Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χώρος κύριας χρήσης


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 366
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εφοσον εχεις αποδεικτικα για τον χρονο κατασκευης του και αποδυκνειεται οτι προυπαρχει ολοκληρο το κτισμα του 1955 τοτε νομιζω πως δινεις αφοβα βεβαιωση χωρις να πρεπει να βγει καποια αδεια.

Link to comment
Share on other sites

άρθρο 25 4178

14. Σε κάθε περίπτωση η απαιτούμενη βεβαίωση κύριας χρήσης χορηγείται από ιδιώτη μηχανικό. Από την αρμόδια Υ.ΔΟΜ. βεβαιώνεται ότι η νέα χρήση δεν απαγορεύεται από ειδικότερες διατάξεις που ισχύουν για το συγκεκριμένο ακίνητο ή την περιοχή του ακινήτου και προσκομίζεται όπου απαιτείται.

15. Σε κάθε περίπτωση η απαιτούμενη βεβαίωση κύριας χρήσης χορηγείται από ιδιώτη μηχανικό. Εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, επιτρέπεται κατόπιν έκδοσης άδειας δόμησης η αλλαγή χρήσης κατά τις κείμενες διατάξεις επί ρυμοτομούμενων ακινήτων εφόσον έχει παρέλθει δεκαετία από την κήρυξη και εφόσον δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση. Με υπουργική απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου, καθώς και οι περιπτώσεις εξαιρέσεων εφαρμογής του πρώτου εδαφίου για τις οποίες η σχετική βεβαίωση εκδίδεται από την αρμόδια Υ.ΔΟΜ..

Οποτε συμφωνα με το αρθρο 25 σε τακτοποιημενο καταστημα με Ν 4178(π.χ. για διαφορετικη διαμερισματωση) δεν χρεαιζεται να περασουμε απο την ΥΔΟΜ για βεβαιωση κυριας χρησης?καταθετουμε κατευθειαν στον Δημο?

Link to comment
Share on other sites

Για ίδρυση φαρμακείου που είναι νομιμο συμφωνα με την άδεια πάλι τη βεβαιωση κυριας χρήσης την χορηγεί ο ιδίωτης μηχανικός ή θα πρέπει να απευθυνθούμε στη πολεοδομία ;

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι δυο καταστηματα αλλα ο ιδιοκτητης  τα νοικιάσει σαν ενα για φαρμακειο θα πρέπει να δώσουμε 2 βεβαιωσεις χώρου κυριας χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

"Κατάστημα Υγειονομικού ενδιαφέροντος" ως χρηση δεν υπάρχει. Διαβάστε λίγο τον Κτιριοδομικό.

Υπάρχει "Κατάστημα" και "Χώρος συνάθροισης κοινού".

"Χωρος συνάθρησης κοινού"¨είναι ο χώρος συγκέντρωσης ανω των 50 ατόμων.

Κάτω των 50 ατόμων δεν ειναι "Χώρος συνάθροισης κοινού" εξ ορισμού.

Μπορεί να είναι "Κατάστημα" ή οτιδήποτε άλλο.

 

Επίσης Εστιατόριο, Κρεοπωλείο, ζαχαροπλαστείο, κουρείο, Αρτοποιείο, Ιατρείο, Καφετέρεια είναι όλα Καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όμως:

Αρτοποιείο και ζαχαροπλαστείο μπορει να λειτουργήσει σε όλους τους χώρους κύριας χρήσης πλην "κατοικίας". Η εγκύκλιος του Ν.3325 (Εγκατάσταση και λειτουργία εργαστηρίων κατω των 22KW κινητηριας ισχυος και κατω των 50KW θερμικής) το λέει ξεκάθαρα. Ακόμα και σε χώρο με αδεια "Αποθήκευση" ή "Χώρος στάθμευσης" αρκει να είναι κύριας χρήσης.

Ιατρείο μπορει να λειτουργήσει σε χώρο "Γραφείων", "Εμπορικής" χρήσης ή και "Κατοικία" υπο προϋποθέσεις.

 

Ολα τα μπλεξίματα δημιουργούνται από το γεγονός ότι ουτε η πολεοδομία διαβάζει τον κτιριοδομικό, ούτε οι μηχανικοί. Οι Χρήσεις είναι συγκεκριμένες και οχι οτι κατέβει του καθενός. Οταν βλέπω οικ. Αδειες που γραφουν: Ανεγερση νεου κτιρίου Εστιατορίου μου σηκώνονται τα μαλλια. Εγώ πάντα δίνω τίτλο: Ανέγερση νεου κτιρίου: "Εμπορικής χρήσης", "Συνάθροισης κοινού", "Αποθηκών" κτλ. Να ξεκαθαρίζεται η χρήση για να ξέρουμε ακριβως τι μπορει να λειτουργήσει σε ενα τέτοιο κτίριο.

 

Οικοδομική αδεια απαιτείται έτσι κι αλλιως τις περισσότερες φορές επειδή απαιτούνται νεες μελέτες (π.χ. αλλάζουν τα υδραυλικά, τα ηλεκτρολογικά, ο κλιματισμός). Αλλαγή χρήσης πολύ σπάνια. Είναι άκυρη η έκφραση "Αλλαγή χρήσης από Καφετέρεια σε Εστιατόριο" κατα την αποψη μου. Καμια απ τις 2 δεν είναι χρήσεις με βαση τους ορισμους του κτιριοδομικου.

καλησπέρα,

έχω ένα κατάστημα όπως φαίνεται στην άδεια του '68. Σήμερα ο νέος ενοικιαστής θέλει να το χρησιμοποιήσει ως πρατήριο άρτου -μόνο να πουλά και όχι να παρασκευάζει- και να φτιάχνει καφέ για περαστικούς, που σημαίνει ότι με καλύπτει η εγκύκλιος του 3325.

αυτό σημαίνει πως εγώ σαν μηχανικός μπορώ να βεβαιώσω ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για ΚΥΕ όπως μου ζητάνε από το Δήμο για την άδεια λειτουργίας; και δε χρειάζεται αλλαγή χρήσης ή οτιδήποτε άλλο από την πολεοδομία;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.