Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ετοιμάζεται σαρωτική ρύθμιση για τα αυθαίρετα


Γιάννης

Recommended Posts

Η πολιτεία για μένα τα πουλάει όλα στο βωμό του ελλείματος!!!

 

Προσωπική μου άποψη είναι πως θα έπρεπε να νομιμοποιηθούν αυθαίρετα ΜΟΝΟ με κοινωνικά κριτήρια. Δλδ μικροπροσθήκες σε υπάρχοντα κτίρια, σπιτάκια σε μια άρτια οικόπεδα που αποτελούν μοναδικη κατοικία για την οικογένεια και πάει λέγοντας....

 

Στην πράξη θα γίνει το αντίθετο, θα νομιμοποιηθούν οι βίλες και τα εξοχικά σε πρώην δασικές εκτάσεις!!!!

 

Όσο αναφόρα την αμοιβή μας, θεωρώ πως θα είναι η κερκόπορτα για την ΠΛΗΡΗ απαξίωση του επαγγέλματος μας αν δεχτούμε να νομιμοποιηθούν λαθραία κτίσματα χωρίς φάκελο με όλες τις μελέτες που απαιτει ένα νέο κτίριο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 108
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

οι τελευταίες πληροφορίες ....

http://www.newscode.gr/oikonomia/story/40020/oles-oi-nees-rythmiseis-gia-ta-aythaireta

 

λέει μεταξύ άλλων: "Το υπουργείο εξετάζει ακόμη το σενάριο, τα εντός σχεδίου αυθαίρετα χωρίς οικοδομική άδεια, να εκδώσουν πρώτα άδεια για τη δόμηση που δεν μπορεί να καλυφθεί νομίμως από την άδεια και έπειτα να ενταχθούν στις ρυθμίσεις"

 

κατ' αρχάς ο αρθρογράφος εννοεί την δόμηση που μπορεί καλυφθεί και όχι που δεν μπορεί αλλά πάμε στην ουσία

 

Άδεια σημαίνει πλήρης φάκελος, δηλαδή ΝΕΑ στατικά, μηχανολογικά, αρχιτεκτονικά. Και ρωτάω εγώ... τι σημαίνει να "μπορεί" να καλυφθεί νομίμως από άδεια? Πες ότι υπάρχει υπόλοιπο δόμησης που μας καλύπτει την υπέρβαση δομησης, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δε μπορεί να εκδοθεί η άδεια, πχ η στατική μελέτη ή κάποια μηχανολογική μελέτη δε "βγαίνει" ή δεν υπογράφει ο ιδιοκτήτης του κάτω διαμερίσματος για το πάνω ή δε βγαίνει η φύτευση ή τα αυτοκίνητα ή, ή, ή, τότε τι γίνεται? θα τακτοποιηθεί το αυθαίρετο και θα μείνει και υπόλοιπο δόμησης ή θα κολλήσει η διαδικασία όλη? Μια ιδέα θα ήταν με υπεύθυνη δήλωση να παραιτείται ο ιδιοκτήτης από το υπόλοιπο δόμησης και αυτό να αναγράφεται στην τακτοποίηση.

Άλλη περίπτωση: Η άδεια προβλέπει κυκλικά μπαλκόνια ενώ το κτίριο έχει ορθογώνια. Αυτό έστω ότι μπορεί να τακτοποιηθεί με νέα άδεια, θα πάει ο ιδιοκτήτης να τακτοποιήσει το παράνομο δώμα και θα του πει η πολεοδομία να βγάλει άδεια για τα μπαλκόνια του ή για οποιαδήποτε άλλη μικροαλλαγή μπορεί να γίνει με νέα άδεια?

Ε ρε τι έχει να γίνει

Link to comment
Share on other sites

Kiss my ass i swear i won`t fart...

 

Μετα απο τοσες παλινωδιες απο το κρατος παρωδια αυτο ειναι το

κερασακι στην τουρτα. Σαν το μετρο με τις αποδειξεις που κατα

το δοκουν μπορει να στραφει και εναντιον σου η τους ημιυπαιθριους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Περαίωση

Σε ό,τι αφορά την περαίωση, αυτή θα «τρέξει» στη λογική της αντίστοιχης ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους. Θα δοθεί ένα χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν ένα πρόστιμο που δεν θα είναι υψηλό και θα είναι ανάλογο του είδους του αυθαιρέτου και της αντικειμενικής του αξίας

 

Θα δωθεί ένα χρονικό διάστημα... μετά αφού δεν θα έχει πληρώσει κανένας θα δωθεί άλλο ένα... μετά άλλο ένα γιατί δεν μαζέψαν αρκετά... μετά θα μπούνε μέσα και τα αυθαίρετα που δεν μπαίναν πριν... και θα μπούν και οι Η/Χ μετά το 2009 γιατί θα ανακαλύψουν την αδικία... και μετά θα δωθεί μια ακόμη παράταση ώστε να μαζέψουν κι άλλα γιατί... δεν μπορεί!.... κάποια μαύρη τρύπα θα έχει βγεί πάλι!!!

 

Αυτή τη τύφλωση την ημέρα των εκλογών πάντως πρέπει να τη κοιτάξω σοβαρά!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μιλάει τώρα ο σηφουνάκης στο μέγκα .

Πάντως πως γίνεται κάποιος να αγοράσει γη και να είναι μόνο γιά 40 χρόνια τακτοποιημένος και όχι νομιμοποιημένος .

Link to comment
Share on other sites

Με λίγα λόγια ο Συντελεστής Δόμησης θα τιτλοποιηθεί!

Άντε, να ανοίξουμε και Χρηματιστήριο Συντελεστή Δόμησης, Συντελεστή Όγκου κ.λ.π. και τα "μαρούλια" θα μας τρέχουν από τις τσέπες!!! :lol::lol::lol:

 

Είδατε τι γίνεται όταν κάνεις οικονομολόγο υπουργό ΥΠΕΚΑ;!

Link to comment
Share on other sites

Στον Σηφουνάκη, γιατί δεν επιτίθεται κανείς με γιαούρτια; Απορία...

 

 

Νομίζω από σεβασμό στα γιαούρτια .... :P

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.