Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Ναι για τη σκάλα.

 

Για τη σύνδεση με τη ΔΕΗ πάντα πληρώνεις τα έξοδα σύνδεσης. Αυτά μπορεί να είναι μικρά, αν απλώς βάζουν το ρολόι, έως και αρκετές χιλιάδες ευρώ αν πρέπει να τραβήξουν παροχή για πάρτυ σου (την οποία θα βρεί έτοιμη, αργότερα, ο διπλανός...)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα,

 

θα μπορούσε σας παρακαλώ κάποιος να μου διευκρηνήσει τον τρόπο υπολογισμού της υπέρβασης υψους στους οικισμούς και στα εκτός σχεδίου ;

π.χ για ισόγεια κατοικία 4μ και για διόροφη κατοικία 7,5μ αντίστοιχα χωρίς Ο.Α. Εχουμε υπέρβαση δόμησης & κάλυψης. Αν έχουμε υπέρβαση ύψους, πως την υπολογίζουμε ?

Link to comment
Share on other sites

Φαέθων η περιοχή ναι είναι εκτός οικισμού. Η δευτερη άδεια εκδόθηκε μετά την γονική παροχή στο άλλο μισό τμήμα. Ακόμα και αν ήθελαν να εκδοθεί στο αρχικό γήπεδο δεν θα μπορούσαν διότι δεν περίσευε συντελεστής δόμησης. Όσο αφορά στην άδεια ναι μεν εκδόθηκε κανονικά αλλά σήμερα αν κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία πχ καταγγελία η άδεια θα πρέπει λογικά να ανακληθεί ή να ακυρωθεί; Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν σαφής οδηγιες για τον υπολογισμο προστίμου σε τέτοια περίπτωση. Κατά τη γνώμη μου το κτίριο έχει καταστεί αυθαίρετο αλλα με οικοδομική άδεια. Πως θα τεθουν όμως οι συντελεστές υπερβάσεων σε ένα μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο γήπεδο σύμφωνα με τη σημερινή κατάσταση;

 

Θεωρώ πως η 1η άδεια δεν έχει πρόβλημα.

Κανονικά είναι άκυρο το συμβόλαιο όπως και είναι αυθαίρετη η 2η οικοδομή.

Πως θα τακτοποιηθεί;

Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι,.....

Link to comment
Share on other sites

Τελικά σε μια περίπτωση που έχω υπόγειο που είναι ξεμπαζωμένο από τις 3 πλευρές αλλά από την μια είναι κανονικά όπως στην άδεια και θέλω να το δηλώσω ως κατάστημα σε κτίριο όμως που στο ισόγειο υπάρχει χρήση καταστήματος και στον όροφο κατοικία, τι θα υπολογίσω τελικά? Θα πάρω το 50% σαν βοηθητικός χώρος χωρίς αλλαγή χρήσης( επειδή στην άδεια εχώ τη χρήση του καταστήματος) ή θα υπολογίσω και αλλαγή χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι, επειδή έχω μπερδευτεί με το υπόλοιπο κάλυψης...:σε περίπτωση αυθαίρετου χώρου στάθμευσης ο οποίος έχει κατασκευαστεί κάτω απ'το προκήπιο σε υπόγεια στάθμη τι υπερβάσεις έχει; Ο χώρος είναι 60 μ2 και υπάρχει 50 μ2 υπόλοιπο κάλυψης (υπόλοιπο δόμησης 100 μ2).

Ένα μέρος του επίσης είναι εντός οικοδομικής γραμμής αλλά το περισσότερο κάτω απ'το προκήπιο.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πως η 1η άδεια δεν έχει πρόβλημα.

Κανονικά είναι άκυρο το συμβόλαιο όπως και είναι αυθαίρετη η 2η οικοδομή.

Πως θα τακτοποιηθεί;

Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι,.....

Φαέθων ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου.

Πράγματι είναι από τις δύσκολες περιπτώσεις. Το ενδιαφέρον υπάρχει για το κτίριο της 1ης άδειας. Ο συλλογισμός αφορά στο ότι, εφόσον έγινε κατάτμηση (μεταβιβαση του μισού γηπέδου και νεα οικοδομική άδεια από άλλον ιδιοκτήτη) και το κτίριο της 1ης άδειας βρέθηκε σε γήπεδο μη άρτιο και μή οικοδομήσιμο, αυτομάτως το κτίριο της αρχικής άδειας καθίσταται αυθαίρετο.

Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να θεωρηθεί για τον υπολογισμό προστίμου ότι υπάρχει Ο.Α, αλλά με τους συντελεστές προσαυξησης δόμησης κάλυψης είναι το ζήτημα, ως προς ποιά μέγιστα γηπέδου θα προκύψουν αφού πλέον το γήπεδο δεν είναι άρτιο.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Όχι, το ότι δεν είναι αυθαίρετο εξ ολοκλήρου το κτίριο της 1ης άδειας και ότι είναι άκυρο το συμβόλαιο όπως και η 2η άδεια είναι σίγουρο.

Αλλά δεν μπορείς εσύ και εγώ να τα ακυρώσουμε. Ούτε αυτά και βεβαίως ούτε την 1η άδεια.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα συνάδελφοι, μια ερώτηση από τα παλιά γιατί μέχρι να ρθει δουλεία θα τα έχω ξεχάσει όλα :sad: πολύ πιθανό να έχει απαντηθεί αλλά δε μπορώ να το βρω τώρα, εξωτερική σκάλα σε μεζονέτα υπολογίζεται με αναλυτικό?

 

Η εξωτερική σκάλα, να συμφωνησω οτι πηγαίνει με αναλυτικο. Αν κατω απο την σκαλα αυτη υπαρχει αποθηκακι? Αναλυτικό ή μπαίνει κανονικα στη δομηση?

Link to comment
Share on other sites

Αν η εξωτερική σκάλα είναι αυθαίρετη και άρα δεν έχει προσμετρήσει στη δόμηση και κάλυψη, η αποθήκη που θα δημιουργηθεί κάτω από αυτή, εκτιμώ πως αποτελεί υπέρβαση δόμησης Β.Χ. και υπέρβαση κάλυψης και έλεγχεται ως προς παραβίαση υποχρεωτικών πλάγιων αποστάσεων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.