Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

ξέχασα να αναφέρω οτι πρόκειται για υπόγειες θέσεις στάθμευσης  και συνεπώς για υπόγειες αποθήκες οπου δεν μετράνε στο ΣΔ και στις 2 περιπτώσεις...άρα με ένα αναλυτικό ή με 2;

Link to comment
Share on other sites

ένας ιδιοκτήτης έχει 2 θέσεις στάθμευσης (με ξεχωριστά χιλιοστά έκαστη) σε κτήριο γραφείων καταστημάτων, οι θέσεις έχουν γίνει 2 ξεχωριστές αποθήκες (κτίστηκαν δλδ στα όρια των θέσεων τοίχοι και πόρτα) , από όσα έχω διαβάσει καταλαβαίνω οτι μπορεί να γίνει μια δήλωση για τις θέσεις....και αν γίνεται θα κάνω 2 ΦΚ με αναλυτικό για κάθε ΟΙ  ή μπορώ να κάνω ένα ΦΚ που θα αναλύω το συνολικό κόστος μετατροπής ΒΧ σε ΒΧ. είναι σημαντικό γιατί έτσι θα πληρώσει μόνο ένα 500€ και μία αμοιβή. ευχαριστώ και πάλι

Είναι μια περίπτωση στην οποία μπορείς να εκμεταλλευτείς τις "ασάφειες " του νόμου προς όφελος του εντολέα σου.

Προτείνω 1ΦΚ μια λοιπή παράβαση με άθροισμα των 2 αναλυτικών και στην τεχνική έκθεση περιγραφή αναφέρεις στο τι αφορά η συγκεκριμένη δήλωση. Δηλαδή 2 πρώην γκαράζ που έγιναν αποθήκες σε ισόγειο κτιρίου γραφείων του ίδιου ιδιοκτήτη κλπ 

Link to comment
Share on other sites

παυλε,

καλησπερα

υπογειες θεσεις σταθμευσης... στο υπόγειο.... με χιλιοστα καθε μια και με συσταση ΟΙ

 

μου θυμιζουν θεσεις που εχουν υπαχθει στον 1221....

 

υγ

νομιζω οτι θα το δούμε απο την αποψη οτι

αν εχω μια ΘΣΑ στο υπογειο και την κλεισω με τοιχοποιία....τι παραβαση εχω

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Δημήτρη.

Για τον υπολογισμό προστίμου, εξετάζουμε δυνάμει του 18 5β. Χώροι Β.Χ εντός εγκεκριμένου περιγράμματος, οι οποίοι άλλαξαν χρήση σε Β.Χ και η αλλαγή χρήσης αυτή δεν συντελεί σε αύξηση του Σ.Δ, κάτι που ισχύει αφού ο συνάδελφος ανέφερε για χώρους εντός του υπογείου.

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν ήταν εντός υπογείου, τότε θα επέμενα ότι πας για ΥΔ. Τώρα που είναι εντός υπογείου και άρα πάλι δεν θα μετρούσαν στη δόμηση... ίσως σε καλύπτει και ο αναλυτικός. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι λέει ο νόμος στο σημείο για αλλαγή χρήσης από ΒΧ σε ΒΧ, οπότε δες το...

Link to comment
Share on other sites

Επειδή οι απαντήσεις είναι διαφορετικές, να ρωτήσω κάτι αντίστοιχο...

 

Έχουμε ιδιοκτήτη όπου έχει ένα κτήριο με 5 διαμερίσματα, τα οποία όμως έχουν και σύσταση. Κάθε διαμέρισμα έχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ χιλιοστά, αλλά κάθε διαμέρισμα έχει και από λίγο ΥΔ που θα πρέπει να δηλωθεί.

Κάνουμε 1 δήλωση και τα βάζουμε όλα μέσα.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Θα μαζέψουμε όλη την ΥΔ και θα κάνουμε ΥΔ / Εμβ*ΣΔ*1 (διότι όλα τα χιλιοστά είναι 100%) ή κάθε διαμέρισμα θα το βάλουμε σε ξεχωριστό ΦΚ και θα έχουμε ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ συντελεστή ανά διαμέρισμα, ανάλογα με τη ΔΙΚΗ του ΥΔ και τα ΔΙΚΑ του χιλιοστά???

 

Σε κάθε δήλωση μπαίνει ενιαίος συντελεστής ΥΔ στο ΦΚ, οπότε όλα μαζί στο σύνολο των χιλιοστών.

 

Απλά η βεβαίωση που θα βγαίνει από την υπαγωγή δε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν, λόγω του ότι δεν θα αναφέρεται σε συγκεκριμένη ΟΙ.

Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε δήλωση μπαίνει ενιαίος συντελεστής ΥΔ στο ΦΚ, οπότε όλα μαζί στο σύνολο των χιλιοστών.

 

Απλά η βεβαίωση που θα βγαίνει από την υπαγωγή δε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν, λόγω του ότι δεν θα αναφέρεται σε συγκεκριμένη ΟΙ.

Γιατί δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν;;

Μπορεί και στον τίτλο και στην τεχνική έκθεση να περιγράφονται όλα με λεπτομέρεια

Έτσι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για οποιαδήποτε μεταβίβαση 

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα... άρα βολεύει, αφού ο παρανομαστής θα είναι όλα τα χιλιοστά, δλδ το 100% !!!

Όσο για τη βεβαίωση, έτσι κι αλλιώς, προσωπικά, βγάζω νέα δήλωση μετά από κάθε τακτοποίηση όταν πρόκειται για μεταβίβαση.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Πρόκειται να ρυθμιστεί τετραόροφη οικοδομή εκτός σχεδίου δίχως άδεια (με τον τέταρτο όροφο ουσιαστικά σοφίτα), και μετέπειτα να γίνει σύσταση οριζοντίων.

 

Περίπτωση 1η:

Κάτοψη σοφίτας (72τμ) θα ρυθμιστεί ως συνέχεια του διαμερίσματος (95τμ) τρίτου ορόφου (σύνολο 102τμ, δηλαδή κεντρικό κλιμακοστάσιο 7τμ), αργότερα θα φαίνεται ως μία ιδιοκτησία. Με αυτόν τον τρόπο θα μπουν ΚΑΙ τα 72τμ με μειωτικό συντελεστή αφού δεν θα ρυθμιστεί ως αυτοτελής ιδιοκτησία. Στον πίνακα χιλιοστών (και αργότερα στην εφορία αυτά που θα δηλωθούν) για το αν είναι ΚΧ ή ΒΧ θα μπουν:

α) επειδή τα 72τμ > 1/2 της υποκείμενης κάτοψης (= 102/2=51τμ) και ασχέτως ελέγχου μέσου ύψος 2,20μ, ΚΑΙ τα 72τμ ως ΚΧ (ασχέτως με τα ύψη σε κάθε σημείο). Άρα η ιδιοκτησία (μεζονέτα) πάει ως 95+72 = 167τμ ΚΧ

β) Θα βρω τα τμ τα οποία έχουν ελάχιστο ελεύθερο ύψος 2,65μ (κατά ΝΟΚ) + η πρόσβαση προς την σοφίτα στον Δ' όροφο (ασχέτως ύψους), και αυτά τα τμ θα δηλωθούν ως ΚΧ και τα υπόλοιπα ως ΒΧ, με άθροισμα 72τμ. Προφανώς στην περίπτωση αυτή η ιδιοκτησία θα είναι 167τμ στο σύνολο, αλλά ουσιαστικά ως ΚΧ θα είναι λιγότερα.

 

Περίπτωση 2η:

Η σοφίτα θα ρυθμιστεί ως αυτοτελής ιδιοκτησία, με κοινόχρηστο διάδρομο 11τμ (ως συνέχεια του κεντρικού κλιμακοστασίου) στον τρίτο όροφο (άρα το διαμέρισμα Γ΄ ορόφου από 95τμ πάει στα 84τμ) για πρόσβαση προς τον Δ' όροφο. Η ρύθμιση θα γίνει δίχως μειωτικό συντελεστή αναγκαστικά.

γ) Θα μπουν καί τα 72τμ ως ΚΧ (σε ξεχωριστή ιδιοκτησία).

δ) Όπως και στο β), βρίσκω τα τμ που έχουν ύψος > 2,65μ + την πρόσβαση προς την σοφίτα στον Δ' όροφο, τα οποία δηλώνονται ως ΚΧ, και τα υπόλοιπα ως ΒΧ (ασχέτως που τελικώς δεν χρησιμοποιήθηκε μειωτικός συντελεστής, θα γίνει μνεία στην τεχνική έκθεση).

 

Προσωπική εκτίμηση, θα το πήγαινα ως 72τμ ΚΧ (είτε ως ξεχωριστή ιδιοκτησία, είτε ως τμήμα μεζονέτας). Σε διαφορετική όμως περίπτωση, στον πίνακα χιλιοστών, θα δήλωνα τον ΒΧ ως "αποθήκη" με χιλιοστά, ως "αποθήκη" δίχως χιλιοστά ή κάτι άλλο?

Edited by cv01302
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.