Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.141
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    7

Everything posted by ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

  1. Το όμορο χωρίς την προσκύρωση είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ;
  2. Εφόσον η Πράξη Αναλογισμού έχει κυρωθεί θα πρέπει να εφαρμοσθεί από τους εμπλεκόμενους. Κανονικά η ΥΔΟΜ θα ζητήσει την εφαρμογή της πριν την χορήγηση Ο.Α.
  3. Δεν μπορείς να προσμετρήσεις την Δημοτική (κοινοτική) έκταση που προσκυρώνεται πριν προηγηθεί Συμβολαιογραφική Πράξη προσκύρωσης με τον οικείο Δήμο και καταβληθεί σε αυτόν η προσήκουσα αποζημίωση. Μέχρι τότε εξακολουθεί η έκταση αυτή να είναι Δημοτική. Αν το οικόπεδο του πελάτη σου αποκτά πρόσωπο μετά την προσκύρωση τότε σήμερα δεν θεωρείται οικοδομήσιμο.
  4. Γιατί δεν υποβάλλεις το συγκεκριμένο αίτημα στην αρμόδια ΥΔΟΜ για να είσαι σίγουρος ; Εμείς πώς να απαντήσουμε αν δεν γνωρίζουμε το ΦΕΚ καθορισμού ορίων, τυχόν ΓΠΣ κλπ ;
  5. Πρόκειται για τον Αγ. Νικόλαο Αναβύσσου όπου μέχρι πρότινος η ΥΔΟΜ Μαρκοπούλου χορηγούσε χρήση γης Αμιγή Κατοικία και τώρα η ΥΔΟΜ Σαρωνικού αυθαίρετα ισχυρίζεται ότι ισχύει η χρήση Μόνο Κατοικία επειδή πρόκειται για διανομή Συνεταιρισμού. Στο ΓΠΣ Π. Φώκαιας η περιοχή αυτή βρίσκεται εκτός κόκκινου περιγράμματος με rasterΓενικής Κατοικίας.
  6. 1. Όταν δεν υπάρχουν προβλέψεις για χρήσεις γης στο Π.Δ./γμα ένταξης περιοχής στο σχέδιο πόλης (προ του 1970) ούτε σε μεταγενέστερο Δ/γμα τροποποίησης των όρων δόμησης και δεν υφίσταται εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) ποιές είναι οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης ; 2. Στο χάρτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ενός Δήμου υφίσταται κόκκινο περίγραμμα και σαφής αναφορά στο ΦΕΚ ότι εγκρίνεται το Γ.Π.Σ. μόνο για την περιοχή εντός του περιγράμματος αυτού. Στο χάρτη όμως υφίστανται raster και σε πέριξ περιοχές του Δήμου με συμβολισμούς συγκεκριμένων κατηγοριών χρήσεων γης. Έχουν ισχύ οι προβλεπόμενες αυτές χρήσεις ;
  7. Δίκιο έχεις ΙΑΣΟΝΑ (και για τις παπαρίες . . .) Ιδού και η απάντηση από το e-building : "Σε περίπτωση που στην καρτέλα «Υπόχρεοι» καταχωρούνται ιδιοκτήτες με διαφορετικό τύπο κυριότητας, το άθροισμα 100% θα πρέπει να προκύπτει από το σύνολο των ιδιοκτητών με έναν από τους τύπους δικαιώματος, δηλαδή 100% των πλήρων κυρίων ή των ψιλών κυρίων ή των επικαρπωτών. Για παράδειγμα, μπορείτε να τους καταχωρίσετε ως εξής: Ιδιοκτήτης Α: Επικαρπία 0% - Ιδιοκτήτης Β: Ψιλή Κυριότητα 50% - Ιδιοκτήτης Γ: Ψιλή Κυριότητα 50% και να γράψετε δίπλα στο Όνομα πατέρα του Α: (ποσοστό 100%). Στην Τεχνική Περιγραφή, στην καρτέλα «Στοιχεία Ιδιοκτησίας» μπορείτε να κάνετε πλήρη αναφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας. Λάβετε υπόψη σας ότι η ΗΤΚ δεν αποτελεί τίτλο κυριότητας, ούτε δύναται να μεταβάλει το δικαίωμα κυριότητας."
  8. Παρόλο που στο σύστημα υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης στοιχείων και ψιλού κύριου και επικαρπωτή αν βάλουμε ποσοστό 100% στον καθένα τα προσθέτει και δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε. Είναι σωστό να βάλουμε στον επικαρπωτή 0% ;
  9. Συμφωνώ με τον συνάδελφο sdtopo. Θα ξεκινήσεις την διαδικασία σύνταξης Πράξης Αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας, προσκύρωσης, τακτοποίησης όπου θα αναφέρεις τα ΚΑΕΚ ως έχουν. Έτσι κι αλλιώς μετά τη σύνταξη της Πράξης θα πρέπει να συνταχθεί και ΤΔΓΜ για να γίνουν οι χωρικές μεταβολές στο Κτηματολόγιο. Το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα εγγραφεί ως δικαιούχος ο πραγματικός ιδιοκτήτης από τη στιγμή που δεν υπέβαλε δήλωση. Συμβουλέψου Δικηγόρο γι΄αυτό.
  10. Δρόμος υπάρχει διανοιγμένος ή μόνο στο ρυμοτομικό σχεδίο ; Μήπως για να δώσει δύο ΚΑΕΚ υπάρχει και διανοιγμένος δρόμος ; Το Κτηματολόγιο δεν εφαρμόζει πάντως ρυμοτομία εκτός αν πρόκειται για κυρωμένη πράξη εφαρμογής. Ένσταση στο Κτηματολόγιο έκαναν οι ιδιοκτήτες ;
  11. και πόσα χρόνια έπρεπε να παρέλθουν για να αποφασισθεί ότι οι Νομάρχες ήταν αναρμόδιοι ;
  12. Τόσες διατάξεις, κανονισμοί, εγκύκλιοι, δικαστικές αποφάσεις κι έχουμε αυτό το μπάχαλο και κάθε πόλη / χωριό είναι μια άναρχη ζούγκλα και το γρηγορόσημο και το μέσον συνεχίζουν και υφίστανται ;
  13. Αν πρόκειται μόνο για ένα διαμέρισμα εκτιμώ ότι θα μπορούσες να βασιστείς μόνο στην Κάτοψη υπό προϋποθέσεις (πχ να μην είναι τελευταίος όροφος γιατί δεν μπορείς να ελέγξεις το ύψος) Αν η οικοδομή ολοκληρώθηκε προ 1975 τότε το πρόστιμο είνια πολύ μικρό και δεν αξίζει η ανασύσταση, ίσως να συμφέρει ακόμα και αν ολοκληρώθηκε προ 1983.
  14. Συνάδελφε σου ανάφερα το άρθρο που πρέπει να δεις. Αν δεν υπάρχει Τοπογραφικό συντάσσεις σήμερα με τις κείμενες προδιαγραφές. Διάγραμμα κάλυψης δεν απαιτείται. Οι τομές πρέπει να είναι της υφιστάμενης κατάστασης.
  15. Πλέον επιτρέπεται η μερική ανασύσταση του φακέλου (άρθρο 51Α Ν.4495/17) που θα αφορά μόνο το διαμέρισμά σου με χρήση όλων των σχετικών σχεδίων (Τοπογραφικό, Κάτοψη κλπ) που προσαρτώνται στη Σ.Ο.Ι, με προτέρα ρύθμιση των αυθαιρεσιών που θα αποτυπώνονται σε Κάτοψη & Τομή της υφιστάμενης κατάστασης. Υπάρχει και η λύση να το θεωρήσεις εξ ολοκλήρου αυθαίρετο στην Κατ.2 αλλά το θέμα είνα πόσο θα προκύψει το πρόστιμο σε αυτήν την περίπτωση.
  16. Λες και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι οικολογικά ! Μόνο το πόσο νερό χρειάζεται για την κατασκευή των μπαταριών τους. Όπως είχε πει και ο μέγας Αϊνστάιν η ηλιθιότητα του ανθρωπίνου γένους δεν έχει όρια. Όλος ο πλανήτης θα αποτελείται σύντομα από ερήμους και τσιμεντουπόλεις.
  17. Θα πάει ποτέ κάποιος εγκληματίας υπεύθυνος στη φυλακή ή πάντα θα βρίσκουμε γελοίες δικαιολογίες ;
  18. Αν πρόκειτια για προσκύρωση και όχι διάθεση εισφοράς απαιτείται η σύνταξη σχετικής Συμβολαιογραφικής Πράξης μεταξύ των ομόρων ιδιοκτητών.
  19. Από τη στιγμή που εκδόθηκε Ο.Α. επί του συνολικού γηπέδου των 8 στρ. αυτό θεωρείτια πλέον Πολεοδομικά ενιαίο και έτσι θα περιγραφεί στη δήλωση Ν.651/77 ενώ θα πρέπει να γίνιε και γεωμετρική μεταβολή στο Κτηματολόγιο για να μείνει μόνο ένα ΚΑΕΚ.
  20. Μετά την κύρωση της Π.Ε. και εφόσον το τμήμα αυτό δίνεται ως προσκύρωση και όχι ως διάθεση εισφοράς θα πρέπει να συνταχθεί σχετική Συμβολαιογραφική Πράξη Προσκύρωσης μεταξύ των ομόρων ιδιοκτητών.
  21. O Χωροταξικός Νόμος ισχύει πλέον και οι ΖΟΕ όπου έχουν θεσμοθετηθεί
  22. Εφόσον η Π.Ε. έχει κυρωθεί θα πρέπει το τελικό οικόπεδο να είναι άρτιο (στον κανόνα ή στην παρέκκλιση) ή δαιφορετικά να υπάγεται στο άρθρο 27 του Ν.2742/99 όπως ισχύει σήμερα. Αν το οικόπεδο έχει προσκυρούμενο τμήμα με το οποίο καθίσταται άρτιο και με πρόσωπο σε εγκ. οδό θα γράψεις αναλυτικά τα εμβαδά όπως προκύπτουν από την πράξη και ότι θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την προσκύρωση και την πλήρη διάνοιξη της οδού σε όλο το πλάτος της και τουλάχιστον στο μήκος του προσώπου του Ο.Τ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.