Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kosmopolitis

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Kosmopolitis last won the day on Αύγουστος 25 2021

Kosmopolitis had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ανοιχτά σύνορα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.474 profile views

Kosmopolitis's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

42

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Κωνσταντίνα Χ. Μπορεί να γίνει επέκταση του δαπέδου της σοφίτας προσμετρώντας την επιφάνεια πλέον του 50% στον συντελεστή δόμησης.
  2. Τα καταχωρείς όποτε μπορείς, χωρίς κανένα πρόβλημα. Για τα έσοδα του 2023 έχει δοθεί προθεσμία μέχρι τις 28.02.2024. Η υποχρέωση για διαβίβαση μέχρι την επόμενη ημέρα δεν ισχύει πλέον.
  3. Από εχθές το βράδυ γίνεται αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Υποτίθεται ότι οι εργασίες θα ολοκληρώνονταν σήμερα το πρωί.
  4. @ΚΑΝΑ Αυτό που θέλεις να κάνεις, συνάδελφε, είναι αλλαγή χρήσης, και όχι προσθήκη κατ' επέκταση. Συγκεκριμένα, χρειάζεσαι άδεια δομησης για «αλλαγή χρήσης τμήματος ισογείου από pilotis σε κατοικία». Η σχετική νομοθετική διάταξη είναι η παράγραφος 3 του άρθρου 5 του ΝΟΚ: «Σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα εντός εγκεκριμένου σχεδίου ή οικισμού, είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο, τις χρήσεις γης της περιοχής και ανεξάρτητα από τους όρους δόμησης. [...] Ειδικά για κτίρια νομίμως υφιστάμενα εντός εγκεκριμένου σχεδίου ή οικισμού, για τα οποία έχουν χορηγηθεί παρεκκλίσεις, η αλλαγή της χρήσης τους, καθ’ υπέρβαση των ισχυόντων όρων δόμησης της περιοχής, είναι επιτρεπτή εφόσον η παρέκκλιση έχει χορηγηθεί προ της έναρξης ισχύος του παρόντος».
  5. Στην δήλωση ρύθμισης που αντιστοιχεί στην ιδιοκτησία του, εντάσσονται μόνο όσα του ανήκουν. Δεν γίνεται να τακτοποιήσει τις αυθαίρετες κατασκευές που ανήκουν στους άλλους. Αφού εξασφαλιστεί η απαραίτητη συναίνεση και τακτοποιηθούν οι αυθαιρεσίες που έχει κάνει αυτός, μπορεί να γίνει η μεταβίβαση του διαμερίσματός του (και των παρακολουθημάτων του στο δώμα).
  6. Υποχρεωτικά θα τακτοποιηθούν οι αυθαίρετες κατασκευές στο δώμα, διότι είναι παρακολουθήματα του διαμερίσματος. Συνεπώς, η συναίνεση είναι απαραίτητη. Δικαίωμα υψούν σημαίνει: δικαίωμα μελλοντικής προσθήκης καθ' ύψος. Δεν επηρεάζεται από τις αυθαίρετες (προς ρύθμιση) κατασκευές, γιατί αυτές θα καθαιρεθούν όταν αποφασιστεί να γίνει προσθήκη.
  7. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθεί η κατηγορία 3. Όλες οι αυθαιρεσίες εντάσσονται στην κατηγορία 1.
  8. @d.styl Η δήλωση γίνεται μόνο από αυτόν για την ιδιοκτησία του (διαμέρισμα), χωρίς να αλλάζει κάτι λόγω του εξ αδιαιρέτου δικαιώματος υψούν. Απαιτείται συναίνεση για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών επί κοινόχρηστου χώρου.
  9. @PANOS@77 Ναι, επιλέγοντας το εικονίδιο της κάρτας πάνω από την λίστα αιτημάτων.
  10. Ο ελεγκτής δόμησης ελέγχει την εφαρμογή των μελετών βάσει των οποίων εκδόθηκε η άδεια δόμησης. Ο έλεγχος των σχεδίων και εγγράφων του φακέλου της άδειας δεν είναι δική του αρμοδιότητα.
  11. Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες: λβ) επεμβάσεις στις όψεις κτιρίων για την τροποποίηση ή τη διάνοιξη νέων ανοιγμάτων, εφόσον δεν θίγεται ο φέρων οργανισμός και οι επεμβάσεις δεν αντίκεινται σε ειδικότερες διατάξεις.
  12. @moneftsis 1) Τα χιλιοστά ιδιοκτησίας που συμπληρώνουμε είναι επί του οικοπέδου. 2) Εάν δεν έχει γίνει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, καταχωρίζεται μία ιδιοκτησία. 3) Οι κοινόχρηστοι χώροι δεν είναι ιδιοκτησία. Το σύνολο των κοινοχρήστων χώρων του οικοπέδου καταχωρίζεται ξεχωριστά και δεν απαιτείται για την ολοκλήρωση της καταχώρισης της ιδιοκτησίας. @Elena Stefanaki Εάν δεν έχει γίνει καταχώριση του οικοπέδου, την κάνεις (μαζί με τον εντοπισμό) εσύ. Στην συνέχεια καταχωρίζεις την ιδιοκτησία που σε ενδιαφέρει. Ναι, έχεις τμήμα κάθετης χωρίς σύσταση οριζόντιας. Περιγραφικά, θα μπορούσαμε να αντιστοιχίσουμε το οικόπεδο (συνολικά) με έναν φάκελο που θα δημιουργηθεί μία φορά (από τον πρώτο μηχανικό που θα ασχοληθεί με το ακίνητο). Οι ιδιοκτησίες που έχουν συσταθεί στο οικόπεδο είναι οι υποφάκελοι του συνολικού φακέλου, την συμπλήρωση των οποίων αναλαμβάνουν εξουσιοδοτημένοι μηχανικοί. @Anemodoura Δεν χρειάζεται να γίνει νέο τοπογραφικό. @skyclad Ουσιαστικά πρόκειται περί παράτασης της δυνατότητας μεταβίβασης χωρίς να χρειάζεται ηλεκτρονική ταυτότητα. Η σχετική συζήτηση: Τρίμηνη παράταση ισχύος βεβαίωσης αυτοψίας μηχανικού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.