Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα συνάδελφοι,

Θα ήθελα τα φώτα σας στο παρακάτω. Έχω μία περίπτωση όπου πάω να κάνω τδγμ για διόρθωση ορίων μεταξύ δύο ιδιοκτησιών. Ο αιτών της διόρθωσης είναι ο ιδιοκτήτης που φαίνεται στο σχεδιάγραμμα. Εξετάζω περιμετρικά το ακίνητο και στις πλευρές που συνορεύει με τους δρόμους υπάρχουν αυτά τα μικρά πολύγωνα που είναι έκτασης μέχρι 1,5 τ.μ. (το μέγιστο). Πως το αντιμετωπίζουμε αυτό; Δημιουργω για όλα αυτά τα μικρά τμηματα AREA_A  ή  AREA_D; Μπορώ να φέρω το TOPO_PROP μου πάνω στο PST_KAEK ώστε να μην έχω αυτά τα πολύγωνα ΜΟΝΟ για την διόρθωση στο κτηματολόγιο (δηλαδή το τοπογραφικό θα παραμείνει ως έχει );

Ευχαριστώ

ΤΔΓΜ-Model.pdf

• Απαντήσεις 407
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα,

Όταν σε λειτουργούν κτηματολόγιο έχει περαστεί ολόκληρο το γεωτεμάχιο, ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν δικαστικές αποφάσεις για 2 διαιρετά τμήματα, με το ΔΓΜ θα δημιουργηθούν 2 νέα ΚΑΕΚ, ή ο ένας ιδιοκτήτης θα κρατήσει το αρχικό ΚΑΕΚ και δεύτερος θα πάρει το ΝΕΟ ΚΑΕΚ;

Και οι 2 ιδιοκτήτες δεν έχουν κάνει δήλωση στο κτηματολόγιο και στο κτηματολόγιο η ιδιοκτησία εμφανίζεται ως Άγνωστος.

Edited by papathvas
Δημοσιεύτηκε
On 17/5/2025 at 12:29 ΜΜ, Κώστας_τοπο said:

Καλημέρα συνάδελφοι,

Θα ήθελα τα φώτα σας στο παρακάτω. Έχω μία περίπτωση όπου πάω να κάνω τδγμ για διόρθωση ορίων μεταξύ δύο ιδιοκτησιών. Ο αιτών της διόρθωσης είναι ο ιδιοκτήτης που φαίνεται στο σχεδιάγραμμα. Εξετάζω περιμετρικά το ακίνητο και στις πλευρές που συνορεύει με τους δρόμους υπάρχουν αυτά τα μικρά πολύγωνα που είναι έκτασης μέχρι 1,5 τ.μ. (το μέγιστο). Πως το αντιμετωπίζουμε αυτό; Δημιουργω για όλα αυτά τα μικρά τμηματα AREA_A  ή  AREA_D; Μπορώ να φέρω το TOPO_PROP μου πάνω στο PST_KAEK ώστε να μην έχω αυτά τα πολύγωνα ΜΟΝΟ για την διόρθωση στο κτηματολόγιο (δηλαδή το τοπογραφικό θα παραμείνει ως έχει );

Καλησπέρα. Εγώ θα λειτουργούσα ως εξής: Πρώτα θα μιλούσα με το δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση, ώστε να παίρνατε μια κοινή απόφαση.

Αλλά τοπογραφικά, εγώ θα έκανα το εξής: Θα άφηνα το topo_prop όπως είναι στην πραγματικότητα και το DGM_PROP_FINAL στα σημεία εκείνα θα το ταύτιζα με το PST_KAEK.

• Thanks 1
Δημοσιεύτηκε
On 17/5/2025 at 12:39 ΜΜ, papathvas said:

Καλημέρα,

Όταν σε λειτουργούν κτηματολόγιο έχει περαστεί ολόκληρο το γεωτεμάχιο, ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν δικαστικές αποφάσεις για 2 διαιρετά τμήματα, με το ΔΓΜ θα δημιουργηθούν 2 νέα ΚΑΕΚ, ή ο ένας ιδιοκτήτης θα κρατήσει το αρχικό ΚΑΕΚ και δεύτερος θα πάρει το ΝΕΟ ΚΑΕΚ;

Και οι 2 ιδιοκτήτες δεν έχουν κάνει δήλωση στο κτηματολόγιο και στο κτηματολόγιο η ιδιοκτησία εμφανίζεται ως Άγνωστος.

Δεν νομίζω ότι θα έχει καμία σημασία για το Κτηματολόγιο, γιατί θεωρώ ότι θα κάνουν αυτό που θεωρούν αυτοί σωστό στην ονοματοδοσία των ΚΑΕΚ. Πάντως προσωπικά θα τα έβαζα και τα 2 "ΝΕΟ ΚΑΕΚ 1" και "ΝΕΟ ΚΑΕΚ 2". 

• Thanks 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

δες την διαδικασια για τα "αγνωστος"

εδω

https://www.ktimatologio.gr/grafeio-tipou/deltia-tipou/1597

και εδω

https://www.ktimatologio.gr/pliroforiako-yliko/ktimatologio-se-leitourgia/52

[με αναλυτικες οδηγιες]

Edited by dimitris GM
Δημοσιεύτηκε (edited)
On 17/5/2025 at 12:29 ΜΜ, Κώστας_τοπο said:

Εξετάζω περιμετρικά το ακίνητο και στις πλευρές που συνορεύει με τους δρόμους υπάρχουν αυτά τα μικρά πολύγωνα που είναι έκτασης μέχρι 1,5 τ.μ. (το μέγιστο).

Η άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει πειράξεις το TOPO_PROP, δεν έχει κανένα νόημα. Απλά δεν ζητάς αλλαγές σε αυτά τα σημεία (δεν χρειάζεται κιόλας). Το DGM_PROP_FINAL θα το βάλεις στο PST_KAEK σε αυτά τα σημεία, και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δεν έχει κανένα νόημα να "συμπίπτει" το τοπογραφικό με τις μικροδιαφορές του Κτηματολογίου, ούτε και να ζητούνται αλλαγές για μικροδιαφορές που έτσι κι αλλιώς θα απορριφθούν. Ούτε και μπορεί το όριο στο ΚΗΔ να διαφέρει από το όριο του pdf!

Τα όρια του οικοπέδου θα προκύπτουν πάντα και μόνο από το τοπογραφικό και τα TOPO_PROP είναι τα πραγματικά όρια. Η επιφάνεια, μόνο, θα πρέπει να είναι συμβατή με το Κτηματολόγιο.

Οι μικροδιαφορές δεν αφορούν το Κτηματολόγιο και κυρίως δεν θα πρέπει να αφορούν τους Μηχανικούς.

Edited by sdtopo
  • Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ, τελικά ακολούθησα την λύση αρχικό ΚΑΕΚ+ 1 νέο ΚΑΕΚ. Θα κάνω ένα τηλέφωνο και στο κτηματολόγιο αύριο μπας έχουν κάτι πιο συγκεκριμένο.

Την διαδικασία την "τρέχει" δικηγόρος, ο οποίος έχει κάνει την απαραίτητη έρευνα για την διαδικασία που θα ακολουθήσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.