Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α11] Οριζόντιες ιδιοκτησίες


Recommended Posts

Καλημέρα ,μήπως κάποιος γνωρίζει : Θέσεις στάθμευσης σε κλειστό α υπόγειο πολυκατ. που δεν διαχωρίζονται μεταξύ τους με τοίχους .Είναι οριζόντιες ιδιοκτησίες με ποσοστό. Κάποιες δεν συνορεύουν με τίποτα ,άλλες με 1 ή 2 τοίχους (περιμετρικούς ή του λεβητοστασίου ή κλιμακοστασίου κλπ. Στη σύσταση βάζω το καθαρό εμβαδόν χωρίς τους τοίχους που τυχόν συνορεύουν? Η συμβολαιογράφος δεν ξέρει...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Οριζόντια αυτοτελής ιδιοκτησία με δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τμήματος του ακαλύπτου, σύμφωνα με το εργολαβικό. Για βεβαίωση 4178 πρεπει να ελέγξω και εάν υπάρχουν αυθαιρεσίες σε αυτο το τμήμα του ακαλύπτου;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε μην διπλοποστάρεις. Απαγορεύεται από τους κανόνες συμμετοχής. Η συνέχεια εδώ http://www.michanikos.gr/topic/35849-%CE%9118-%CE%95%CE%BE%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5/page-50

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά σε όλους !!

 

Τη βοήθειά σας , γιατί έχω ξαναμπερδευτεί

Δύο γειτονικές οριζ. ιδιοκτησίες με αντίστοιχα υπόγεια ως παραακολουθήματα. Το υπόγειο δεν φαινόταν στην Οικ Άδεια (ήταν μπάζωμα). Σήμερα το υπόγειο χρησιμοποιείται ως αποθήκη ενώ το μεταξύ των δύο υπόγειων αποθηκων χώρισμα είναι διαφορετικό από αυτό που φαινόταν στην κάτοψη της σύστασης , αλλά έχουν το ίδιο εμβαδόν, όπως στα συμβόλαια.

Οι 2 Ο.Ι δημιουργήθηκαν με το ίδιο συμβόλαιο.

Για να ρυθμίσω την μία ΟΙ με το υπόγειό της , χρειάζομαι συναίνεση, αφού σήμερα οι εσωτερικές τοιχοποιίες είναι διαφορετικές από αυτές της σύστασης, αλλά δεν φαινόταν στην Ο.Α. ??? 

αν δεν βρω τον διπλανό για συναίνεση, μπορώ να χτίσω εσωτερικούς τοίχους για να το "φτάσω" όπως στη σύσταση ή έστω μικρότερο ??

 

ευχ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συναδελφοι,

εχώ πελάτη ο οποίος θέλει να δηλώσει αυθαίρετη κατοικία που εχει κάνει στην πυλωτή τριοροφης οικοδομής και την οποία δηλώνει στο ε9.

Στην σύσταση οριζοντίων φαίνεται οτι στο χώρο που εχει κλείσει ήταν 3 θσα παρακολουθηματα 3 διαφορετικών οριζοντιων ιδιοκτησιων(οι 2 είναι του ιδίου) καθώς και κομμάτι πυλωτής, δηλαδή κοινόχρηστου χώρου.

 

Η απορία μου είνια αν το παρακάτω σκεπτικό μου για τη δήλωση στον 4178 είναι σωστό:

 

1.Επειδή εχουν γινει κατοικία τα παρακολουθημάτα των οριζόντιων λογικά εξετάζω τις 3 οριζόντιες στις οποιές ανήκουν αυτά κατα τη σύσταση.

   Κανώ λοιπόν 2 δηλώσεις, μιά για τις 2 οριζόντιες του ίδιου ιδιοκτήτη, για τις οποίες γράφω τι ισχύει παρακατω(στο 2) και μία δηλωση για την τρίτη οριζόντια που ανήκει σε άλλον?

   Ομως εκτός απο τα παρακολουθήματα που γίναν κατοικία και πανε με τις οριζοντιες, το κομμάτι του κοινόχρηστου πως το δηλώνω? Ως αλλή χωριστή δήλωση ?

 

2. Οι 2 οριζόντιες στις οποίες ανήκουν τα 2 παρακολουθήματα  του ιδίου ιδιοκτήτη κατα τη σύσταση δεν υπάρχουν. Στον όροφο που ανηκαν ενώ η συσταση περιγράφει τρεις οριζόντιες(εκ των οποίων οι 2 είναι που μας ενδιαφέρουν) στην πραγματικότητα υπάρχει ενα ημιτελες οροφοδιαμερισμα με φ.ο, εξωτερικά κουφωματα, εσωτερικες τοιχοποιιες αλλα χωρις εσωτερικα κουφωματα, δάπεδο κ.τ.λ!

Πρέπει η δήλωση αυτή λοιπόν να ναι μια για το οροφοδιαμέρισμα βάζοντας την παράβαση της διαμερισμάτωσης και διαφορετικα φυλλα καταγραφής για τις αυθαιρεσίες τις καθε μιας οριζόντιας απο τις 3 μαζι με τα 2 παρακολουθηματα των 2 στην πυλωτή που γίναν κατοικία?

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ii) Επί αυθαιρέτων κατασκευών ή αυθαιρέτων αλλα−
γών χρήσης που έχουν εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε
οριζόντια ή κάθετη συνιδιοκτησία και εντός τμημάτων
αποκλειστικής χρήσης αυτών, χωρίς να απαιτείται η
συναίνεση του ετέρου συνιδιοκτήτη.  

 

1). Για την συγκεκριμένη υποπαράγραφο του 4178/13

δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια αντίστοιχη που να αναφέρει μόνο την λέξη ιδιοκτησία και όχι συνιδιοκτησία?. Τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι εάν ένας ιδιοκτήτης έχει πραγματοποιήσει μία αυθαιρεσία στην οριζόντια/κάθετη ιδιοκτησία του.

 

2). Ορισμένα παραδείγματα της συγκεκριμένης υποπαραγράφου είναι:

βεράντες/ημιυπαίθριοι/ εξώστες συγκεκριμένης οριζόντιας ιδιοκτησίας?

 

iii) Επί αυθαιρέτων κατασκευών ή αυθαιρέτων αλλαγών
χρήσης σε χώρο ακινήτων για τον οποίο έχει συσταθεί
δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης, χωρίς να απαιτείται η
συναίνεση των συνιδιοκτητών.           

 

3). Στην συγκεκριμένη υποπαράγραφο του 4178/13

εννοεί στο δώμα θέσεις πάρκινγκ, άλλη περίπτωση εκτός αυτών υπάρχει? η κάθετη πιάνει την ii

 

Ευχαριστώ

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σε οριζόντια ιδιοκτησία η αυθεραισία που υπάρχει είναι η διαφορετική διαμερισμάτωση (μικρότερη επιφάνεια ακινήτου σε σχέση με την Ο.Α). Επιπρόσθετα η επιφάνεια των κοινόχρηστων χώρων έχει μεγαλώσει σε σχέση με τα σχέδια της άδειας εις βάρος της ιδιοκτησίας μου. Για να προχωρήσει η ρύθμιση του ακινήτου θεωρείται ότι χρειάζεται συναίνεση συνιδιοκτητών?

Link to comment
Share on other sites

η μικροτερη επιφανεια...δεν ειναι διαμερισματωση ....

 [ εχεις εάν υπαρχει και διπλανη   που "μεγαλωσε"  σε βαρος σου...]

 

και δεν εχεις διαμερισματωση, εαν η "μικροτερη" επιφανεια

προερχεται απο επεκταση κοινοχρηστων σε βαρος της ΟΙ

 

εδω δεν κανεις καμμια τακτοποιηση,  δινεις κανονικα βεβαιωση.και το αναφερεις στις σημειωσεις.

Ουτε χρειαζεσαι καμμια συναινεση.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.