Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια μικρής κλίμακας - Εργασίες που καλύπτει & δικαιολογητικά έκδοσης


Recommended Posts

Καλησπέρα, γνώμη μου είναι να έχεις στο φάκελο όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ΥΑ 55174/2013 και σχετικά με το είδος της ΕΕΜΚ που θες να αιτηθείς.

 

Από εκεί και πέρα αν χρειάζεται κάτα παραπάνω σε ΥΔ ή κάτι άλλο θα ενημερωθείς επί τόπου από την σχετική Υδομ. Δυστυχώς κάθε Υδομ κινείται με το δικό της σκεπτικό όσον αφορά τα δικαιολογητικά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Ευχαριστώ Άκη, αυτό υπέθεσα κι εγώ, ότι κάθε ΥΔΟΜ έχει τα δικάτης στανταρ.

 

 

Καλησπέρα, γνώμη μου είναι να έχεις στο φάκελο όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ΥΑ 55174/2013 και σχετικά με το είδος της ΕΕΜΚ που θες να αιτηθείς.

 

Από εκεί και πέρα αν χρειάζεται κάτα παραπάνω σε ΥΔ ή κάτι άλλο θα ενημερωθείς επί τόπου από την σχετική Υδομ. Δυστυχώς κάθε Υδομ κινείται με το δικό της σκεπτικό όσον αφορά τα δικαιολογητικά.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

θέλω τα φώτα σας για δυο διαφορετικά ζητήματα:

 

1.Σχετικά με την αδειοδότηση για την τοποθέτηση ηλιακών και φωτοβολταικών συστημάτων που προβλεπόταν στην "έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας" (αρ. εργασίας 27). Στο νέο έντυπο έγκρισης, δε μπορώ να εντοπίσω αυτή την εργασία. Την έχουν εντάξει σε κάποια άλλη διαδικασία έγκρισης;

 

2. έχω μια περίπτωση πελάτισσας η οποία θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση όπου θα πηγαίνουν παιδιά (απο ηλικία 2,5+) και θα ασχολούνται με εικαστικά και θεατρικό παιχνίδι (κυρίως αυτά τα δυο, όχι διάβασμα, όχι άλλου τύπου δραστηριότητες). Απο το μέχρι τώρα ψάξιμο μου και τις ερωτήσεις που έχω κάνει ακόμα και σε ιδιοκτήτες τέτοιων "εργαστηρίων" (που είχαν ενημερωθεί και εκείνοι πριν ανοίξουν το χώρο τους), δε θέλει κάποια συγκεκριμένη άδεια λειτουργίας. Δε θεωρούνται ΚΔΑΠ, δε θεωρούνται παιδικοί σταθμοί ή κάτι παρόμοιο. Απλά όπως έχω καταλάβει κάνει την έναρξη της επιχείρησης στο εμπορικό επιμελητήριο (απ όπου μου είπαν δε ζητάνε κάποια έγγραφα ή δικαιολογητικά). Με όσους έχω μιλήσει, μου λένε για το νομικό κενό που υπάρχει στη δημιουργία τέτοιων τύπου "εργαστηρίων" (τονίζω τη λέξη εργαστήριο γιατί μάλλον εκεί κρύβεται αυτό το νομικό κενό ).Προφανώς βέβαια από τη στιγμή που έχεις να κάνεις με παιδιά, θα προσέξεις αρκετά πράγματα στην υγιεινή και ασφάλεια του χώρου, απλά θέλω να επιβεβαιώσω αν υπάρχει ή όχι επίσημο νομικό πλαίσιο.  
 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Edited by Syllas
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας. Ένας πελάτης μου, θέλει να χτίσει ένα τοιχίο 1μ ύψους και 2μέτρων μήκους, από λιθοδομή, όπως περιγράφεται στο άρθρο 29 παρ2 (κα) του ν4495/17 σε οικισμό χωρίς σχέδιο πόλεως. Θεώρησα πως η ΕΕΜΚ είναι επαρκής για την περίπτωσή του έργου. Πήγα στην ΥΔΟΜ, να ρωτήσω αν θέλει Σ.Α. και μου λένε ότι αυτή η κατασκευή χρειάζεται έκδοση κανονικής άδειας. Πρέπει να ελεγχθεί εάν το πλάτος της οδού είναι πάνω από 4μ, όπου σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να παραχωρηθεί λωρίδα γης. Στις ΕΕΜΚ, δεν μπορούν να το δουν αυτό, και τους έχει έρθει διευκρινιστική για αυτή την περίπτωση, να βγαίνει κανονική άδεια δόμησης.

 

Φτιάχνω αυτό το θέμα για να ρωτήσω, εάν έχετε βγάλει κανονικά τέτοια ΕΕΜΚ, και τη γνώμη σας, εάν πρέπει να προχωρήσω σε αίτηση ΕΕΜΚ με ότι επακολουθεί ή να ενημερώσω τον πελάτη ότι θέλει κανονική άδεια δόμησης για (2Χ1) μέτρα τοίχο από πέτρες. Όπου πιθανών να χαθεί η δουλειά, λόγω αυξημένου κόστους, σκέψεων αυθαίρετης δόμησης, κωλυμάτων λόγω πτυχίου ΤΕ.

Edited by aquar
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ιζ) Για την τοποθέτηση ασκεπούς δεξαμενής νερού ή πισίνας, μέγιστης επιφάνειας 50 τ.μ., που εξυπηρετούνται με εξωτερικά συστήματα μηχανοστασίου τύπου compact κατατίθενται

1) βεβαίωση του μηχανικού ότι δεν απαιτείται για την εγκατάστασή της τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα και ότι το ύψος όλων των κατασκευών σε κανένα σημείο δεν υπερβαίνει το ένα μέτρο (1,00 μ.) από την οριστική στάθμη εδάφους και ότι δεν απαιτούνται εκσκαφές ή επιχώσεις του φυσικού εδάφους μεγαλύτερες από 1,00 μ. για την τοποθέτησή της καθώς και ότι τηρείται η απαιτούμενη φύτευση του υποχρεωτικώς ακαλύπτου χώρου,

 

-εννοεί το ύψος των κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως βάση;

δεν πιστεύω να εννοει ότι τα τοιχώματα της δεξαμενής θα έχουν μεγιστο ύψος 1,00μ από την στάθμη του εδάφους

 

2) δήλωση αρμόδιου μηχανικού που αναλαμβάνει την ευθύνη της στατικής και ηλεκτρομηχανολογικής ασφάλειας της κατασκευής και των εγκαταστάσεων,

 

-δηλαδή χρειάζεται δηλωση και από ηλεκτρολόγο ή μηχανόλογο;

 

3) στατική μελέτη ή πιστοποιητικό στατικής επάρκειας της κατασκευής,

 

-στατική μελέτη για την ίδια την μεταλλική δεξαμενη ή για την κατασκευή που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση της δεξαμενής;

 

4) ηλεκτρομηχανολογική μελέτη,

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

1) Εγώ αυτό καταλαβαίνω. μέχρι 1μ μέσα στο έδαφος και μέχρι 1μ επάνω από το έδαφος

3) Μάλλον για όλη την κατασκευή

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, είχα μια ενημέρωση ότι υπάρχει ένα έγγραφο ΔΟΚΚ για κτίσματα εκτός σχεδίου με οικοδομική άδεια ότι δεν απαιτείται βεβαίωση δασαρχείου για τη χορήγηση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας. Γνωρίζει μήπως κάποιος κάτι επ'αυτού? ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν εννοείς (σου κανει) το παρακάτω: ν. 4389/2016 Άρθρο 154

Παρ.1 ΄Αρθρο 154 ΥΠΟΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ΄ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΜΟΣ 4389_2016.pdf

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

George καλησπέρα και ευχαριστώ (έστω και καθυστερημένα) για το συνημμένο. Θέλω να βγάλω μια άδεια επισκευών (ΕΕΜΚ) σε νομίμως υφιστάμενο εκτός σχεδίου που έχει χαθεί ο φάκελος (μέσα στον οποίο θα υπήρχε προφανώς η τότε σχετική βεβαίωση).Οι πρώτες δύο παράγραφοι δε με καλύπτουν γιατί η οικοδομική άδεια είναι μετά το 1975 (είναι του 1981). 

 

Σύμφωνα με την τρίτη παράγραφο όμως, αν καταλαβαίνω καλά, σε όποιο αγροτεμάχιο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια πριν τον Ν.4030/11 δεν απαιτείται βεβαίωση δασαρχείου για την έκδοση άδειας δόμησης?

 

Και να υποθέσω ότι αφού δεν απαιτείται για άδεια δόμησης, δεν απαιτείται και για ΕΕΜΚ. Μήπως αυτή είναι η διευκρινιστική εγκύκλιος ΔΟΚΚ που αναφέρω στο post μου. Ότι δηλαδή απαλλάσσονται της υποχρέωσης προσκόμισης βεβαίωσης δασαρχείου και οι ΕΕΜΚ.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Στον προηγούμενο Νόμο για τις εργασιες μικρής κλίμακας υπήρχε

4. Γεωτρήσεις νερού σε ιδιόκτητα οικόπεδα εντός σχεδίου ή εντός οικισμού ή σε γήπεδα εκτός σχεδίου, μετά από έγκριση του δήμου της περιοχής και της αρμόδιας Διεύθυνσης της περιφέρειας

 

 

η οποία εχει αφαιρεθεί από τον νέο νόμο.

Επομένως για τις γεωτρήσεις δεν χρειάζεται πλεον ΕΕΜΚ ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.