Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξώστες


Recommended Posts

...ωχ αυτο με το ιδεατό στερεό δεν το σκέφτηκα καν...τρέχω να ελέγξω!!!!!!!! :grin:

 

Λοιπόν σαν να έχεις δίκιο....για 3,5 τ.μ. μπαλκονάκι ανοικτό και το 500άρικο πολύ είναι! Άμα πιά να το κλείσω κι αυτό, να τελειώνει, να κάνουμε γιορτές!

 

Καλές γιορτές σε όλους μας!

Edited by Ιφιγένεια_17
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 473
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχω περίπτωση οριζοντίου ιδιοκτησίας σε πολυκατοικία. Εκτός των άλλων παραβάσεων έχει τον Η/Χ μεγαλύτερο κατά 0,20m, σε σχέση με την Ο.Α.,σε όλο το μήκος του. Από τη στιγμή που κάνω έλεγχο μόνο της οριζοντίου, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το σύνολο των Η/Χ και εξωστών που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο. Επομενώς αποκλείω την περίπτωση Υ.Δ. και πάω με αναλυτικό. Σε περίπτωση που το κτίριο ήταν μια ιδιοκτησία, θα έπρεπε να ελεγχθούν τα ποσοστά του 40% σε εξώστες και Η/Χ (προκειμένου για παλαιά κατοικία) για να δούμε αν προκύπτει Υ.Δ. Μην είστε αρνητικοί στον έλεγχο των ποσοστών (εφόσον μπορεί να γίνει) γιατί μια μικρή παράβαση σε Η/Χ ή εξώστη μπορεί να βγάζει, με φύλλο καταγραφής, πρόστιμο μικρότερο απο 500ευρώ που δίνει ο αναλυτικός.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σου. Πάντως στο ΤΕΕ στο τηλ και σε σεμινάρια δεν λένε για αναλυτικό όπως έχω αναφέρει και παραπάνω.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Μην είστε αρνητικοί στον έλεγχο των ποσοστών (εφόσον μπορεί να γίνει) γιατί μια μικρή παράβαση σε Η/Χ ή εξώστη μπορεί να βγάζει, με φύλλο καταγραφής, πρόστιμο μικρότερο απο 500ευρώ που δίνει ο αναλυτικός.

συμφωνώ, ακρεί να ξέρουμε αν είναι κυρια χρήση ή βοηθητική

Link to comment
Share on other sites

Στο Φύλλο Καταγραφής λέει "Υπέρβαση Δόμησης βοηθητικών χώρων σε υπόγειες στάθμες, πατάρια, σοφίτες,κ.λ.π.". Αυτό το "κ.λ.π." μου δίνει τον "αέρα" να τολμήσω να θεωρήσω έναν εξώστη ως βοηθητικό χώρο μεν, ανοικτό δε, αλλιώς δε θα το έβαζαν (?)

Στη δική μου περίπτωση, λόγω παλαιότητας της κατασκευής, ο εξώστης σαν Υ.Δ. (Β.Χ) βγάζει 67,00€ πρόστιμο, σε αντίθεση με τον αναλυτικό που βγάζει 500,00€.

 

Η ερμηνεία είναι λίγο ανοιχτή. Παλαιός συνάδελφος (άνω 20ετίας) μου πρότεινε να το βάλω σαν υπέρβαση δόμησης κύριας χρήσης (δυσμενέστερη περίπτωση) και αν έρθουν για έλεγχο να πω οτι όταν τακτοποίησα το είχα κλειστό και αργότερα το ξαναάνοιξα. Και όλα αυτα γιατί είναι ανίκανοι ή/και αδιάφοροι να ενημερώσουν το σύστημα ώστε σύμφωνα με τις ερωταπαντήσεις να λαμβάνεται υπόψη και η "παλαιότητα" στις ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ.

 

Γεγονός είναι ότι παλαιές κατασκευές ευνοούνται αν δεχτούν Υ.Δ. (Β.Χ.) και αδικούνται με το 500άρικο, ενώ σύγχρονες ευνοούνται και αδικούνται με το ανάποδο.

Edited by mikeG
Link to comment
Share on other sites

Δηλώνω τον εξώστη και τον τακτοποιώ ως ανοιχτό Βοηθητικό χώρο. Εξάλλου έχει και υπέρβαση >20% στο Δ¹ . Αν επιλέξω "Λοιπές Παραβάσεις" (Αναλυτικός που λες), ΠΩΣ θα εντάξω την υπέρβαση Δ στο σύστημα; Δείτε Ερωταπαντήσεις Γ9:

 

9) Η παραβίαση των διαστάσεων των εξωστών υπάγονται στις λοιπές

πολεοδομικές παραβάσεις ;

Το άθροισμα των αυθαιρέτων εξωστών υπάγεται στην κατηγορία 13, το ειδικό πρόστιμο

υπολογίζεται και εφαρμόζονται οι αυξητικοί συντελεστές των κατηγοριών 5, 8 και 9, εφ’

όσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

 

 

¹) Η υπέρβαση >20% στο Δ προκύπτει διότι στον ΓΟΚ '73 (ναι, δε μας έφτανε αυτός του '85, βγάζουμε τα μάτια μας να διαβάζουμε και παλαιότερους) ισχύει ότι εαν το κτίριο υποχωρεί απο την Ο.Γ. μιας πλευράς του οικοπεδου κατά απόσταση πχ. 2,65μ, σου επέτρεπε να φτιάξεις στον ακάλυπτο αυτό χώρο εξώστη πλάτους έως το 1/5 της υποχώρησης, ήτοι 0,53μ. Ο εξώστης που πραγματοποιήθηκε, δεν υπάρχει στα σχέδια και έχει πλάτος 0,80μ > 0,53μ. Ο Σ.Δ. έχει εξαντληθεί.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σου. Και εγώ έτσι το υπολογίζω σαν ΥΔ Β.Χ, όταν είναι ανοικτός ο εξώστης. Εκτός απο την Γ9 το έχει πει και η Λεμπέση σε σεμινάριο τον Δεκέμβριο, το είπαν και στο τηλ στοΤΕΕ. Αναλυτικό πας όταν δεν έχεις καθόλου Ο.Α. ή όταν έχεις Ο.Α και δεν έχεις καλύψει το επιτρεπόμενο ποσοστό.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Ναι ρε παιδια αλλα δεν προκειται για αποψη της υπαλληλου... ειναι γεγονος....

Ο ΓΟΚ 55 δεν αναφερει πουθενα τον ορο "δομηση" και οι εξωστες, ανοικτοι παντοτε, δεν επηρεαζουνε ουτε καλυψη ουτε δομηση, ενω δεν υπηρχε συγκεκριμενο μεγιστο ποσοστο της δομημενης επιφανειας του κτηριου που πρεπει να ειναι...

Δεν αποτελουν παρακολουθημα της οριζοντιας ιδιοκτησιας σου και παρα το οτι εχεις προσβαση ΜΟΝΟΝ εσυ απο το διαμερισμα σου, ΔΕΝ μεταβιβαζονται κατα την αγοραπωλησια....

Η συμβολαιογραφος, αν εχετε παρατηρησει σε αγοραπωλησιες, βαζει γραμματα για να οριοθετησει το περιγραμμα του διαμερισματος μας και αυτα τοποθετουνται ΜΟΝΟ στα ακρα εντος νομιμου περιγραμματος...

Οι εξωστες ΔΕΝ ανηκουν στο νομιμο περιγραμμα...

 

Οποτε?

 

Αγαπητέ συνάδελφε Inzaghi

γυρνοβολάς όλο το forum καιεκφράζεις την ακραία κατ εμέ άποψή σου όπου ακούς για εξώστη. Εδώ όμως http://www.michaniko...post__p__383719 δε μας τα καλά.

Edited by STAVION
Link to comment
Share on other sites

Ακραια? Κατ εσε, οπως το ειπες....

Κατ εμε και πολλους αλλους οχι.... Ουτε ειναι σκοπος μου να πεισω οτι αυτο ειναι το σωστο και τα υπολοιπα λαθος...

Αμα ειναι ετσι ρε φιλε, να σταματησω να μιλαω οπου βλεπω θεμα με εξωστες, για να μη νομιζεις πως "γυρνοβολαω" κιολας...

 

Στο θεμα εκεινο σου απαντησα εκει...

Εδω βρηκες μια αποψη μου προ 1,5 μηνος (που δεν αλλαξε ακομα και τωρα) και με παραπεμπεις που?

Στους σοβαδες που φουσκωσαν και πεσανε απο την υδροροη μου στο μπαλκονι του απο κατω?

 

Η αποψη μου δεν αλλαζει επι του θεματος, ειναι παγια.... Ειτε τη δεχεσαι ειτε οχι....

Κουβεντα κανουμε, οπου εχω αποψη επ αυτης, την εκφραζω.

Λαθος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.