος, ο Ν. Μήκας και ο Γ. Πολύζος της Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ).
       
      Ο Ευπαλίνος (6ος αιώνας π.Χ.) ήταν Μεγαρίτης αρχιτέκτονας.
       
      Το σπουδαιότεο έργο του ήταν το Ευπαλίνειον όρυγμα στη Σάμο, μια σήραγγα μήκους περίπου 1 χλμ. και διατομής περίπου 1,75 x 1,75 μ.
      Κατά μήκος της σήραγγας ο Ευπαλίνος κατασκεύασε έναν αγωγό, ο οποίος μετέφερε το νερό στην πόλη.
       
      Το έργο αυτό ένα από τα σπουδαιότερα τεχνικά έργα της αρχαιότητας, αν αναλογιστεί κανείς πως η κατασκευή του άρχισε συγχρόνως και από τα δύο άκρα του και οι σήραγγες που διανοίγονταν με αυτόν τον τρόπο, συναντήθηκαν στη μέση και αποτέλεσαν ενιαίο όρυγμα.
       
      Η πραγματοποίηση του έργου προϋπέθετε την ορθή επίλυση του σχετικού γεωμετρικού προβλήματος και την ακριβέστατη χάραξη πάνω στο έδαφος, με την επιπλέον χρήση των γνώσεων της Τοπογραφίας, της Γεωδαισίας και της Οπτικής που κατείχαν οι αρχαίοι Έλληνες από τον 6ο αιώνα π.Χ.
      Το έργο αυτό το ανέθεσε στον Ευπαλίνο ο τύραννος Πολυκράτης γιατί τον θεωρούσε έναν από τους σπουδαιότερους αρχιτέκτονες της εποχής του.
       
      Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει αιώνες μετά την κατασκευή του είναι το γεγονός ότι η σήραγγα ανοίχθηκε ταυτόχρονα και από τα 2 άκρα της.
      Η συνάντηση των σηράγγων έγινε κάτω από την κορυφή του βουνού με τεράστια μαθηματική ακρίβεια, παρότι οι γεωλογικές συνθήκες ανάγκασαν τον Ευπαλίνο να εκτραπεί πολλές φορές από την προσχεδιασμένη ευθυγράμμιση.
       
      Ενώ θα μπορούσαν να αποφύγουν την κατασκευή σήραγγας, και απλά να παρακάμψουν το βουνό και να υδροδοτήσουν την πόλη, σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Θεοδόση Τάσιο, ίσως ο μόνος πιθανός λόγος κατασκευής του Ευπαλίνειου ορύγματος, ήταν η επίδειξη της τεχνολογικής ικανότητας των κατοίκων της Σάμου.
       
      Δείτε το video animation:
       

       
      Δείτε όλες τις playlist από το Michanikos.gr webTV
       
      1.
       
      2.
       
      3.
    16. webTV

      Engineer

      O Μάκης Παπαδημητρίου αποφάσισε να δει από πρώτο χέρι τι του πάει καλύτερα… το μετρό ή το αυτοκίνητο; To τηλεοπτικό συνεργείο του Panda ήταν αντικειμενικός κριτής. Το συμπέρασμα, δικό σας!
      Λίγα λόγια για το πρόγραμμα της WWF – Καλύτερη Ζωή
      Η κρίση έφερε αλλαγές στον τρόπο που μετακινούμαστε. Ένα μεγάλο μέρος των πολιτών ανά την Ελλάδα χρησιμοποιεί τα μέσα αστικής συγκοινωνίας για τις καθημερινές μετακινήσεις του. Είναι πιο φθηνά, βοηθάνε στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
      Παρόλα αυτά το αυτοκίνητο παραμένει το βασικό μέσο στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών ανά την Ελλάδα. Το 2011, το 81,6% των επιβατοχιλιόμετρων που διανύθηκαν έγιναν με αυτοκίνητο και μόλις το 17,7% με τη δημόσια συγκοινωνία! Όμως μαζί με το αυτοκίνητο έρχονται οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, το αυξημένο κόστος μετακινήσεων για τα νοικοκυριά, το μποτιλιάρισμα, τα νεύρα, τα ατυχήματα.
      Στη WWF – Καλύτερη Ζωή λέμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τις μεταφορικές μας συνήθειες και να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στα μέσα αστικής μετακίνησης. Λέμε Πάντα μέσα, πάντα με Μέσα! Αρωγό και συνεργάτη στη θεματική έχουμε τις Συγκοινωνίες Αθηνών, τον οργανισμό που μεταφέρει καθημερινά πάνω από 1.000.000 επιβάτες σε όλη την Αττική! Από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015 συνεργαζόμαστε με τις Συγκοινωνίες Αθηνών και υλοποιούμε μία καμπάνια ευαισθητοποίησης για τα μέσα αστικής συγκοινωνίας. Σκοπός μας να αναδείξουμε τα οφέλη των μετακινήσεων με μέσα αστικής συγκοινωνίας στο περιβάλλον, την υγεία, την τσέπη, τον κοινωνικό ιστό! Σε αυτή προσπάθεια σας θέλουμε δίπλα μας!
      Περισσότερα: http://kalyterizoi.gr/fakeloi/panta-mesa#sthash.AUSLhF1X.dpuf
    17. webTV

      Engineer

      Η επόμενη ημέρα μια ασύλληπτης καταστροφής τόσο σε επίπεδο υποδομών και κατεστραμμένων περιουσιών όσο και για το περιβάλλον και την χλωρίδα και πανίδα της Αττικής από ψηλά χωρίς περεταίρω σχόλια.
       
       
    18. webTV

      Engineer

      Πέραμα, μια πολύβουη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη με τεράστια πείρα και ανθρώπινο δυναμικό, που ποτέ δεν στηρίχθηκε έμπρακτα από την πολιτεία.
       
      Παρά τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, άλλη μία νέα κατασκευή ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στο ναυπηγείο του Κ. Γιώργου Φραντζή στο Πέραμα. Η εταιρεία Poseidon Bunkering ανέθεσε στο ναυπηγείο Φραντζή την κατασκευή του Δ/Ξ Ποσειδών τη σχεδίαση του οποίου ανέλαβε ο ναυπηγός Κ. Ευστράτιος Ραπτόπουλος.
       
      Τα πρώτα κομμάτια χάλυβα ήλθαν στο ναυπηγείο στις 15/07/2014 και η ναυπήγηση του πλοίου ξεκίνησε. Είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις και προδιαγραφές της MARPOL κατηγορίας Double Hull IMO 2, το μήκος του είναι 37μ και το πλάτος του 9μ.
       
      Το nautilia.gr για άλλη μια φορά πιστό στο ραντεβού του με τις Ελληνικές κατασκευές, παρακολούθησε από κοντά τη ναυπήγηση του πλοίου. Η καθέλκυση του έγινε στις 29/11/2014 και ήταν ελεγχόμενη. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε πλάνα από την καθέλκυση του ΠΟΣΕΙΔΩΝ και να δείτε στιγμές από την διαδικασία ναυπήγησης του μέσα από το φωτογραφικό υλικό.
       
      Εμείς από την πλευρά μας, ευχόμαστε καλές δουλειές στους πλοιοκτήτες και καλά ταξίδια σε πλοίο και πλήρωμα.
       

       

       

       

       

       
      Λίγα λόγια από την Poseidon Bunkering
       
      Μετά από πολυετή παρουσία στο ναυτιλιακό χώρο τόσο στον τομέα επάνδρωσης των εμπορικών πλοίων ως αξιωματικοί καταστρώματος και μηχανής αλλά και σε συμμετοχή σε ναυτιλιακές εταιρείες στον τομέα κεφάλαιο ως μέτοχοι καθώς επίσης και στην διαχείριση και εκμετάλλευση εμπορικών πλοίων, αποφασίσαμε και ιδρύσαμε το Μάιο του 2014 την Poseidon bunkering, μια εταιρεία που ευελπιστούμε ότι θα πρωταγωνιστήσει στον τομέα πλοίων με λιπαντικά. Οι παράγοντες που θα συμβάλλουν στην επιτυχή πορεία της εταιρείας είναι:
       
      α) η μεγάλη, υπεύθυνη και αξιόπιστη παροχή υπηρεσιών στον τομέα της ναυτιλίας με λιπαντικά και καύσιμα.
       
      β) η 25ετης συνεχής εμπειρία στον τομέα εφοδιασμού καυσίμων με λιπαντικά και καύσιμα.
       
      γ) η μακροχρόνια συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών όπως shell, exon mobil, bp, texaco,castrol,eko,avin
       
      δ) η χρησιμοποίηση του νέου δεξαμενοπλοίου Ποσειδών νέων προδιαγραφών και απαιτήσεων της marpol κατηγοριας double hull imo2.
       
      Επιμέλεια: Παντελής Φύσσας
       

       
      Πηγή: http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2452%3A2015-02-26-09-00-31&catid=64%3A2011-01-12-07-14-35&Itemid=120
    19. webTV

      Engineer

      Ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Φωτάκης απέσπασε ένα από τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής ΕΙΑ 2022 (Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής) για το έργο του στην Κέα.
      Πρόκειται για τον εξοχικό κήπο με δωμάτιο στην Κέα, ένα πετρόχτιστο κτίσμα μέσα σε παραδοσιακά ελληνικό σκηνικό στη φύση. Κυρίαρχο στοιχείο της κατασκευής η πέτρα.
      Απόλυτα εναρμονισμένο με τo φυσικό περιβάλλον, το έργο του Φωτάκη είναι λιτό, περιεκτικό και ουσιαστικό ενώ αποτυπώνει τις ανάγκες της εποχής μέσα από το πρίσμα της κοινωνικής και πνευματικής δημιουργίας.
      «Σε μία εποχή κυριαρχίας της εικόνας και του αισθητισμού που εκπέμπει, όπου εκ των πραγμάτων περιθωριοποιείται η ουσιαστική χωρική εμπειρία του κτηρίου, το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού και ο στοχασμός γύρω από αυτό, πρέπει να συμβάλουν στην προβολή της Αρχιτεκτονικής ως πνευματικής και κοινωνικής δημιουργίας και όχι μόνο ως διαδικασία παραγωγής αισθητικών αντικειμένων» σχολιάζει η διοργανώτρια αρχή.

      @alinalefa

      Ο δημιουργός του έργου Αλέξανδρος Φωτάκης σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και στο Imperial College του Λονδίνου και αρχιτεκτονική στα ETSA Madrid και EPF Λωζάνης, όπου αποφοίτησε από τον καθηγητή Gugger. Εργάστηκε στην Dreier Frenzel Architecture and Communication και από το 2017 είναι ανεξάρτητος αρχιτέκτονας. Διδάσκει αρχιτεκτονικό έργο για το Studio Gay Menzel στο EPF της Λωζάνης και αρχιτεκτονική ιστορία και θεωρία στο HEPIA στη Γενεύη.

      @alinalefa

      @alinalefa

      Βραβείο αρχιτεκτονικής απέσπασε επίσης η κατοικία The hourglass corral στην Μήλο ένα έργο των DECA Αrchitecture | Διονύσης Δικέφαλος, Alison Katri, Μαρία Παππά, Αλίκη Σαμαρά Χρυσοστομίδου, Carlos Loperena, Αλέξανδρος Βαΐτσος.
      Η επιτροπή των βραβείων σημειώνει πως η κατοικία  αποτελεί  παράδειγμα  διαχείρισης  ενός  υπόσκαφου  κτίσματος  με  ουσιαστικούς  όρους  και  όχι  απλά  ως  ένα  κτίσμα  σκεπασμένο  με  χώμα. 

      Γιώργης Γερόλυμπος

      Γιώργης Γερόλυμπος

      Γιώργης Γερόλυμπος
      ΕΠΑΙΝΟΙ
      Το κουτί που πετάει | Χαϊδάρι, Αττική
      Μυρτώ Κιούρτη

      @g_sfakianakis
       
      Κατοικία Ε | Αρτέμιδα, Αττική
      Buerger Katsota Architects| Stephan Buerger, Δήμητρα Κατσώτα

      Γιώργης Γερόλυμπος  
      ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
      Κατοικίες | Μεγανήσι, Λευκάδα
      Ηiboux Αrchitecture | Δημήτρης  Θεοδωρόπουλος, Μαριάννα Ξυνταράκη, Μαρία Τσιγάρα
       

      Yiannis Drakoulidis  
      Patio House | Κάρπαθος, Δωδεκάνησα
      ΟΟΑΚ Architects | Joan Annerhed, Μαρία Παπαφίγκου, Marie Kojzar

      @yiorgoskordakis & @akeeson
      ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ
      Agemar Headquarters | Καλλιθέα, Αττική
      RS Sparch | Ρένα Σακελλαρίδου

      @erieta_attali
      Διοργάνωση βραβείων: EΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
    20. webTV

      Engineer

      Artisanopolis ονομάζεται η πρώτη πλωτή πόλη που σχεδίασε ομάδα οραματιστών του Seasteading Institute στο Σαν Φρανσίσκο και αναμένεται να υλοποιηθεί έως το 2020 στον Ειρηνικό.
       
       
      Μετά την παρουσίαση του project στον Διεθνή Διαγωνισμό Floating Cities, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση ήδη ο Διευθύνων Σύμβουλος Seasteading Institute υπέγραψε με την κυβέρνηση της Γαλλικής Πολυνησίας μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή της πρώτης επιπλέουσας πόλης του κόσμου στ’ ανοιχτά των νησιών του Νότιου Ειρηνικού, αποσκοπώντας στο να έχει μια σε πλήρη λειτουργία αστική κοινότητα πάνω στη θάλασσα, έως το 2020.
       
      Η Artisanopolis αποτελείται από γεωμετρικές βάσεις, οι οποίες μπορούν να συνδεθούν και να αποσυνδεθούν ανάλογα με τις ανάγκες της κοινότητας. Κάθε τμήμα μπορεί να μετακινηθεί εύκολα με ένα ρυμουλκό, είτε μέσα στα όρια της πόλης είτε μεταξύ πόλεων και αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης. Υγροπονικά θερμοκήπια θα προσφέρουν φρέσκα τρόφιμα και μονάδες αφαλάτωσης, πόσιμο νερό.
       
      Γύρω από το όλο σύμπλεγμα, ένας κυκλικός κυματοθραύστης συμβάλλει στον έλεγχο υψηλών κυμάτων και ανέμων. Η βιώσιμη παραγωγή ενέργειας βασίζεται σε βυθισμένες τουρμπίνες οι οποίες λειτουργούν με τα κύματα, καθώς και σε σειρά ηλιακών πάνελ.
       
      https://www.youtube.com/watch?v=Cju7HnyJA8k
       
      Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ - http://www.huffingtonpost.gr/2017/02/21/artisanopolis-------_n_14905366.html?utm_hp_ref=gr-tech
       

       

       

       

    21. webTV

      Engineer

      Το Michanikos.gr θα καλύψει ζωντανά την ειδική ενημερωτική εκδήλωση του ΤΕΕ σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΑΚ για τους μηχανικούς της Ανατολικής Κρήτης ενόψει της υποχρεωτικής λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις οικοδομικές άδειες.
      Στοιχεία για την Εσπερίδα
      Στα πλαίσια της εφαρμογής του Ν.4495/2017 με τον οποίο προβλέπεται η υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την υποβολή αιτήσεων για οικοδομικές άδειες από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 και με δεδομένη την ανάγκη έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των μηχανικών για τη νέα διαδικασία μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, το ΤΕΕ σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΑΚ διοργανώνουν από κοινού ειδική ενημερωτική εσπερίδα η οποία απευθύνεται αποκλειστικά στους μηχανικούς της Ανατολικής Κρήτης οι οποίοι ασχολούνται με την αδειοδότηση, τη μελέτη και την επίβλεψη οικοδομικών εργασιών σε ιδιωτικά έργα.
      Η ειδική ενημερωτική εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο), την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 με ώρα έναρξης στις 18:30'. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ο τρόπος λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος και η νέα ηλεκτρονική διαδικασία με την οποία θα εκδίδονται πλέον οι οικοδομικές άδειες ανά την επικράτεια, από εξειδικευμένα στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας του ΤΕΕ και θα ακολουθήσει αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα εφαρμογής και λειτουργίας του νέου συστήματος.
      Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.teetak.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1407:2018-10-08-11-14-18&catid=57:anakoinwseis&Itemid=53
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.