Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

δεν αντιλέγω, απλά λέω ότι για εμένα αυτός ο χώρος δεν είναι χώρος πώλησης

δε πιστεύω να αρχίσουμε να βριζόμαστε και εμείς βραδιάτικα, έκανα μια γύρα στο φόρουμ και είδα ότι είναι της μοδός τελευταία :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Το ΠΕΑ έχει την έννοια μιας πιστοποίησης σχετικά με την ενεργειακή κατανάλωση του κτηρίου.

Όταν ο ίδιος χώρος έχει πολλές χρήσεις, η ενεργειακή κατανάλωση ορίζεται από την πιο ενεργοβόρα χρήση.

 

Μεταξύ αποθήκης και καταστήματος, η πιο ενεργοβόρα χρήση είναι το κατάστημα. Θα πρέπει ολόκληρο το κτήριο να θερμαίνεται και να ψύχεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τα καταστήματα, συνεπώς και οι θερμικές απώλειες θα ορίζονται από την χρήση του καταστήματος.

Προσωπικά θα έπαιρνα ολόκληρο τον χώρο ως κατάστημα καθώς η εγκατάσταση θέρμανσης/κλιματισμού καλείται να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία σε ολόκληρο το κτήριο.

Μπορεί να μην απαιτείται θέρμανση της αποθήκης αλλά καθώς είναι ενιαίος χώρος και δεν υπάρχει τρόπος απομόνωσης του αέρα, λόγω της φυσικής ροής του θα θερμαίνεται ως ενιαίος χώρος.

 

Υπάρχει βέβαια ένα θεματάκι με τον αερισμό, καθώς στις αποθήκες δεν υπάρχει η απαίτηση για αερισμό ανά m² που υπάρχει στα καταστήματα οπότε αν πάρεις όλο τον χώρο σαν κατάστημα θα σου βγει μεγαλύτερη ενεργειακή κατανάλωση αλλά τι να κάνουμε, υπάρχει νομικό κενό στους μικτούς χώρους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να κάνω μία ερώτηση για θέματα χρήσης, είναι ερώτηση που έχει ξαναγίνει πολύ παλιά αλλά δεν είμαι σίγουρος και θα ήθελα να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη μου. 

Όταν εξετάζω σπίτι που βρίσκεται πάνω σε όροφο και από κάτω υπάρχει αποθήκη με παλαιότερη άδεια του ίδιου ιδιοκτήτη, τότε αν θυμάμαι καλά η χρήση είναι μονοκατοικία και περιγράφω όλους τους χώρους και του διαμερίσματος και της αποθήκης την οποία εξετάζω ως ΜΘΧ. Σωστά; 

 

(Δεν υπάρχει κάτι άλλο στην οικοδομή που να είναι ιδιοκτησία τρίτου προσώπου. Κοινώς, είναι η κλασσική  μονοκατοικία με το διαμέρισμα στον πρώτο και αποθήκη στο ισόγειο)

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Χρηση διαμερισμα και δεν αγγιζεις την αποθηκη....

Εκτος κι αν εχει εσωτερικη επικοινωνια με τον ανω οροφο

Αν ειναι ξεχωριστη ιδιοκτησια παιρνεις μισο συντελεστη για την πλακα και καθαριζεις

Link to comment
Share on other sites

tetris σωστά τα λέει ο inzaghi .

 

Κάτω απο την κατοικία υπάρχει χώρος (ανεξάρτητος-μθχ) που έχει άλλη χρηση, δεν είναι υπόγειο της κατοικίας για να το εξετάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά αυτή η ανεξάρτητη αποθήκη (μ.θ.χ.):

  1. ανήκει στο ίδιο κτίριο και
  2. δεν υπάρχει πάνω από αυτήν και άλλη θερμαινόμενη ιδιοκτησία που μοιράζεται το διαχωριστικό δάπεδο, έτσι ώστε να γίνει χρήση της απλοποιητικής παραδοχής.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί έχουν λάθος ο Fade2Black και ο tetris, που λένε ότι πρέπει να γίνει καταχώρηση της διαχωριστικής επιφάνειας και των στοιχείων του μ.θ.χ.

Link to comment
Share on other sites

Εγω έτσι το καταλαβαίνω....

 

edit

Ο όρος μονοκατοικία που αναφέρει ο Fade2Black και ο tetris, μάλλον το συγχέουν με τον πολεοδομικό όρο της έκδοσης άδειας, κατι  που δεν ισχύει στη προκειμένη περίπτωση.

 

Ο εξεταζόμενος χώρος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μονοκατοικία, το κτήριο είναι 2όροφο με ισόγεια αποθήκη και 1ο όροφο κατοικία.

 

Τέλος πάντων....

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.