Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή μηχανικού για μεταπήδηση δήλωσης από 4014 σε Νέο νόμο...


Recommended Posts

+1 κι από εμένα... αν και η δική μου "επιπλέον" αμοιβή δεν πρόκειται να φτάσει σε καμία περίπτωση τόσο ψηλά.

Link to comment
Share on other sites

Από σένα και μόνον εξαρτάται!!!!! Σκέψου το λίγο....

Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑΣ....είσαι σίγουρος ότι οι δηλώσεις με δόσεις που έχουν όμως ολοκληρωμένη Β' φάση, θα χρειαστεί να υποβληθούν νέα σχέδια και γενικά νέα δικαιολογητικά ?

 

Μήπως θα είναι μία διαδικασία "ενός κλικ" συν το τέλος ΤΕΕ ?

Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑΣ....είσαι σίγουρος ότι οι δηλώσεις με δόσεις που έχουν όμως ολοκληρωμένη Β' φάση, θα χρειαστεί να υποβληθούν νέα σχέδια και γενικά νέα δικαιολογητικά ?

 

Μήπως θα είναι μία διαδικασία "ενός κλικ" συν το τέλος ΤΕΕ ?

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι, εξαρτάται κυρίως από το πως θ' αντιμετωπίσουν το συνολικό θέμα (εννοώ νομοθετικά) των εγγράφων - σχεδίων που ήδη έχουν ανέβει στις δηλώσεις του 4014 που μεταπηδούν στο νέο νόμο.

Προφανώς νομικά πάσχει, αν μείνουν τα ίδια έγγραφα, σχέδια, οικονομικά παραστατικά......

Πιστεύω όμως ότι, θα δείξουν ...."ευαισθησία" και θα τη ....γλυτώσουμε!

Δηλαδή, θα πουν ότι, καλώς όλα όσα έχουν εκδοθεί και ανέβει για τον 4014 ισχύουν και για τον 4178, με ..."συνδετικό κρίκο" τους δύο ΑΑ των δηλώσεων......

Αν γίνει διαφορετικά, τότε προσωπικά θ' αυξήσω την αμοιβή που ζητώ για τη μεταπήδηση δήλωσης από 70% της συμφωνηθείσας με τον 4014 σε 80% κι όποιος θέλει.....

Link to comment
Share on other sites

Και τι γίνεται στην περίπτωση που ο πελάτης δεν σε πλήρωνε με αποτέλεσμα να μην κάνεις ολοκληρωμένη υπαγωγή....????τι θα γινει με τις δηλώσεις που ήταν σε προσωρινή??

Εκεί ειδικά δεν πρέπει να απαιτήσουμε ακόμα περισσότερα λεφτά? Και αντε και εμείς το είπαμε...θα τα πάρουμε ποτε??????

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και ο ....δρόμος της νόμιμης παραίτησης από μια εργασία μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας από το ΤΕΕ!!!

Ας πάει ο πελάτης αλλού για φτηνότερα ή στον καλαφάτη να του το κάνει αυτόματα!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ:


 


"Θέλω να θέσω ένα καίριο ερώτημα..


 


Όσο περνάνε οι μέρες πρέπει σιγά σιγά να ενημερώνουμε τους πελάτες που είχαμε απο τον 4014, ότι πρέπει να μεταφερθούν στον 4178, ειδικά αυτούς για τους οποίους δεν προλάβαμε να βάλουμε όλα τα απαραίτητα αρχεία στο σύστημα πριν μας τελειώσει ο 4014..


 


Το ξέρω ότι πολιτική του site είναι να μην μιλάμε ανοιχτά για αμοιβές και ότι τις αμοιβές τις ορίζει ο κάθε μηχανικός μόνος του, αλλά θα θελα να μου πείτε πως προσεγγίζετε την αμοιβή για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις των υποθέσεων 4014 που μεταφέρουμε στον νέο νόμο..


 


Εγώ φοβάμαι ότι αν τους πάρω τηλέφωνο και απαιτήσω μια αμοιβή για μεταφορά, ότι θα έχω μια αντιμετώπιση εχθρική από τον πελάτη και ίσως αυτό δεν είναι καλό για την μελλοντική συνεργασία μου μαζί του..


Κοινώς ένας έξυπνος-εξυπνάκιας πελάτης μπορεί να μου πει 'αφού είχαμε τελειώσει την διαδικασία στον 4014 και τώρα ακούω από τιβί ότι η μεταφορά είναι απλά ένα μικρό παράβολο και ότι τα ίδια αρχεία ουσιαστικά θα βάλεις ως μηχανικός στο σύστημα, τι μου ζητάς αμοιβή; Αφού στα δωσα τα 1000 €, δεν θέλω ούτε 200 € τώρα να σου δώσω!'.


Και εντάξει η μία λύση είναι να του αντιμιλήσω και να 'χω ρήξη μαζί του, αλλά αυτό μακροπρόθεσμα δεν θα είναι επαγγελματικά σωστό.


 


Εννοείται βέβαια πως θέλω να αμείβομαι για τις ώρες δουλειάς μου, αν και η αλήθεια είναι ότι την Β' φάση την είχα αφήσει σχετικά πίσω περιμένοντας από παράταση σε παράταση, καθώς και ήθελα να δω με κρατήσεις ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ τι θα γίνει κλπ.. Στις πιο πολλές μάλιστα περιπτώσεις εξασφάλιζα όλα τα σχετικά έγγραφα που μου χρειαζόντουσαν και έδινα και ολοκληρωμένη υπαγωγή-5σελιδο και φυσικά μου εξοφλούσαν όλο το ποσό και έκοβα και την απόδειξη μου..


 


Πως παρουσιάζετε εσείς στον πελάτη σας αυτή την κατάσταση λοιπόν; Ποια είναι τα επιχειρήματα για είσπραξη αμοιβής; Η διόρθωση των σχεδίων λόγω νέων συντελεστών και κατηγοροιοποίησης των αυθαιρεσιών, καθώς και η συγγραφή νέων υπεύθυνων δηλώσεων- εξουσιοδοτήσεων; Δεν ζητάω μαθήματα 'δημοσίων σχέσεων', απλά μέσα από διάλογο μεταξύ μας ίσως βρεθεί κάποιος σωστότερος τρόπος προσέγγισης του θέματος.


 


Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απόψεις επί του θέματος. "


 


ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ..


 


Y.Γ. 'ΙΑΣΟΝΑΣ' ευχαριστώ!


Edited by leo_and
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.