Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Θα μπορούσε να ήταν και δίπλα του κι από κάτω του και όπου θες. Εφόσον είναι λειτουργικά ανεξάρτητα τμήματα κτηρίου ("κτιριακές μονάδες" τις αποκαλεί ο 4122/2013), από ένα ΠΕΑ για το καθένα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πανο τι εννοει ο ποιητης με ´ανεξαρτητα λειτουργικα τμηματά´´?

 

Η τουαλετα που λεει ο φιλος πιο πανω, γιατι ειναι ανεξαρτητη αφου ρευμα και νερο παιρνει απο το ιδιο δικτυο του σπιτιου?

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που ξαναδιαβάζω κι εγώ τον ορισμό στην παρ. 2 του Άρθρου 1 στον Ν 4122/2013:

 

2. «Κτιριακή μονάδα»: τμήμα, όροφος ή διαμέρισμα εντός κτιρίου, που έχει σχεδιαστεί ή υποστεί μετατροπή ώστε να χρησιμοποιείται χωριστά.

 

 

Ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί μεν να χρησιμοποιηθεί χωριστά (ξεχωριστή είσοδος από κλιμακοστάσιο), αλλά δίχως δική του παροχή ρεύματος και νερού, καθώς δεν έχει ξεχωριστά χιλιοστά στην οικοδομή.

Άρα, από τη στιγμή που αν κάνει διακοπή στη ΔΕΗ ή στην ύδρευση το διαμέρισμα του 1ου ορόφου, ο χώρος του 2ου ορόφου δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μήπως μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν αποτελεί αυτοτελή κτιριακή μονάδα;

Link to comment
Share on other sites

Μια από τις συνήθεις ελληνικές κουτοπόνηρες πατέντες, που ο νομοθέτης -καλώς κατ' εμέ- δεν τις λαμβάνει -έτσι νομίζω δηλαδή- υπόψη του. Θεωρητικά, μπορεί να γίνει και από λειτουργική άποψη, πλήρως ανεξάρτητο.

Επαναλαμβάνω, πως έτσι νομίζω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δε μου εχει συμβεί ποτε, απλα το ρωτάω με αφορμή μια περίπτωση που ειχα όπου ο ιδιοκτήτης δεν ειχε τπτ απο χαρτιά και ο φάκελος της άδειας στην πολεοδομία δεν ειχε σχεδόν τπτ μεσα. Σε περίπτωση που δεν υπαρχει με τπτ πρόσβαση σε τοπογραφικό μπορούμε να κάνουμε κατι αλλο (πχ να βάλουμε αεροφωτογραφία απο το κτηματολόγιο κλπ);

Link to comment
Share on other sites

Ναι όπως το λες το απόσπασμα του κτηματολογίου μπορεί να ανεβεί αντί τοπογραφικού.

Παρότι πάντως δεν υπάρχει στο φάκελο συνήθως τα στελέχη μαζί με το τοπογραφικό υπάρχουν ξεχωριστά σε αρχείο στην πολεοδομία.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται να βγει Π.Ε.Α. για κτηριακή μονάδα ινστιτούτο γυμναστικής που βρίσκεται εντός ξενοδοχείου. Ορίζω λοιπόν στο xml: Χρήση κτιρίου: Ξενοδοχείο ετήσιας λειτουργίας και στην καρτέλα Ζώνη επιλέγω: Ινστιτούτο Γυμναστικής.

Στην 1η σελίδα του Πιστοποιητικού εμφανίζεται:  Χρήση: Ξενοδοχείο-ετήσιας λειτουργίας. Δεν εμφανίζεται πουθενά ότι αφορά σε ινστιτούτο γυμναστικής.

Τι λέτε επ' αυτού; Υπάρχει πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Αν το ινστιτούτο είναι θερμική ζώνη που εξυπηρετεί το ξενοδοχείο (και μάλλον είναι, άσχετα αν έχει δοθεί για ενοικίαση) τότε δεν μπορεί να βγει ΠΕΑ μόνο γι αυτό.

Θα πρέπει να βγάλεις ΠΕΑ για όλο το ξενοδοχείο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ηλία, το ινστιτούτο Γυμναστικής βρίσκεται στο υπόγειο και μπορεί να θεωρηθεί -νομίζω- "κτιριακή μονάδα" γιατί "κλείνει γύρω-γύρω", μπορεί να έχει και αυτόνομη είσοδο, διαφορετική της εισόδου του ξενοδοχείου και θα -μπορεί να-δουλεύει και τους 12 μήνες, έναντι των 10 μηνών που δουλεύει το ξενοδοχείο το οποίο κλείνει τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. Το εμβαδόν του είναι 100m2. Αν τους πω ότι πρέπει να βγεί Π.Ε.Α. για όλο το ξενοδοχείο εμβαδού πάνω από 5.000m2.....

Link to comment
Share on other sites

Αν χρησιμοποιείται > όπως λέει ο Ν4122 και ανεξάρτητα τότε γιατί να βάλεις χρήση κτιρίου ξενοδοχείο;

Βάλε ινστιτούτο γυμναστικής.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.