Μετάβαση στο περιεχόμενο

jbosdas

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    2.457
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    33

jbosdas last won the day on Απρίλιος 18

jbosdas had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

850 Εξαιρετική

Σχετικά jbosdas

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χαλάνδρι
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

10.449 profile views
  1. Και φυσικά όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχουν στην μελέτη αποχέτευσης.
  2. @avgoust αγροτεμάχιο χωρίς κτίσμα σε επαφή με δασικό δεν έχει υποχρέωση καθαρισμού δηλαδή; 😲
  3. "Σε όλες τις περιπτώσεις μετράμε διαστάσεις χτίστη χωρίς να συνυπολογίζονται επιχρίσματα." Αφαιρείς της αδείας. Αν όμως αφαιρέσεις το στηθαίο της άδειας είσαι λάθος.
  4. Καλά, δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει αποδεικτικά από τον ιδιοκτήτη. Απλά μπορεί να κάνει σχετική καταγγελία, ώστε να ελέγξει και να απαντήσει ο αρμόδιος φορέας.
  5. ΥΚ, ΥΔ με μειωτικό της παρ6, αρθ100. Καταρχάς θα δεις αν επιτρεπόταν αποθήκη στην θέση της ΘΣ. Αν όχι, τοτε ΥΔ, ΥΚ. Αν ναι, θα πας φαντάζομαι με Διαφ. Διαμερισμάτωση με επέκταση σε κοινόχρηστο με αποκλειστική χρήση. Δες την παρ.8, αρθ98 αν μπορείς να προχωρήσεις σε τροποποίηση ΣΟΙ. Αν έχεις Η/Χ ως εσοχή στο κτίριο τότε δεν μετράς την τοιχοποιία του νόμιμου περιγράμματος (τις τρεις πλευρές που έχουν προσμετρηθεί στο ΣΔ) αλλά μόνο την τοιχοποιία που δομήθηκε (την τέταρτη, του στηθαίου συνήθως). Αν έχεις ΗΧ που προκύπτει από υποστυλώματα παράλληλα με την όψη, τότε μετράς και τις τρεις τοιχοποιίες. Σε όλες τις περιπτώσεις μετράμε διαστάσεις χτίστη χωρίς να συνυπολογίζονται επιχρίσματα. Για το υπόγειο θα διαφωνήσω, υπέρβαση δόμησης με μειωτικό για την καθαρή επιφάνεια. Στην τεχνική έκθεση της δήλωσης όμως θα πρέπει να αναγραφεί το εμβαδό της τακτοποίησης με την κατάλληλη παραπομπή στην εγκύκλιο καθώς και το εμβαδό της ιδιοκτησίας. Τέλος, ΗΧ και υπόγεια, ανάλογα την περίπτωση που έχεις, μπορείς να μην τα προσμέτρησεις για κατηγορία 5... βλ αρθ96,δβ.
  6. Διαφωνώ. Η διάβρωση οπλισμού που προέρχεται από συμπυκνώματα αφορά τους πάντες αφού το νεράκι που μαζεύεται καταστρέφει τον ΦΟ. Το ίδιο ισχύει και στις υπόλοιπες επιφάνειες του ΦΟ (υποστυλώματα - δοκοί) του κάθε ορόφου, ακόμα και της πιλοτής. Άρα σύμφωνα με τα δεδομένα σου, "επισκευή" είναι οι απαραίτητες επεμβάσεις ώστε να μην δημιουργούνται συμπυκνώματα (επίλυση σημείου δρόσου) - ΤΟ ΚΑΤ'ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ δηλαδή, και "προσθήκη - βελτίωση" είναι οι επεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του υποκειμένου διαμερίσματος.
  7. Φυσικά. Αν έχεις υπόλοιπο 10τμ ΣΔ μπορείς να αφαιρέσεις κλιμακοστάσια. ΝΟΚ, αρθ11/6δ Στο συντελεστή δόμησης δεν προσμετρώνται : Σε περίπτωση προσθήκης σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια που έχουν υπόλοιπο δέκα (10) τουλάχιστον τ.μ., καθώς και σε περίπτωση νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών σε υφιστάμενα κτίρια τα οποία δύναται να ενταχθούν στις διατάξεις του παρόντος, το σύνολο των επιφανειών του υπάρχοντος κλιμακοστασίου σύμφωνα με τα προαναφερθέντα μεγέθη και με την προϋπόθεση ότι οι αυθαίρετες κατασκευές έχουν υλοποιηθεί πριν τις 28.7.2011.
  8. Πιθανότατα μιλάς για γοκ 85 σε συνδυασμό με κτιριοδομικό κανονισμό... ΓΟΚ85 αρθ7, 1Β Δεν προσμετρούνται: θ) Η επιφάνεια κύριων κλιμάκων, η πέρα από τις ελάχιστες διαστάσεις που καθορίζονται από τις σχετικές διατάξεις και έως το 50% των διαστάσεων αυτών. Τα παραπάνω εφαρμόζονται ανάλογα και για τα φρέατα ανελκυστήρων και τους διαδρόμους κοινής χρήσης.
  9. Όχι το δικαίωμα ύψους έχει. Ακόμα και αποκλειστική χρήση να είχε δεν αλλάζει κάτι. Από τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι απορρίπτουμε την επιστημονική συζήτηση, τι νόημα έχει το ερώτημα που θέτεις; Πιθανότα να θες να περιορίσεις την απάντηση στα ήθη και στα έθιμα της συνιδιοκτησίας στην Ελλάδα και βάσει αυτών τα πράγματα είναι απλά: το μεγαλύτερο ποσοστό των συνιδιοκτητών απλά δεν ασχολείται πέρα από την περίμετρο της ιδιοκτησίας του. Κάποιος πληρώνει κάποιος όχι δημιουργώντας χρέη και λύνονται όλα στα δικαστήρια.
  10. Θα πρέπει όμως να κατανοήσει πως η παρουσία υγρασίας δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο από εξωτερικούς παράγοντες (βροχές κλπ) αλλά κι από συμπυκνώματα που προκαλούνται από διάφορα θερμοκρασίας... Άρα ακόμα και να στεγανοποιηθεί το δώμα, τα συμπυκνώματα θα διαβρώσουν τον οπλισμό λόγω έλλειψης θερμομόνωσης. Οπότε προκύπτει και υποχρέωση συμμετοχής. Συνήθως όμως υπάρχει πεισματική άρνηση να γίνει κατανοητό. Το ίδιο όμως ισχύει και για τις θερμομονώσεις των τοιχοποιιών αφού και εκεί συγκεντρώνονται υγρασίες που καταπονούν τα κοινόκτητα στοιχεία του κτιρίου (πλάκες, δοκούς, τοιχοποιίες κλπ). Φυσικά κανένας δεν πληρώνει για τις θερμομονώσεις άλλων.
  11. Από τη στιγμή που δεν παράγονται απόβλητα θα ανεβάσεις μία αντίστοιχη βεβαίωση.
  12. Για να βρεις τον αριθμό της άδειας μπορείς να κάνεις έρευνα στο κτηματολόγιο που λέει και ο KANA... Ελέγχεις στα συμβόλαια των λοιπών ιδιοκτησιών αν αναγράφεται κάτι.. Αν δε βρίσκεις ρητή αναφορά μπορείς να αναζητήσεις συμβόλαια που έχουν γίνει μετά το 2011 ώστε να βρεις την δήλωση του μηχανικού (4178, 4495) και με τον ηλεκτρονικό κωδικό της δήλωσης να μπεις στο σύστημα των αυθαιρέτων να κατεβάσεις την υπαγωγή (ή την δήλωση για την έκδοση της βεβαίωσης). Άλλη περίπτωση είναι να μπεις στο σύστημα των αδειών και αν έχει εκδοθεί κάποια άδεια στο ακίνητο λογικά θα γίνεται περιγραφή στις "προγενέστερες πράξεις". Παρόμοια αναζήτηση μπορείς να κάνεις και μέσω συστήματος ηλεκτρονικής ταυτότητας. Και φυσικά όλα αυτά εφόσον δεν τα βρίσκει ο ιδιοκτήτης. Όταν τους λες όμως το κόστος της έρευνας, κάτι περίεργες ευθυγραμμίσεις πλανητών γίνονται και βρίσκουν τα στοιχεία άμεσα.
  13. Μόνο αντικατάσταση κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα επιτρέπεται με την βεβαίωση του άρθρου 30. Ούτε αλλαγή (διαστάσεων), ούτε κατάργηση, ούτε νέα, αφού αυτές είναι εργασίες του αρθ29 (ΕΕΔΜΚ). Από ξύλινα σε αλουμίνιου καλό είναι να φροντίσει ο ιδιοκτήτης για συναίνεση (για τον τύπο -με ρολό ή πατζούρι ή σκούρα, υλικό, χρώμα των νέων). Τέλος θα πρέπει να ελέγξεις αν επιτρέπεται από τους όρους δόμησης ή σχετικά διατάγματα (εγκρίσεις φορέων) η αντικατάσταση τους. Σε παραδοσιακό θα πρέπει να περάσει ΣΑ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.