Όλη η δραστηριότητα
Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα
- Σήμερα
-
Ποια στρατηγικη και ποια ανθεκτικότητα; Ένας κόβιντ να γίνει και θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Έχουμε γίνει το ξενοδοχείο της Ευρώπης και τα παιδιά μας σερβιτόροι. Που είναι η στρατηγική σε μια τέτοια πορεία;
-
Παραχωρείς τμήμα από το οικόπεδο στο Δήμο ώστε να σχηματιστεί το πλάτος των 4μ, γίνεται συμβόλαιο παραχώρησης ώστε να γίνει δημόσιο, και καθιστάται οικοδομήσιμο. Ειναι συνηθισμένο εδω στη περιοχή, και δείχνω Παράδειγμα από πρόσφατο τοπογραφικο πάλι σε κατηργειμενο οικισμό. Είναι χρονοβόρο μεν αλλά είναι διαδικαστικό το θέμα, και στο τέλος καταλήγει σε απόφαση και εντάσσεται σε ΦΕΚ.
-
Ευχαριστώ θα το διορθώσω!
-
Καλησπέρα κύριοι, παραθέτω περαιτέρω ουσιαστικές πληροφορίες ώστε να προχωρήσει η συζήτηση . Πρόκειται λοιπόν για μια ιδιαίτερη και ερμαφρόδιτη κατάσταση που ίσως να έχετε ξανακούσει η οποία ισχύει μόνο στο νησί της Αίγινας. Για να αποφευχθεί η σύγχυση παρέλειψα να το αναφέρω, αλλά πρόκειται για μια Περιοχή που λέγονται Κατειργημενοι Οικισμοί. (ΦΕΚ 539δ/1989). Η Αίγινα λοιπόν κύριοι, γύρω από το σχέδιο πόλης της, εχει 17 Κατειργημενους Οικισμούς, και για να το μπλέξουμε ακόμα περισσότερο, οι 2 απο αυτούς θεωρούνται και προ του 1923. Πιο ευνοϊκή περίπτωση, καθώς αρτιότητα κατα κανόνα σε αυτούς είναι τα 4, στρ έναντι των 20 για τους υπόλοιπους, και επιπρόσθετα οτι επιτρέπεται κατάτμηση. Να σημειωθεί Το οικόπεδο βρίσκεται σε εναν απο αυτούς τους 2 Προ 23 Κατιεργημενους. Το εν λόγω οικόπεδο είναι 3 στρ. οπότε είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ως μεγαλύτερο των 2.000 τ.μ. και κτίζει σύμφωνα με τον 270δ/1985. Το 2 έχει κτίρια, το 1 παραμένει ακόμα γη. Κανένας από τους 3 δεν σκοπεύει να δώσει ως προς τον άλλον ώστε να προκύψουν νεότερα ενιαία κομμάτια. Και ειδικά όπως απάντησα στον προηγούμενο κύριο που Ρώτησε, ο 2 εχει ήδη κτίσει και εξαντλήσει τον συντελεστή, οπότε ούτε στη πράξη μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η σκέψη, ακόμα και αν οι ιδιοκτήτες σκόπευαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Εχει δημιουργηθεί το 2004, οπότε δεν προβλέπεται οικοδομησιμοτητα ως τυφλό προ 1977, αν ρωτάτε για αυτό. Παρότι παραλειφθηκαν όλα αυτά απο το αρχικό Δημοσίευμα, με σκοπό να μην κουράσω, πιστεύω, και εδώ θέλω την γνώμη σας, πως η περίπτωση παραχώρησης τμήματος στο δημόσιο με σκοπό δημιουργία κοινόχρηστης οδού, είναι η μόνη λύση εφόσον αυτό καταστεί δυνατό. Δεν ανέφερα κάπου για πρόσοψη μήκους 4μ. γράφω ξεκάθαρα για δρόμο πλάτους 4μ. Απλά αυτό που ρωτάω καθώς όντως δεν εχω κατανοήσει, είναι ο κοινόχρηστος δρόμος με πλάτος 4μετρα, πόσο θα εκτείνεται μέσα στο οικόπεδο? Για παράδειγμα πρέπει να είναι από τον ηδη αναγνωρισμένο δρόμο εως το τέρμα νοτιότερο τμήμα όπως ρωτάω, δηλαδή έτσι Η αρκεί μονο ο Ιδιοκτητης 1, να παραχωρήσει τμήμα όπου σχηματίζεται δρόμος πλάτους 4μ, και ίσα που να ακουμπάει στη πλευρά του οικοπέδου 3, για παράδειγμα κάπως έτσι
-
Ευχαριστώ, το έχω δεί αυτό. Το "κοτσανάκι" που έχουν δε μπορώ να καταλάβω τι είναι 🤷♂️
-
Νομίζω πως συγχέεται την διαδικασία άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης με αίτηση , όπου απαιτείται και η υποβολή τροποποίηση σχεδίου με την διαδικασία άρσης απαλλοτρίωσης με δικαστική απόφαση όπου το ρυμοτομούμενο καθίσταται πολεοδομικά αρρύθμιστο ( σβήνουν οι ρυμοτομικές γραμμές ) και καλείται η διοίκηση να ρυθμίσει εκ νέου το πολεοδομικό καθεστώς προκειμένου να καταστεί (ενδεχομένως) οικοδομίσιμο Εν προκειμένω το ρυθμίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο ήτοι με πράξη εφαρμογής- επανυποβολλή ρυμοτόμισης (ήτοι οδηγεί το ακίνητο στο κτηματολόγιο ως ρυμοτομούμενο παρά την κατάθεση φακέλου με την δικαστική απόφαση και τα άλλα προβλεπόμενα δικαιολογητικά). Πάντως σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το θέμα αν και εμένα η απορία μου ήταν για το πως καταχωρούνται τα αρρύθμιστα στην Π.Ε.
-
Τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματά σας τις έχετε ήδη λάβει με τα προηγούμενα post. Διαβάστε τα προσεκτικά για να αντιληφθείτε το καθεστώς της ιδιοκτησίας σας και να λάβετε σωστές αποφάσεις.
-
και οι Μηχανικοί στην πράξη δεν έχουν σύλλογο να κάνουν στην πόλη σας πχ "καρτελοποίηση" όπως το γράφεις..... Οπότε παίζουν μονότερμα ..... **** Υ.Γ. Βάζε τόνους στα κείμενα σου όμως για να μη διαγραφούν. Πατάς τις 3 τελίτσες άνω δεξιά του κειμένου και επιλέγεις επεξεργασία.
-
πρέπει υποχρεωτικά να είναι στον κλάδο ΠΕ Μηχανικών ή αρκεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ανεξαρτήτως κλάδου?
-
Kαλησπέρα. Κατά τη γνώμη μου η υπόγεια οριζόντια δικαιούται την μέγιστη μείωση προστίμου (εφαρμογή συντελεστή 0,30) λόγω του ότι υπάρχει εσωτερική πρόσβαση. Η τοποθέτηση πόρτας δεν αναιρεί την λειτουργική ενότητα. Με άλλα λόγια θα έβαζα συντελεστή 0,50 στο υπόγειο μόνο στην περίπτωση που αυτό είχε εξωτερική είσοδο. Η επιφάνεια των 50 τμ δεν αφορά εφαρμογή μειωτικού σε υπόγειες στάθμες, αλλά σε ισόγειους χώρους βοηθητικής χρήσης. Οπότε δεν σε αφορά η εν λόγω διάταξη.
- 22 απαντήσεις
-
- μειωτικός συντελεστής
- υπόγεια
-
(and 3 more)
Με ετικέτα:
-
Αγαπητέ κύριε σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το θέμα μου. Το ερώτημα μου ήταν εάν γνωρίζεται πως καταχωρούνται οι πολεοδομικά αρρύθμιστες ιδιοκτησίες στην πράξη εφαρμογής. Τα όσα άλλα αναφέρεται είναι γνωστά σε εμένα. Αλλά για να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά επαναπαραθέτω εν τάχυ: 1.Σεπτ.2023 εξεδόθει δικστική απόφαση για ρυμοτομούμενο ακίνητο. ( αυτοδίκαια άρση - πολεοδομικά αρρύθμιστο σβου οι γραμμές - καλείται η διοίκηση να ρυθμίσει το πολεοδομικό καθεστώς.) 2.Τον Φεβ.2024 κατατέθηκε πλήρης φάκελο στην ΥΔΟΜ για την τροποποίηση σχεδίου . Φυσικά δεν περιείχε πρόταση τροποποίησης ( η διοίκηση καλείται να ρυθμίσει το πολεοδομικό καθεστώς).Υπενθυμίζω ότι δεν υφίσταται διάταξη νόμου η οποία να καθορίζει το χρονικό διάστημα εντός του οποίου ο ιδιοκτήτης θα προβεί σε τροποποίηση σχεδίου. 3.Τον Απρ.2024 η υδομ αναρτά τους κτηματολογικούς πίνακες της πράξης εφαρμογής , γεγονός που συματοδοτεί την ανάρτηση της πράξης εφαρμογής. Σε αυτή την φάση ο ιδιοκτήτης αναμένει πιθανή τροποποίηση σχεδίου αφού θα αναρτηθεί η πράξη. 4.Αναρτάτε η πράξη Μάι 2025 . Το ακίνητο εμφανίζεται ρυμοτομούμενο με αναλογιζμό! Ητοι η υδομ έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσα την δικαστικη απόφαση και έχει επανυποβάλλει ρυμοτόμιση κατ αδικοπραξία καθ όσον εφ όσον επιβαλλει εκ νέου ρυμοτομική απαλλοτρίωση και προσδιορίζει το πολεοδομικό καθεστώς του ακινήτου ( εγγραφή στο κτηματολόγιο ως ρυμοτομούμενο) , θα έπρεπε να πάει σε αποζημίωση. ίδωμεν.
-
Καλησπέρα σας , Εχω και εγώ 2 αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες, διαμέρισμα Ισογείου και αποθήκη υπογείου. Στην άδεια επικοινωνούσαν οι δυο όροφοι μεταξύ τους αλλά τελικά έχει συνενωθεί με εσωτερική σκάλα (από την κατασκευή του κτιρίου) και η υπόγεια αποθήκη επιφάνειας 100 τ.μ. Στην εσωτερική σκάλα, στο σημείο του υπογείου υπάρχει πόρτα ασφαλείας για να μην έχει επαφή με το υπόλοιπο σπίτι, ενώ υπάρχει και άλλη είσοδος για την αποθήκη, στο χώρο του κλιμακοστασίου. ο ιδιοκτήτης θέλει να τα πουλήσει σαν δυο ανεξάρτητες ιδιοκτησίες, (κατοικίες) τι μπορώ να κάνω? θεωρώ οτι υπάρχει η εσωτερική σκάλα άρα σίγουρα πάω με 0,30? ή θεωρώ οτι υπαρχει δυνατότητα ανεξαρτησίας λόγω εξωτερικής εισόδου και πάω με το 0,50 που δεν γίνεται λογω μεγέθους επιφάνειας (άνω των 50 τ.μ.) οπότε βάζω και τα 100 τ.μ. σε κύρια χρήση? (συντελεστή 1 δηλαδη)
- 22 απαντήσεις
-
- μειωτικός συντελεστής
- υπόγεια
-
(and 3 more)
Με ετικέτα:
-
Κάνω ένα update για το θέμα. Αυτό τον προηγούμενο μήνα έγινε συζήτηση και θα αλλάξω πόστο με νέες αποδοχές 1200 * 14 μισθούς (καθαρά). Η συζήτηση έγινε ακριβώς στα δύο χρόνια, χωρίς να την προκαλέσω εγώ. Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια που είμαι στη βιομηχανία, βλέπω τα εξής: προσωπικό δεν βρίσκεις ούτε με σφαίρες! Υπάρχει τρομερό πρόβλημα τόσο σε χειριστές, όσο και σε μηχανικούς ή εξειδικευμένους ηλεκτρολόγους για επίλυση βλαβών. Μηχανικοί, πολλοί έχουν φύγει εξωτερικό, αλλά και αυτοί που είναι ακόμα στην Ελλάδα δεν συμβιβάζονται πλέον με τα ψίχουλα που προσφέρουν οι πλειοψηφία των εργοδοτών — και καλά κάνουν. Οι βιομήχανοι, για να μιλήσω για τον κλάδο μου, έχουν έναν σύλλογο και, όπως τα λέμε εμείς εδώ, έτσι τα λένε και αυτοί μεταξύ τους στην πόλη μου — και πάνω-κάτω έχουν καρτελοποιήσει τον κλάδο. Τα τελευταία χρόνια όμως, επειδή μεγάλες εταιρείες και πολυεθνικές έχουν αρχίσει και δραστηριοποιούνται στον τόπο μου, σε έργα οδοποιίας ας πούμε (που εκεί ξεκινάνε οι διπλωματούχοι μηχανικοί με 1800 καθαρά * 14 μισθούς, εργοτάξιο), το να λες στον άλλον “ξεκίνα σε εμένα με 800” σε βάζει κατευθείαν σε μια άκρη, σαν μη ανταγωνιστική επιλογή — που δεν θα βρίσκεις προσωπικό. Η μόνιμη συζήτηση που άκουγα να λένε τα κεφάλια μας είναι ότι “οι νέοι δεν θέλουν να δουλέψουν” και άλλα τέτοια. Εν τω μεταξύ, ξέρω μηχανικό που δουλεύει delivery γιατί βγάζει για πλάκα 1500 καθαρά, και αν ζοριστεί με εξαήμερο, χτυπάει 2000 καθαρά. Και όπως λέει: “τι με νοιάζει να λέω πως είμαι μηχανικός;” — αυτό είναι η απόλυτη αποτυχία! Επίσης, πολύ χαίρομαι που έρχονται για δουλειά και τους λέμε “900 καθαρά, βάρδιες, που με νυχτερινά και Σάββατα θα σας βγουν 1100 καθαρά περίπου”, και απαντούν: “Μα εγώ δουλεύω 6ήμερο π.χ. σε μαγαζιά εστίασης και παίρνω 1200, γιατί να έρθω να κάνω σε εσάς βάρδιες;” — και φεύγουν... Το “έτσι είναι η πιάτσα” και “οι κανόνες της πιάτσας” και “όλοι ξεκινάμε από χαμηλά” και άλλα τέτοια, προσωπικά δεν μου λένε τίποτα. Επειδή εσείς δεχτήκατε να ξεκινήσετε έτσι, δεν είναι απαραίτητο ότι θα πρέπει και οι νέοι να το δεχτούν! Επίσης, τα 800 του πριν 5 χρόνια, με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, είναι τα 1100 του σήμερα — και όσο πιο πίσω πας, τόσο καλύτερα για το 800άρι σε αξία. Είδα και τον άλλον που ήρθε με 5 χρόνια προϋπηρεσίας στη βιομηχανία, και ήθελαν και αυτόν να τον ξεκινήσουν με 900 γιατί λέει “ναι μεν έχει εμπειρία, αλλά θα μάθει τη δουλειά που κάνουμε, που είναι διαφορετική από αυτή που έκανε...” (φυσικά και ο άλλος δεν δέχτηκε). Η πικρή αλήθεια είναι ότι έμαθαν όλοι να πληρώνουν ψίχουλα — και ακόμα χειρότερα, έμαθαν όλοι να μη διεκδικούν και να λένε “καλά είσαι...” Αν δεν μπορείς να έχεις υπάλληλο και να τον πληρώνεις με αξιοπρεπή μισθό, μην έχεις! Κάνε τη δουλειά σου μόνος σου! Και τον υπάλληλο με ψίχουλα θέλουμε, αλλά θέλουμε να έχουμε και σκάφη, leasing αυτοκίνητα για πάρτη μας αξίας 150.000 ευρώ, leasing για τη γυναίκα αμάξι 50.000 ευρώ, βίλα με πισίνα, να κόβουμε μερισματάκι εξαψήφιο στο όνομά μας που να φορολογείται 5% — αλλά να χτυπάμε την πλάτη του εργαζόμενου και να του λέμε “πρέπει να ζοριστούμε όλοι γιατί η εταιρεία μας θέλει να κάνει επέκταση” και άλλα τέτοια!
-
Στα κλαρκ έχουν ανοικτού τύπου (flooded) στοιχεία? Στο osha.gov βρήκα https://www.osha.gov/laws-regs/regulations/standardnumber/1926/1926.441 λέει για αερισμό, ηλεκτρολύτες-διάβρωση και φόρτιση σε ειδικούς χώρους. Αν είναι εύκολο παρακαλώ το osha λινκ για τους ανιχνευτές να το έχουμε στα υπ'όψιν.
-
Αμοιβή δικαστικού πραγματογνώμονα
tetris replied to skan's θέμα in Πραγματογνωμοσύνες-Τεχνικές Εκθέσεις
αν είσαι μηχανικός (που μάλλον είσαι) διόρθωσε το προφίλ σου -
Κάνεις κάποιο λάθος. Ούτε οι Δήμοι, ούτε το κράτος παριστάνουν τον επιχειρηματία. Πολύ δε περισσότερο, δεν τον ανταγωνίζονται. Το μόνο για το οποίο (πρέπει να) φροντίζουν, είναι η ευνομία και η ευταξία σε όλα τα επίπεδα. Ο καθορισμός όρων δόμησης είναι μια από αυτές τις αρμοδιότητες Για το αν ως κατασκευαστής (όπως λες) δεν έχεις δει προκοπή τόσα χρόνια, δεν φταίνε οι πάσης φύσεως κυβερνώντες
- 10 απαντήσεις
-
- δικαστήριο
- άδεια
-
(and 1 more)
Με ετικέτα:
-
Υπόλοιπο δόμησης μετά από τακτοποίηση και επανεκτίμηση κοινόχρηστων
tetris replied to Nikosmis's θέμα in Θέματα Ιδιωτών
Στο φόρουμ ΔΕΝ κάνουμε πλάκα, αλλά προσπαθούμε να απαντήσουμε όσο γίνεται πιο έγκυρα. Με την προϋπόθεση ότι, με βάση τα στοιχεία, αυτό είναι εφικτό. Συνεπώς, κάνεις ό,τι αναφέρει στη δεύτερη πρόταση (μόνο) ο συνάδελφος