Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδεια Λυόμενου και Ν.4014


Recommended Posts

Φίλε μου, σ' ευχαριστώ, κοντεύω να πεισθώ. Κολλάω στο ότι σε περίπτωση που θεωρηθεί "άκυρη" ως άδεια το πρόστιμο διπλασιάζεται και αν είναι 1000€ και πάει 2000€ παλεύεται, αν όμως από 8000€ πάει στα 16000€!!!. Είανι πολλά τα λεφτά Αρη!!!! Θα δούμε.....

Link to comment
Share on other sites

Καλά κάνεις και κολλάς γιατί έτσι όπως διατυπώνει τις ερωτο-απαντήσεις το ΥΠΕΚΑ μπορεί να λέει οτιδήποτε και να εννοεί οτιδήποτε άλλο!

Link to comment
Share on other sites

Δες εισήγηση Λεμπέση σελίδα 5 Β1

Β. Από το παράρτημα – το υπόμνημα της εγκυκλίου για το

«Φύλλο Καταγραφής Αυθαίρετης Κατασκευής & Υπολογισμού

Ενιαίου Ειδικού Προστίμου»

1. αναφέρεται η ύπαρξη οικοδομικής άδειας ή όχι, στο οικόπεδο ή το

γήπεδο όπου βρίσκεται το αυθαίρετο, ανεξάρτητα του αν έχει

εφαρμοσθεί σωστά

 

Εγώ πιστεύω οτι θεωρείς οτι υπάρχει

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έστω οτι θεωρούμε οτι έχει άδεια. Αν το οικόπεδο δεν είναι άρτιο, τότε στις υπερβάσεις οι οποίες πρέπει να συμπληρωθούν εφόσον το κτίριο έχει άδεια, τι θεωρούμε ως επιτρεπόμενη δόμηση, κάλυψη κλπ? Υπολογίζουμε τα επιτρεπόμενα μεγέθη με τους ισχύοντες όρους δόμησης χωρίς να μας ενδιαφέρει το οτι το οικόπεδο δεν έχει αρτιότητα?

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά,

Έχω και εγώ μια παρόμοια περίπτωση στα καλύβια και το συζήτησα με τον υπάλληλο στην πολεοδομία Γλυφάδας μήπως και έχει ακούσει κάτι.

Αρχικά μου είπε πως τα έχω σκεφτεί σωστά και πως είναι αυθαίρετο οπότε βάζεις συνολικά τα τμ, οτι δεν έχει άδεια και οτι είναι εκτός σχεδίου.

Στη συνέχεια μου το άλλαζε λέγοντας πως βέβαια τα 50 απο τα 55 τμ που έχει χτίσει είναι βάσει της αδείας αυτής οπότε λες οτι έχει άδεια με υπέρβαση δόμησης στα 5 τμ και μετά άλλη παράβαση τα επιπλέον 35 τμ που έχει.

Στο τέλος μπλέχτηκαν κι άλλοι στη συζήτηση χωρίς αποτέλεσμα....

 

Ξέρει κανείς σε ποιόν απευθυνόμαστε για απορίες? Στην πολεοδομία σε στέλνουν στο ΤΕΕ.

Επίσης ξέρει κανείς αν κάνουμε την αίτηση τώρα με αυτά που νομίζουμε σωστά (για να μην χάσουμε την προθεσμία της 30/11 μπορούμε να κάνουμε ριζικές αλλαγές μετά?)

Όποιος ξέρει ας απαντήσει....

για να δούμε....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι, βάζεις το ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ (γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα).

Φυσικά είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετο (γιατί δεν τηρήθηκαν οι όροι της άδειας.

Συγκρίνεις τις υπερβάσεις με τα της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα.

 

Δεν είμαι πολύ σίγουρη ότι ελέγχουμε τις υπερβάσεις σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στις άδειες των λυομένων που αναφέρουν τα 50 τ.μ.

Αν πρόκειται για λυόμενα με το ΦΕΚ 101Δ /67, αυτά έμπαιναν παντού.

Πχ, σε εντός σχεδίου περιοχές, τον έλεγχο για την αυθαιρεσία τον κάνεις με τα μέγιστα επιτρεπόμενα μεγέθη της περιοχής για να αποφασίσεις αν μπορείς να κάνεις και νομιμοποίηση,σωστά?

Άρα στα εκτός σχεδίου, σε μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα με αντίστοιχη άδεια με ποια μεγέθη θα κάνουμε τον έλεγχο για να αποκλείσουμε την περίπτωση νομιμοποίησης, τουλάχιστον, θεωρητικά, αφού ούτως η άλλως δεν μπορεί να γίνει? Θέλω να πω ότι πρέπει να ισχύει η ίδια λογική στον έλεγχο των αυθαιρέτων αν τουλάχιστον δεν διευκρινιστεί κάτι διαφορετικό από το ΥΠΕΚΑ.

Επειδή και γω το παλεύω, αν υπάρχει κάποια άποψη επ΄αυτού ας το συζητήσουμε

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που ακόμα και η μικρής κλίμακας θεωρείται άδεια για τον 4014 , είναι προφανές ότι στο οικόπεδο υπάρχει άδεια οικοδομής . Το αν τηρήθηκαν οι όροι της είναι τελείως άλλο θέμα και έχουμε πει επανειλημένως ότι αν δεν τηρηθεί η άδεια αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άκυρη. Απλά το κτίσμα είναι αυθαίρετο,

 

Στην περίπτωση λοιπόν του λυομένου που δεν κατασκευάστηκε ως λυόμενο θα τσεκάρω ότι υπάρχει άδεια , αλλά επειδή δεν τηρήθηκαν οι όροι της θα το θεωρήσω όλο αυθαίρετο.% υπέρβασης θα έλεγχα με το τι ίσχυε τότε.

 

Σωστό ή λάθος , εγώ αυτό θα κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Σε οικοπεδο μή άρτιο εκτός σχεδίου, όπου έχει μικρής κλιμακας για περίφραξη, (άρα τικάρουμε οτι έχει άδεια), Τι? Υπολογίζουμε για υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης??

 

Αν έχει κανείς καταλήξει, παρακαλώ ας μου πεί την γνώμη του με κάποιο σκεπτικό!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.