Μετάβαση στο περιεχόμενο

BAS

Core Members
 • Περιεχόμενα

  3.152
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  50

Φήμη στην κοινότητα

2.178 Εξαιρετική

Σχετικά BAS

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.942 profile views
 1. Δημήτρη σε εργοταξιακό ρεύμα με μηδενική κατανάλωση για χρόνια , εκτιμάς ότι θα μπορούσε να γίνει τίποτα για τα παλαιότερα τέλη μέχρι τότε που έγινε διακοπή ?
 2. Να τους κάνουν επίτιμους πολίτες Δελφών , να μην πάνε χαμένοι ...
 3. Ολο το σκηνικό περί εκτιμήσεων ήταν μία μπίζνα που ξεκίνησε από κάποιους ΜΗ μηχανικούς που πούλησαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε κολλητούς και με τις κατάλληλες μεθοδεύσεις έκλεισαν ένα μέρος του επαγγέλματος . Ετσι σήμερα η εκτίμηση ενός μηχανικού με 30 χρόνια εμπειρία και με κατασκευές ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ που γνωρίζει να εκτιμά αξίες , κόστη και επενδυτικά ρίσκα , δεν θεωρείται αξιόπιστη αν δεν έχει περάσει από κάποιες περίεργες εταιρείες , ενώ ένας οικονομολόγος 30 ετών , υπαλληλίσκος σε τράπεζα ή εταιρεία εκτιμητικής που έχει περάσει σεμινάρια , αλλά δεν ξέρει την διαφορά μεταξύ σενάζ και πρεκιού , μπορεί να κάνει αξιόπιστες εκτιμήσεις ... Η κλασσική ελληνική γελοιότης του κολληταριού σε όλο της το μεγαλείο . Από την άλλη οι σοβαρές επενδυτικές εταιρείες γνωρίζουν που να απευθυνθούν , ακριβώς επειδή ρισκάρουν τα δικά τους λεφτά και όχι τα λεφτά των άλλων .
 4. Θα μου επιτρέψεις να γελάσω πικρά . Και για τις τράπεζες και για τους μεσίτες....
 5. Πολλές εκτιμήσεις ιδιαίτερα για ρυθμίσεις δανείων που έγιναν κατά την διάρκεια της κρίσης , ήταν απλά για κλωτσιές . Γιατί οι τράπεζες προκειμένου να πιέσουν για καλύμματα ξεφτίλιζαν τις αξίες των υπαρχόντων καλυμμάτων σε τιμές απαράδεκτες . Βέβαια είχαν το άλλοθι ότι δεν γίνονταν πράξεις , αλλά και πάλι οι εκτιμήσεις αυτές ήταν ξεκάθαρα μεροληπτικές και δημιούργησαν πρόβλημα στους δανειολήπτες . Το ερώτημα μου είναι γενικό και αναφέρω ότι έχουμε τεράστιες αλλαγές στις τιμές των ακινήτων με πρωταθλητές τα νότια προάστια και εν μέρει το κέντρο της Αθήνας . Γνωρίζω ότι γίνονται πράξεις , γιατί συνεργάζομαι με μεγάλο μεσιτικό που έχει κυρίως ξένους πελάτες , σε τιμές που τις θεωρώ ψηλές για αυτό που παίρνουν . Μάλιστα η μεγάλη διαφορά του ΦΠΑ με τον ΦΜΑ και η λογική διαφορά της τιμής του καινούργιου με το παλαιό , λαμβάνεται σαφέστατα υπ΄ όψη σε τέτοιες επιλογές ακινήτων από ξένους , με αποτέλεσμα η επιλογή αγορά μτχ με πλήρη και ριζική ανακαίνιση και ο ΦΜΑ να συγκρίνεται με νέο με ΦΠΑ , όπου προφανώς ο χαμένος είναι πάντα ο δεύτερος και αυτή είναι μια τεράστια στρέβλωση στην αγορά . Γενικά γίνονται επενδύσεις επταψήφιες για κτίρια ή τμήματα κτιρίων που με την ανακαίνιση θα πουληθούν σε τιμές κοντινές με την τιμή των καινούργιων , χωρίς τους φόρους , αφού η διαφορά τους είναι τεράστια . Η ερώτηση μου λοιπόν είναι κατά πόσον οι εντολείς σας γνωρίζουν αυτή την κατάσταση . Μιλάω πάντα για την Αττική .
 6. Μια γενικότερη ερώτηση . Πλέον είναι κοινά διαπιστωμένο ότι στις περιοχές που δεν υπάρχει έντονο πρόβλημα ασφάλειας έχουμε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των σπιτιών που δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ . Αλλά και σε υποβαθμισμένες έχουμε κάποιες αυξήσεις . Ακόμα έχουμε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των οικοπέδων σε περιοχές που δεν υπάρχουν πολλά τέτοια . Το πρόβλημα του ΦΠΑ δεν επηρεάζει καθόλου τις παραθαλάσσιες περιοχές , όπου γίνονται πολλές πράξεις . Αυτά πως τα βλέπουν οι τράπεζες ? Σας δίνουν εντολές να βάζετε κάποιες αξίες παραπάνω , από τα ερείπια που εκτιμούσατε μέχρι τώρα , ή ακόμα πιέζουν για πολύ χαμηλές τιμές ?
 7. Δηλαδή αν τώρα τους πούνε ότι θα ανοίξουμε δρόμους και θα γκρεμίσουμε μάντρες , θα το δεχτούν ? Μιλάει τώρα ο Καρύδης στην Ερτ και λέει τα αυτονόητα . Θα τον ακούσει κανείς ?
 8. Δρόμοι αγροτικοί 4 μ. με ψηλές μάντρες εκατέρωθεν και μήκος 500-600 χωρίς κανένα κάθετο , με παρκαρισμένα και έξοδο σε παραλιακό δρόμο , που όμως δεν επικοινωνεί με την θάλασσα . Στους δασικούς χάρτες όποιο χωράφι είχε πάνω από 15 % δασική φύτευση ακόμα και πουρνάρια , το έβγαλαν δασικό . Εκτός από τον Βουτσά , το Ντράφι , την Διώνη , το Μάτι και τα υπόλοιπα που τα έβαλαν στο σχέδιο πόλης ενώ είναι με πεύκα σε ποσοστό 80-90 % .
 9. BAS

  Τι ομάδα είμαστε;

  Πάντως τυχερή η Κροατία . Εκτός από την Ελλάδα , δεν χρειάστηκε να αποκλείσει καμία σοβαρή ομάδα για να φτάσει στον τελικό....
 10. Γεωπόνοι έχουν πολύ χημεία , πολύ βιολογία και αρκετά σε άλλα . Αν δεν την πειράζει η επαρχία , υπάρχει στο Δημοκρίτειο το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας , που έχει επίσης όλα τα δικαιώματα του Γεωπόνου και επειδή είναι μακρυά έχει χαμηλή βάση . Γενικά όλα τα τμήματα του ΓΠΑ , της Γεωπονίας ΑΠΘ , της Αγροτικής Οικονομίας ΔΠΘ και το Φυτικής Παραγωγής του Βόλου , έχουν όλα τα δικαιώματα κάθε ειδικότητας του Γεωπόνου . Το άλλο τμήμα του Βόλου , δεν είναι Γεωπονικό αλλά Ιχθυολογίας . Ακόμα να δει το τμήμα τεχνολογίας τροφίμων και οινολογίας στο ΠΔΑ . Εναλλακτικά τα υπόλοιπα ΤΕΙ τροφίμων και γεωπονίας , που από του χρόνου θα γίνουν πανεπιστημιακά και μάλλον θα βρεθεί κάποια φόρμουλα για τους φετεινούς εισακτέους .
 11. Θα επιμείνω στο εξής σημείο . Ως τι φαντάζεται η ίδια τον εαυτό της στο μέλλον . Υπ΄ όψη ότι είναι δύσκολο στα σημερινά παιδιά να πάρουν τέτοιες αποφάσεις , αφού συνήθως εμείς τα έχουμε υπερπροστατευμένα . Αλλά αυτό που είναι το μεγαλύτερο λάθος , είναι να αποφασίσει με βάση το χρηματιστήριο των σχολών που δημιουργούν οι φροντιστές . Κοιτώντας τις περσινές βάσεις των τμημάτων που ανέφερες είναι μεταξύ 12-12500 μόρια . Ποιο τμήμα ήταν αυτό που θα ήθελε να περάσει αν έγραφε καλά ? Για μένα θα έπρεπε να δει κάτι που θα είναι συγγενικό με αυτό που ήθελε να περάσει και όχι κάποιο άσχετο επειδή κουμπώνει με τις μονάδες που έχει πιάσει και είναι πανεπιστήμιο και στο ΤΕΕ . Θα πρέπει να δεις ότι από του χρόνου θα έχουμε άλλο πεδίο στις σχολές , αφού τα τμήματα των ΤΕΙ καταργούνται όλα και ενσωματώνονται στα πανεπιστήμια . Πες μας λοιπόν τι θα ήθελε εκείνη να κάνει στην ζωή της , μήπως έχουμε κάποια άποψη για άλλα τμήματα .
 12. Το θέμα είναι τι της αρέσει περισσότερο και όχι οι προοπτικές που έτσι και αλλιώς είναι πολύ χαμηλές και για τις δύο . Αν της αρέσουν τα μηχανολογικά να δει και τους παραγωγής και διοίκησης . Το ερώτημα όμως παραμένει στο τι θα ήθελε η ίδια να σπουδάσει και όχι το χρηματιστήριο των φροντιστών . Σου απαντώ σαν πατέρας και εγώ που έχω περάσει την ιστορία της επιλογής σχολής λίγα χρόνια πριν . Ρώτα την λοιπόν τι της αρέσει να κάνει στην ζωή της και προσπαθήστε να κάνετε δύο δύσκολα πράγματα και για σένα και για εκείνη . Για σένα να την αφήσεις εντελώς ανεπηρέαστη και για εκείνη να σου απαντήσει σε 1-2 μέρες , αφού ο χρόνος για το μηχανογραφικό λιγοστεύει . Ακόμα διαβάστε οπωσδήποτε τις ιστοσελίδες των σχολών και την νομοθεσία των επαγγελματικών δικαιωμάτων που έχουν .
 13. BAS

  Τι ομάδα είμαστε;

  Και το αίσθημα μετά από 5-10 μέρες σε κυρά μεταμορφώνεται....
 14. Στις λίγες δουλειές που πρόλαβα να κάνω με ΓΟΚ/73 , υπήρχε και μια άλλη λύση που είχε γίνει δεκτή . Εφτιαχνες κανονικά την σκάλα μέχρι την ταράτσα και μετά είχες συρόμενη οροφή , που συχνά σου επέτρεπαν να φτάσει μέχρι το ύψος του συμπαγούς στηθαίου, δηλαδή στο 1 μ και με την μόνωση είχες το 1,20 οπότε έβγαινες εύκολα . Ανεμόσκαλα δεν έκανα ποτέ , αλλά είχα δει ότι υπήρχαν .
 15. Υπάρχει η έννοια του αποχαρακτηρισμού , αν πλέον το ρέμα δεν παίρνει νερά διότι έχουν διευθετηθεί με άλλο τρόπο . Γενικά επειδή είχα και εγώ παλιά κάτι τέτοιες περιπτώσεις και είδα λίγο την διαδικασία , υπάρχει ένα μπάχαλο και δεν ισχύουν κάποιοι κανόνες . Γενικά στα εντός σχεδίου οι απορροές γίνονται από τα κράσπεδα , οπότε μικρά ρεματάκια , μπορεί να έχουν αποχαρακτηριστεί , αν τα νερά πάνε αλλού .
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.