Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.128
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    7

Everything posted by ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

  1. Αν πρόκειτια για προσκύρωση και όχι διάθεση εισφοράς απαιτείται η σύνταξη σχετικής Συμβολαιογραφικής Πράξης μεταξύ των ομόρων ιδιοκτητών.
  2. Από τη στιγμή που εκδόθηκε Ο.Α. επί του συνολικού γηπέδου των 8 στρ. αυτό θεωρείτια πλέον Πολεοδομικά ενιαίο και έτσι θα περιγραφεί στη δήλωση Ν.651/77 ενώ θα πρέπει να γίνιε και γεωμετρική μεταβολή στο Κτηματολόγιο για να μείνει μόνο ένα ΚΑΕΚ.
  3. Μετά την κύρωση της Π.Ε. και εφόσον το τμήμα αυτό δίνεται ως προσκύρωση και όχι ως διάθεση εισφοράς θα πρέπει να συνταχθεί σχετική Συμβολαιογραφική Πράξη Προσκύρωσης μεταξύ των ομόρων ιδιοκτητών.
  4. Εφόσον η Π.Ε. έχει κυρωθεί θα πρέπει το τελικό οικόπεδο να είναι άρτιο (στον κανόνα ή στην παρέκκλιση) ή δαιφορετικά να υπάγεται στο άρθρο 27 του Ν.2742/99 όπως ισχύει σήμερα. Αν το οικόπεδο έχει προσκυρούμενο τμήμα με το οποίο καθίσταται άρτιο και με πρόσωπο σε εγκ. οδό θα γράψεις αναλυτικά τα εμβαδά όπως προκύπτουν από την πράξη και ότι θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την προσκύρωση και την πλήρη διάνοιξη της οδού σε όλο το πλάτος της και τουλάχιστον στο μήκος του προσώπου του Ο.Τ.
  5. Συμφωνώ με τον dimitris GM Το άρθρο 25 του Ν.1337/83 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 27 του Ν.2742/99 αναφέρει : "1. Οικόπεδα εντός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων που δεν καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις αρτιότητας κατά τον κανόνα ή την παρέκκλιση της περιοχής και που έχουν δημιουργηθεί πριν από την ισχύ του Ν-651/77 "περί καταργήσεως του ΝΔ-349/74 κλπ" μπορεί κατ' εξαίρεση να οικοδομηθούν εφόσον: α. 'Εχουν μια πλευρά τους τουλάχιστον 5 μ σε κοινόχρηστο χώρο. β. Μέσα σ' αυτά, βάσει του ισχύοντος ΣΔ της περιοχής και μετά την αφαίρεση των υποχρεωτικά ακάλυπτων χώρων εγγράφεται κτίριο εμβαδού τουλάχιστον 50 τμ και ελάχιστης πλευράς 5 μ. Αν δύο ή περισσότερα γειτονικά οικόπεδα της παραγράφου αυτής συνενωθούν το οικόπεδο που θα προκύψει από τη συνένωση εμπίπτει στις διατάξεις της παραγράφου αυτής. Το ίδιο ισχύει και για τα οικόπεδα που καθίστανται μη άρτια λόγο ρυμοτομίας ανεξάρτητα από τον χρόνο ρυμοτόμησής τους." Επομένως από τη στιγμή που το οικόπεδο πριν την προσκύρωση υφίστατο προ '77, είχε πρόσωπο ≥ 5μ. σε ΚΧ και μπορούσε να εγγράψει κτήριο Ε ≥50 τ.μ. με πλευρά ≥ 5 μ., μπορούσε κατ' εξάιρεση να οικοδομηθεί και η προσκύρωση απλώς επαυξάνει την οικοδομική του εκμετάλλευση χωρίς να θίγει το αρχικό του δικαίωμα.
  6. . . . και τη χαμηλότερη αμοιβή απ' όλους ο Μηχανικός ! Μακάρι να είχε θεσμοθετηθεί ποσοστό επί της αξίας του ακινήτου, όπως στους Συμβ/φους
  7. Εκτιμώ ότι ισχύει μόνο ο ΣΔ της οδού που έχεις πρόσωπο αλλά θα σε συμβούλευα να υποβάλλεις ερώτημα στην αρμόδια ΥΔΟΜ
  8. παρ. 2 άρθρου 11 ΝΟΚ'12 : "Ο συντελεστής δόμησης που εφαρμόζεται σε οικόπεδο με πρόσωπο σε περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, για τους οποίους ισχύουν διαφορετικοί συντελεστές, είναι ο λόγος του αθροίσματος των γινομένων του μήκους κάθε προσώπου του οικοπέδου επί τον αντίστοιχο συντελεστή δόμησης προς το άθροισμα των μηκών των προσώπων"
  9. Έχουν να δούνε ακόμα τα ματάκια μας . . . μην πονέσουν μόνο . . .
  10. "Ευτυχώς, αυτό το παράδοξο τελειώνει το φθινόπωρο καθώς τα 2 συστήματα θα συνδεθούν επιτέλους ηλεκτρονικά". To παράδοξο όμως είναι ότι μέχρι το φθινόπωρο δεν θα έχει ολκληρωθεί το Κτηματολόγιο σε όλη τη χώρα.
  11. Από τον Προϊστάμενο του Tμήματος Γεωπληροφορίας της Δ/νσης Γεωχωρικών Πληροφοριών του φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο" έλαβα την ακόλουθη καταπληκτική απάντηση σε ερώτημα μου για το πως μπορεί κάποιος να προμηθευθεί έναν ορθοφωτοχάρτη : Η υφιστάμενη πολιτική διάθεσης προϊόντων του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» επιτρέπει την διάθεση των ορθοεικόνων στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα και στα Ελληνικά Κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ενναλακτικά για την θέαση ορθοφωτογραφιών και αναζήτηση αεροφωτογραφιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες εφαρμογές-υπηρεσίες του Ελληνικού Κτηματολογίου: · Την εφαρμογή θέασης Ορθοφωτογραφιών https://www.ktimatologio.gr/el/e-services/theasi-orthofotografion · Την αναζήτηση διαθεσιμότητας – Πωλήσεις αεροφωτογραφιών https://www.ktimatologio.gr/el/e-services/anazitisi-diathesimotitas-poliseis-aerofotografion · Την υπηρεσία θέασης WMS (Web Mapping Service) http://gis.ktimanet.gr/wms/wmsopen/wmsserver.aspx Τώρα για ποιο λόγο αποκλείονται Μηχ/κοί και πολίτες από τη διάθεση ορθοφωτοχαρτών είναι απορίας άξιο . . .
  12. Πώς τελειώνει ο χρόνος αφού ακόμα δεν έχει τελειώσει το 2021 και η προθεσμία λήγει το 2023 !
  13. Συνεχίζεται η κοροϊδία της πληρωμής ενοικίου στο κράτος για σπίτι και γραφείο !
  14. Στη θέση Μεγάλο Καβούρι της Δ.Ε. Βουλιαγμένης του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης το ρυμοτομικό σχέδιο έχει εγκριθεί προ του έτους 1983. Με την τελευταία τροποποποίηση το έτος 1994 επιβλήθηκε προκήπιο πλάτους 10μ. στα παραλιακά Οικοδομικά Τετράγωνα. Στο Τοπογραφικό Διάγραμμα Οικοδομικής Άδειας έτους 1967 αποτυπώνεται εσώτερον των ορίων του οικοπέδου και του Οικοδομικού Τετραγώνου η Οριογραμμή Χειμερίου Κύματος έτους 1923. Το τμήμα του οικοπέδου μεταξύ Χειμερίου Κύματος και Ρυμοτομικής Γραμμής δεν εξαιρέθηκε και υπολογίσθηκε μάλιστα επ' αυτού η μέγιστη επιτρεπόμενη Κάλυψη θεωρώντας ολόκληρο το οικόπεδο Άρτιο και Οικοδομήσιμο. Πρόσφατα μετά από αυτοψία της Κτηματικής Υπηρεσίας συντάχθηκε Τοπογραφικό Διάγραμμα όπου αποτυπώνεται η Οριογραμμή Χειμερίου Κύματος στην ίδια θέση και κρίνονται ως αυθαίρετες οι κατασκευές εντός αυτής και εντός του Οικοδομικού Τετραγώνου. Να σημειωθεί ότι τα όρια του οικοπέδου βάσει Κτηματολογικών εγγραφών συμπίπτουν με τις Ρυμοτομικές Γραμμές του Οικοδομικού Τετραγώνου και το εμβαδόν της Οικοδομικής Άδειας και ως ιδιοκτησία Δημοσίου έχει καταγραφεί μόνο το τμήμα εκτός Οικοδομικού Τρτραγώνου Πώς αντιμετωπίζεται κατά τη γνώμη σας το θέμα αυτό ;
  15. "Ειδικά για την εγκατάσταση στις ανωτέρω εκτάσεις υπόγειων δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας δεν απαιτείται η ανωτέρω έγκριση, παρά μόνο ενημέρωση της οικείας δασικής αρχής ως προς το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και την ακριβή όδευση του υπογείου δικτύου μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας εντός δάσους ή δασικής έκτασης". Δηλαδή η οικεία δασική αρχή δεν έχει το δικαίωμα να μην συμφωνήσει με την προτεινόμενη όδευση αν αυτή απαιτεί την κοπή περισσότερων δένδρων από άλλη διαδρομή ;
  16. Το ίδιο κακό να πάθουν όλοι όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα μας, αδιαφόρησαν και σκέφθηκαν μόνο την τσέπη τους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.