Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λοιπές παραβάσεις - Αναλυτικός προυπολογισμός


Recommended Posts

Εγώ προσωπικά βάζω στην ίδια κατηγορία όσες περισσότερες παραβάσεις μπορώ. (Αρκεί να μπορούν να κατηγοριοποιηθούν με κάποια στοιχειώδη λογική). 

Αν ήθελαν εκεί στο ΥΠΕΚΑ να είμαστε αυστηροί ας ήταν σαφείς στις διατυπώσεις τους. Τι σημαίνει κατηγορία παράβασης; Δώστε μας μία λίστα με τις κατηγορίες να τα βάζουμε σωστά!

 

υγ. για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι υπέρ του να βάζουμε μικρότερες τιμές ζώνης ή να μην δηλώνουμε αυθαιρεσίες αλλά όπου υπάρχει ασάφεια διαλέγω την πιο οικονομική λύση για τον πελάτη,

Link to comment
Share on other sites

και εδώ:

(N4030/11 49§6) Για παραβάσεις, οι οποίες δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες 1 έως και 12 του πίνακα του Παραρτήματος του παρόντος και δεν αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια χώρου (τ.μ.), καταβάλλεται παράβολο 500 ευρώ και το ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται ανά είδος παράβασης με αναλυτικό προϋπολογισμό. Προϋπολογισμός έως και 5.000 ευρώ θεωρείται μία (1) παράβαση για την οποία καταβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ. Ο αριθμός των παραβάσεων ανά είδος προκύπτει από το πηλίκον του αναλυτικού προϋπολογισμού της δια του ποσού των 5.000 ευρώ, στρογγυλοποιούμενο προς τα άνω. Ο συνολικός αριθμός των παραβάσεων του ακινήτου σημειώνεται στο τετραγωνίδιο 13 του πίνακα του Παραρτήματος.

Στο νέο προσχέδιο νόμου λέω δεν λέει ανά είδος παράβασης άρθρο 18 παρ.5

 

Αυτό δεν ΄΄ξεχάστηκε΄΄ καταλάθος.

 

Μένει να δούμε.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στον περιβάλλοντα χώρο εξ ολοκλήρου αυθαιρετης κατοικίας χωρίς Ο.Α. (εκτός σχεδίου, μη αρτιο και μη οικοδομήσιμο) υπάρχει ξύλινη πέργκολα στεγασμένη με κεραμίδια και κάτω από αυτή BBQ. Πρέπει να φανεί σε κάποιο σχέδιο και αν ναι που; 

Link to comment
Share on other sites

Σε όλες τις σειρές των σχεδίων. Αρχιτεκτονικά - ΔΚ - Τοπογραφικό, με την ανάλογη υποσημείωση ότι χρεώνεται ως παράβαση κατ.13

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ερώτηση 1:

σε δώμα υπάρχει κάτι σαν αποθήκη 1Χ2 μ2 ύψους 1,20μ. και πέργκολα. Πιστεύετε ότι αυτό το κάτι σαν αποθήκη συνιστά (λοιπή) παράβαση κ αν ναι, θα μπορούσε άραγε να υπολογιστεί πακέτο με την πέγκολα? (μάλλον δύσκολο, ε? αλλα 500ρικάκι για κάθε κουτσουλιά μου φαίνεται άδικο..)

 

ερώτηση 2:

διαφορά ανοιγμάτων στις όψεις συνιστά λοιπή παράβαση?? γιατί κάτι τέτοιο μου πέταξε υπάλληλος της Πολ. Πειραια!

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ερωτ. 1: εγώ θα τα έβαζα και τα δύο ένα 500-αρικο, διότι έχει και μικρό ύψος, μόλις 1,20 μ

 

ερωτ. 2: Στο 4014 δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο, υπήρχε μία γενικόλογη αναφορά ότι ρυθμίζονται όλα, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία. Στο νέο νόμο μπαίνει σαν λοιπή παράβαση.

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή, "αλλαγές στις όψεις" που δηλώνονται για να ρυθμιστούν θέλουν και συναίνεση συνιδιοκτητών.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.