Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

Μην γραφεις πραγματα που δεν ισχυουν.

 

2. Φυικα και ασχολεισαι αφου μιλαμε για βαθος θεμελιωσης.

Δεν ειναι οτι μπαζωνω ή ξεμπαζωνω για να το "φερω" εκει που θελω.

Το 0.00 ειναι καπου ορισμενο και οι επιχωσεις/ορυγματα καθοριζονται απο τη μελετη, ωστε να προκυψουν τα τελικα υψομετρα.

 

 

Κατα τη γνωμη μου (αν και θα εχει σταλει το πορισμα) να κοιταγα το ΔΚ ή το Διαγραμμα διαμορφωσης περιβαλλοντα χωρου.

Αν δεν εχει υψομετρα, γραψε "ΟΧΙ" με παρατηρηση (δεν ηταν δυνατον να επαληθευτουν οι υλοποιημενες σταθμες σε σχεση με την εγκεκριμενη μελετη, επειδη δεν υπηρχαν)

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια ερώτηση: Σε άδεια για διώροφη οικοδομή με υπόγειο σε εξέλιξη λόγω οικονομικής αδυναμίας του ιδιοκτήτη, δε θα κατασκευαστεί ο πάνω όροφος (ούτε μπετά παρά μόνο απόληξη δώματος ....

....

Με τις προ ελεγκτές δόμησης διαδικασίες, προβλεπόταν η δυνατότητα και ήταν και σύνηθες φαινόμενο να γίνεται μερική παραλαβή της οικοδομικής άδειας.

Οπότε ναι μπορούσε να γίνει μερική παραλαβή του ισογείου ή και τμήμα (σε άλλες ειδικές περιπτώσεις) και να συνδεθεί κανονικά με τα δίκτυα το τμήμα αυτό.

 

Φυσικά αν είχε κατασκευαστεί και ο σκελετός του υπόλοιπου σε μελλοντική αναθεώρηση για παράταση ισχύος διατηρούσε του όρους δόμησης που είχε από την οικοδομική άδεια αντίθετα αν δεν υπάρχει τότε αν έχουν αλλάξει οι όροι δόμησης τότε πάει με τα ισχύοντα τότε.

 

Νομίζω χωρίς να το ξέρω καλά ότι κάτι ανάλογο για μερική παραλαβή θα υπάρχει και με τις νέες διαδικασίες με τους ελεγκτές δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

1. Απόκλιση στις διαστάσεις μέχρι 2% ,έως 20cm και έως 8m² είναι επιτρεπτές, εντός του σφάλματος μέτρησης. Δεν ασχολείσαι καν. http://www.ypeka.gr/...&language=el-GR (δεν θυμάμαι το ΦΕΚ, αλλά αναφέρει στο link το επιτρεπτό σφάλμα )

Το παραπάνω είναι λάθος, οι επιτρεπτές αποκλίσεις είναι στο άρθρο 6§9γ.

Μην μπλέκουμε τον ΕΔ με την βεβαίωση του ν4014.

γ) Μεταβολές των διαστάσεων του κτιρίου ή του οικοπέδου, εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται οι διατάξεις που καθορίζουν την επιτρεπόμενη κάλυψη, το συντελεστή δόμησης και το συντελεστή κατ’ όγκο εκμετάλλευσης (σ.ο.) ή τις υποχρεωτικές αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του οικοπέδου. Οι αποκλίσεις αυτές δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερες του 2% με μέγιστο τα 10 εκατοστά όσον αφορά το κτίσμα ή μεγαλύτερες του 2% με μέγιστο τα 20 εκατοστά όσον αφορά τα μήκη των πλευρών του οικοπέδου.

 

 

2. Αν η ρυμοτομική γραμμή ταυτίζεται με την οικοδομική, τότε η στάθμη 0 είναι η στάθμη του πεζοδρομίου.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις μετράς από την στάθμη του οριστικά διαμορφωμένου εδάφους. Εφόσον ακόμα είναι υπό κατασκευή και δεν έχει διαμορφωθεί η τελική στάθμη του εδάφους, δεν υπάρχει αυθαιρεσία. Κανονικά πρέπει ο ελεγκτής στον τελευταίο έλεγχο να το ελέγξει.

Στο παραπάνω συμφωνώ με terry. Ο αρχικός έλεγχος πρέπει να ελέγξει τη στάθμη εκσκαφής.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Άδεια προσθήκης στέγης σε υφιστάμενη διώροφη κατοικία θα χρειαστεί ελεγκτή δόμησης? Επίσης, ο ελεγκτής δόμησης αν έχω καταλάβει καλά από όσο διάβασα δεν ελέγχει άλλες αυθαιρεσίες που μπορεί να υπάρχουν στο οικόπεδο εκτός από αυτές που αφορούν την εκδοθείσα άδεια για την οποία το έχουν καλέσει, σωστά? Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

.... Επίσης, ο ελεγκτής δόμησης αν έχω καταλάβει καλά από όσο διάβασα δεν ελέγχει άλλες αυθαιρεσίες που μπορεί να υπάρχουν ....

Μπορεί και ναι, αλλά ο μηχανικός που βγάζει την άδεια δόμησης για προσθήκη αποκρύβει (με ευθύνη του) προϋφιστάμενες παρανομίες που "μπορεί να υπάρχουν" αν δεν έχουν ταχτοποιηθεί.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

gella:

 

Δες στις χρήσιμες ερωτο απαντήσεις του υπουργείου για τους ελεγκτές δόμησης----> http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=sbZ9m4egdCg%3d&tabid=779&language=el-GR

.Στο 11 αναφέρεται ότι "Εάν κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστωθούν ελλείψεις πέρα από τα προβλεπόμενα στοιχεία ελέγχου, τις καταγράφουμε?

Τα στοιχεία ελέγχου προβλέπονται ακριβώς στο άρθρο 4 της ΥΑ 9875/2012. Ωστόσο, αν διαπιστωθούν κάποιες ελλείψεις, μπορούν να αναφερθούν ως παρατηρήσεις στο Πόρισμα, χωρίς να επηρεάζουν το αποτέλεσμα του ελέγχου."

 

Κατά τα άλλα ,όπως σωστά αναφέρει ο συνάδελφος πως θα εκδόσεις άδεια με υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές εντός του ακινήτου. Στις νέες άδειες υπάρχει η υποχρέωση φωτογραφικής αποτύπωσης-τεκμηρίωσης στο οικόπεδο. Άρα και από άποψη ευθυνών αν το δεις,αλλά και από πρακτική άποψη, είναι παρακινδυνευμένη η έκδοση άδειας χωρίς προηγούμενη τακτοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω έδρα στον νομό Ηλείας.

 

Ο πρώτος έλεγχος που μου ήρθε ήταν στο Ναύπλιο. Πήγα για την εμπειρία.

Σήμερα μου ήρθε ο δεύτερος έλεγχος. Είναι στην Σπάρτη.

 

Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει λάθος στην δήλωση του νομού δραστηριότητας; 100% εκτός νομού , μου κάνει εντύπωση.

 

Η αμοιβή που προβλέπει ο νόμος είναι για τον κάθε ελεγκτή ή και για τους 2;

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Στο Ναύπλιο ο ένας από τους ελεγχους που μου ήρθε ήταν από νομό Λακωνίας.Του είχε κάνει αντίστοιχα εντύπωση...δεν ξέρω γιατί...μήπως Αργολίδα-Λακωνία δεν έχουν αρκετούς ελεγκτές και μπαίνουν και από άλλο νομό? Οι υπόλοιποι 3 ήταν ντοπιοι βέβαια...

 

Αφού σου έχει έρθει ένας Αργολίδα και ο άλλος Λακωνία σημαίνει πως δε σε έχουν δηλώσει σε λάθος νομό, αλλά ότι μάλλον βάζουν ελεγκτές και από γειτονικούς?? Ίσως δεν υπάρχουν αρκετοί στο νομό? Δεν ξέρω,...είναι περιέργο πάντως...

 

Η αμοιβή είναι για κάθε ελεγκτή...αν εννοούμε τα 200 + ΦΠΑ είναι για κάθε έλεγχο...

Link to comment
Share on other sites

Τα 200Ε +ΦΠΑ τα μοιραζοντια και οι 2.

(προφανως μιλαμε για τελικο ελεγχο αντιστοιχης Κατηγοριας που απαιτει 2 ελεγκτες)

 

Δεν ξερω τις αποστασεις, αλλα για 100Ε μαζι με τα εξοδα μετακινησης, θα το σκεφτομουν πολυ σοβαρα να μην παω.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.