Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση με το Άρθρο 22 και τον Ν.4014


Recommended Posts

Συνάδελφε kontegr έχει μια λογική αυτό που λες αλλά προϋποθέτει ο "πελάτης" να σε προτιμήσει και για την άδεια, η οποία έχει 3 χρόνια περιθώριο...πώς διασφαλίζεσαι?

Link to comment
Share on other sites

Νέο συμφωνητικό για το "έργο" αυτό και προκαταβολή αμοιβής από τώρα!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστέυω ότι στις περιπτώσεις που πάνε με το αρθ.22 δεν χρειάζεται να βάζουμε Α/Α έργου από τώρα, αφού η "δουλειά" είναι μία και κοινή, απλά θα προσθέσουμε τα ημερομήσθια όπως μας τα είπαν (του 4014) στις όποιες αμοιβές των αποτυπώσεων ή μελετών προκύψουν για την έκδοση της άδειας... δεν βλέπω τον λόγο να βγάζουμε άλλες αμοιβές τώρα, άλλες μετά για το ίδιο πράγμα, ο μόνος που ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο είναι το κράτος (ΦΠΑ-ΦΕΜ) και οι διάφοροι "άρπαγες" (ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ) που περιμένουν το μπικικίνι τους από αυτή τη "δουλεια" και δεν θέλουν να καθυστερεί...

 

Μα για να υπαχθεί στον 4014 κ να βγει ο κωδικός πληρωμής για το παράβολο είναι προϋπόθεση ο Α/Α του συστήματος αμοιβών, έτσι δεν είναι?

Πάντως, κατά την πληρότητα φακέλου για προσθήκη & νομιμοποίηση που κατέθεσα προχτές μου ζήτησαν εκτυπωμένη τη δήλωση ένταξης με Τεχν.Εκθ - αρκέστηκαν ωστόσο στο πληρωμένο παράβολο..

Link to comment
Share on other sites

Μα για να υπαχθεί στον 4014 κ να βγει ο κωδικός πληρωμής για το παράβολο είναι προϋπόθεση ο Α/Α του συστήματος αμοιβών, έτσι δεν είναι?

.................

OXI, δεν είναι προϋπόθεση για το παράβολο ο Α/Α.

Ο Α/Α αμοιβής είναι απαραίτητος ΜΟΝΟ αν θές να πάς σε ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΥΠΑΓΩΓΗ.

Link to comment
Share on other sites

αν έχεις υπογεγραμμένο

1. συμφωνητικό για άδεια νομ/σης με το άρθρ 22 και

2.συγχρόνως και συμφωνητικό για δήλωση με τον 4014

 

μπορείς να κάνεις το εξής

 

να βγάλεις αμοιβή πρώτα για την νομ/ση με ο.α του άρθ 22

να κρατήσεις τον αριθμό Α/Α αμοιβής και να δηλώσεις

αυτόν τον Α/Α και στην δήλωση με τον Ν 4014

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα θεματάκι.

 

Σε οικόπεδο 400 τμ με συντελεστή δόμησης 0,40 (χτίζει 160 τ.μ.) υπάρχει εξ ολοκλήρου αυθαίρετη διώροφη κατοικία συνολικού εμβαδού 180 τ.μ.

 

Ένα τμήμα της, περίπου 60 τ.μ., είναι εντός της απόστασης Δ – μη σύννομο τμήμα-, ενώ το υπόλοιπο είναι σύννομο, περίπου 120 τ.μ.

 

Υπάρχει δυνατότητα να τακτοποιηθεί το μη σύννομο τμήμα της σύμφωνα με το άρθρο 24 του 4014 (καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου) και το υπόλοιπο τμήμα, το σύννομο, να νομιμοποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 26 του 4014 με έκδοση οικοδομικής άδειας σύμφωνα με το άρθρο 22 του 1577/85;

 

 

Υ.Γ. Πριν την έναρξη ισχύος του 4014, θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο με εξαίρεση από κατεδάφιση του μη σύννομου τμήματος, με απόφαση Νομάρχη, και με νομιμοποίηση του σύννομου τμήματος.

Link to comment
Share on other sites

@THE0CV

Μπορείς να υποβάλεις στον 4014 και τα 180 τ.μ. Για ευκολία βάλε τα 120 τ.μ. σε ένα φύλλο προς έκδοση άδειας, και τα άλλα 60 που δεν είναι σύννομα σε δεύτερο φύλλο προς τακτοποίηση. Κατα τη γνώμη μου, η επισκεψη στην πολεοδομία με ένα διαγραμμα κάλυψης, επεξηγηματικό του τι θέλεις να κάνεις, είναι απαραίτητη.

Edited by albert
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα.. θα ήθελα λίγο την άποψη σας….

 

Σε οικισμό με πληθυσμό κάτω από 2000 κατοίκους, έχω κτίριο ισόγειο (κατοικία) με υπόγειο (αποθήκη). Ο πελάτης μου θέλει να νομιμοποιήσει το υπόγειο (έχει γίνει κατοικία). Η άδεια οικοδομής έχει εκδοθεί το 1981. Σκέφτομαι να πάω με άδεια νομιμοποίησης, αλλά το υπόγειο στην μια όψη του έχει την παρακάτω μορφή….

 

Λογικά, έχω πρόβλημα με την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ή όχι;;; το οικόπεδο από την κάτω όψη είναι έντονα κατηφορικό….

 

http://www.2shared.c...d/Drawing1.html

 

Τι λέτε, μπορεί να βγει άδεια νομιμοποίησης;

Edited by panmyr
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους

 

Πελάτης έχει δεχτεί πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης για αυθαίρετο που διατηρούσε απο το 2003-2008. Το 2008 έγινε έκδοση οικοδομικής αδείας με ολα τα σχετικά (ΙΚΑ). Γνωρίζω πως μπορείνα υπαχθεί στο 4014/2011 και να πληρώσει μόνο το παράβολο που προκύπτει αντι σου συνόλου του προστίμου. Πως αυτο δηλώενεται στην πλατφορμα του τεε?? Δηλώνω όλα τα τετραγωνικα σαν αυθαίρετο για να βγει το υψος του προστιμου και απο εκει και πέρα με το pdf αρχειο που προκυπτει πληρωνει το παραβολο και καθάρισε??? Μένω στην προσωρινή υπαγωγή? Δηλώνω ...προε εκδοση οικοδομικης αδείας ( αν και έχει) Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία?

 

παρακαλω τη βοηθεια σας.

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν4014 , νομιμοποιημένα με το άρθρο 22/ΓΟΚ είναι στις εξαιρέσεις του και δεν υπάγονται:

 

2. Από τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εξαιρούνται τα ακίνητα, στα οποία έχουν

εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες χρήσεις:

α) που υφίστανται προ του 1955 ή

β) που έχουν εξαιρεθεί από την κατεδάφιση με το ν.1337/1983 (Α΄ 33) ή

γ) που έχουν νομιμοποιηθεί με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 16 του ν.1337/1983 ή της

παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 1577/1985, της παρ. 8 και παρ. 10 του άρθρου 9 του ν. 1512/1985 (Α΄4) ή......

 

Βέβαια τώρα δε θέλουμε να το νομιμοποιήσουμε αλλά να σβήσουμε τα πρόστιμα.Αν πάμε με το άρθρο 26 παρ2, θα πρέπει να βγάλουμε άδεια.Η άδεια υπάρχει άρα? ΑΡΑ ερώτημα στους φωστήρες του ΥΠΕΚΑ!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.