Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 496
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φαντάζομαι η απάντηση είναι μόνο με ανασύσταση...

 

-Κι αν δεν θέλουν οι ιδιοκτήτες τότε τι γίνετε;

-Αφήνω την δήλωση σε κατάσταση υπαγωγής; 

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι η απάντηση είναι μόνο με ανασύσταση... NAI

-Κι αν δεν θέλουν οι ιδιοκτήτες τότε τι γίνετε; THN ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΚΙ ΕΣΥ....

-Αφήνω την δήλωση σε κατάσταση υπαγωγής; ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ;;;;

Link to comment
Share on other sites

Έχω σε υπαγωγή Ισόγειο Κατάστημα του οποίου το πατάρι μεγάλωσε και απέκτησε ξεχωριστή είσοδο, σε 6οροφη οικοδομή στο κέντρο της πόλης και για την οποία έχει χαθεί ο φάκελος.

Στέλεχος της άδειας έχει η πολεοδομία ή χάθηκε και αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Πολυκατοικία με άδεια 97 σε οικόπεδο με κάθετη και   κτίσμα του 72 στο άλλο τμήμα της καθέτου και με απώλεια φακέλλου της αδειας του 97, χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με την άδεια το υπόλοιπο ΣΔ  του παλαιού και οχι ο ΣΔ που αντιστοιχεί στα ποσοστα συνιδιοκτησίας επι του οικοπέδου(στο στελεχος της άδειας εμφανίζονται τα συνολικά μέτρα που αντιστοιχούσαν στο ΣΔ), με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σήμερα υπέρβαση δόμησης, κάλυψης και ύψους σε σχέση με τα επιτρεπόμενα  το 97 .Υπάρχει στέλεχος άδειας ,τοπογραφικό σύστασης και κατοψεις σύστασης ορόφων που συνάδουν με την υφιστάμενη κατάσταση .Για τακτοποίηση συγκεκριμένης οριζόντιας ιδιοκτησίας και δεδομένου οτι δεν υπάρχει συναίνεση των υπολοίπων για την εφαρμογή του αρθρου 11 παρ 6γ θα μπορούσε να συνταχθεί ΔΚ, τοπογραφικό κλπ σχέδια για την συγκεκριμένη ιδιοκτησία με κατανομή της υπέρβασης δόμησης με βάσει τα χιλιοστά του διαμερίσματος  και λοιπές υπερβάσεις Δ, κάλυψη ,ύψος?  Η πολεοδομία με παρότρυνε να προχωρήσω στην τακτοποίηση με δικιά μου ευθύνη εν όψει και της επικείμενης ταυτότητας των κτιρίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικά υπάρχει κάποιος που έχει κάνεις ανασύσταση φακέλλου αδείας πολυκατοικίας για την πώληση ενός διαμερίσματος ?

 

Πολυκατοικία του 1963 στην Αθήνα, έχει χαθεί ο φάκελλος, θέλουμε να πουλήσουμε ένα διαμέρισμα του Γ' ορόφου εμβαδού 55Μ2 το οποίο άντε να έχει 20‰. Τι επιλογές έχουμε ?

 

1) Κάνουμε ανασύσταση σύμφωνα με άρθρο 11, παρ.6γ ? Δηλαδή φτιάχνοντας :

 

-  Τοπογραφικό (μη εξαρτημένο ?)

-  Διάγραμμα Κάλυψης (ελέγχοντας με τους τότε όρους δόμησης ?)

-  Κάτοψη του Γ' ορόφου (ή όλων των ορόφων ?)

-  τομή...!

-  Φωτογραφίες

 

Κόστος της διαδικασίας....φαντάζομαι άνω των 1.000€..? Η πολεοδομία πληρώνει τίποτα από αυτά ως υπαιτιότητα της ?

 

2) Τακτοποίηση του Διαμερίσματος ?

 

Τι τακτοποιούμε ? Βάζουμε όλο το Διαμέρισμα σαν ΥΔΚΧ και το βάζουμε προ 75 ?? Έχει λογική αυτό  αφού δεν έχουμε σχέδιο άδειας....πως ελέγχουμε αυθαιρεσίες ??  

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομία πληρώνει τίποτα από αυτά ως υπαιτιότητα της ?

αυτο το εχω μεγαλη απορια και εγω.

Στη νομοθεσια ειναι ξεκαθαρο(?) οτι ο πολιτης δε χρεωνεται τιποτα

Link to comment
Share on other sites

Εκατσα και μάζεψα διάφορες απαντήσεις υπηρεσιών για το ..................τεράστιας δυσκολίας και εθνικής σημασίας ..... θέμα της ανασύστασης φακέλου..............

 

Καμαρώστε :

 

 

Σημερα στην πολεοδομία , μου είπαν ότι για ανασυσταση φακέλου , απαιτείται να γίνει για το σύνολο του κτιρίου και όχι μόνο για τον όροφο που με ενδιαφέρει....
β) Αυτοψία μου είπαν οτι δεν χρειάζεται να κάνω , διότι και παρανομίες να έχει αυτές δεν πρέπει να αποτυπωθούν γιατί κάνουμε ανασύσταση του παλιού φακέλου, προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιησουμε τα σχεδια για έλεγχο νομιμότητας των ιδιοκτησιών.
...
δ) Τέλος μετά την ανασυσταση μπορώ να χρησιμοποιησω τα σχέδια για τον έλεγχο νομιμότητας κάθε μιας εκ των ιδιοκτησιών και ενδεχομένως να δηλώσω τυχον αυθαιρείες , αν αυτές υπάρχουν.
Σημειώνω οτι όλα αυτά μου ειπαν οτι θα τα εφαρμόσω με δική μου αποκλειστικά ευθύνη. ...

 

Κανω την ανασυσταση, τουλαχιστον ως προς την κατοψη (διδεται η δυνατοτητα και μερικης ανασυστασης)
Απο εκει προκυπτει ενας φαγωμενος φωταγωγος στο ενα διαμερισμα και ενα κλεισμενο μπαλκονι στο αλλο.
Ολες αυθαιρετες κατασκευες προ 28.7.2011
Ομως η ανασυσταση γινεται στα εγκεκριμενα μεγεθη, οποτε το σχεδιο που θα προκυψει θα απεικονιζει τοσο το μπαλκονι οσο και το φωταγωγο ανοικτα κανονικα...

Σε οσες ανασυστασεις εχω κανει ως τωρα, μου εχει ζητηθει να αναγραψω στην ΤΕ μου πως εφαρμοστηκε το περιτυπωμα της αδειας. Στην πραγματικοτητα δεν εχει εφαρμοστει αυτο οταν υπαρχουν αυθαιρετες κατασκευες...

 

Μιλωντας σημερα με αρμοδιο Μηχανικο της οικειας Πολεοδομιας, μου ζητησε ακριβως αυτο.
Δηλαδη πανω στην κατοψη του οροφου να φαινεται διαγραμμισμενη η αυθαιρετη κατασκευη προς ρυθμιση, κατα παραβαση των εγκεκριμενων μεγεθων και επισης μου ζητηθηκε, επισης παραλληλα, να ανοιξει δηλωση των αυθαιρετων που θα συμπληρωνει την αιτηση ανασυσυστασης σε προσωρινη υπαγωγη και να πληρωθει το παραβολο.

 

 Η άδεια είχε βγεί το 81 και αφορούσε συγκρότημα 7 κατοικιών με ισόγεια κτίσματα. Έχει γίνει σύσταση που δείχνει μόνο πως χωρίζεται το γήπεδο,χωρίς σχέδια για τα κτίσματα.Και στα μετέπειτα συμβόλαια πώλησης αναφέρονται μόνο τμ κτίσματος χωρίς σχέδιο.Σε πρώτη ερώτηση στον υπάλληλο της πολεοδ. , αναφέρθηκε ότι η άδεια είναι μία οπότε θέλει ανασύσταση και στα 7 κτίσματα και δεν δέχεται με τίποτα για ένα κτίσμα.

 

Σε 5-όροφη με 27 διαμερίσματα μου ζητήθηκε βεβαίωση για ένα διαμέρισμα αλλά φάκελος δεν υπήρχε. Όσο και να επέμενα για ανασύσταση μόνο του ενός ορόφου, στην ΥΔΟΜ ήταν ανένδοτοι: "θέλουμε ανασύσταση όλης της οικοδομής"!

 

Για τακτοποίηση συγκεκριμένης οριζόντιας ιδιοκτησίας και δεδομένου οτι δεν υπάρχει συναίνεση των υπολοίπων για την εφαρμογή του αρθρου 11 παρ 6γ θα μπορούσε να συνταχθεί ΔΚ, τοπογραφικό κλπ σχέδια για την συγκεκριμένη ιδιοκτησία με κατανομή της υπέρβασης δόμησης με βάσει τα χιλιοστά του διαμερίσματος και λοιπές υπερβάσεις Δ, κάλυψη ,ύψος? Η πολεοδομία με παρότρυνε να προχωρήσω στην τακτοποίηση με δικιά μου ευθύνη εν όψει και της επικείμενης ταυτότητας των κτιρίων.

 

Μου εχει τυχει 4 φορες μεχρι στιγμης να κανω ανασυσταση για πωληση.Μερικη ανασυσταση ως προς τον οροφο..

 

Ο φάκελος δεν βρέθηκε στην πολεοδομία (Θεσσαλονίκης), όπου μετά από 3 φορές που πήγα και ένα μήνα χρονικά, μου έδωσαν βεβαίωση απώλειας φακέλου (Στέλεχος + Τοπογραφικό είχαν βρεθεί). Με την βεβαίωση αυτή μου είπαν ότι εγώ είμαι καλυμμένος και δεν υπάρχει φόβος για οποιαδήποτε κύρωση και ότι θα έπρεπε να προβώ απλά σε μία αποτύπωση του διαμερίσματος (όχι ανασύσταση) και να δώσω έπειτα την Βεβαίωσή μου... 

 

Τελικα η δυσκολια που θα συναντησεις στη μερικη ανασυσταση φακελου εξαρταται κατα ενα πολυ σημαντικο βαθμο απο την υπαλληλο που θα πετυχεις...βρεθηκα στη δυσαρεστη θεση να διαπιστωσω οτι ο φακελος χρεωθηκε σε αλλο μηχανικο, ο οποιος εκτος του οτι ηθελε αλλα πραγματα, αρνηθηκε να μου εγκρινει την ανασυσταση τομης γιατι.... ηταν ενα επιπλεον βαρος γι αυτον... μου ειπε οτι η ανασυσταση δεν εχει κανενα νοημα, το σχεδιο της ανασυστασης δεν ειναι εγκεκριμενο πλεον αλλα ενα απλο σχεδιο που συνοδευει μια αποφαση και μπορει ανα πασα στιγμη να αναιρεθει...

 

Λογική απορία : 

 

 Στην πολεοδομία που έψαξα, δεν υπάρχει η αρχική άδεια αλλά ανασυσταθέν φάκελος (μέσα στο 2013) που δείχνει τον εξώστη ανοιχτό. Πώς θα τακτοποιήσω εγώ τώρα? Δεν αποτελεί ο ανασυσταθέν φάκελος τεκμήριο ότι ο εξώστης έκλεισε μέσα στο 2013 και άρα δεν εμπίπτει στις διατάξεις του ν.4178/13? Στην πραγματικότητα ήταν κλειστός εδώ και πολλά χρόνια και σίγουρα όταν έγινε η ανασύσταση.

 

Παραθέτω και εγώ την άποψη υπαλλήλων της Πολεοδομίας Β.Τομέα Αθηνών (Περισσός) για την περίπτωση όπου υπάρχει φάκελος  αλλά έχει χαθεί το Δ/μα Κάλυψης και καμαρώστε ξανά  :

 

"..Δεν υπάρχει πλέον ανασύσταση αλλά απλή αποτύπωση ... θα μας αποτυπώσετε και τα αυθαιρετα και θα δηλώσετε υπεύθυνα  ότι θα δηλωθούν  στον 4178 .....  ! ! ! !."

 

Τι λέει ο νόμος :

"γ. Στις περιπτώσεις απώλειας του φακέλου  της οικοδομικής άδειας, βεβαιωμένης από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης και προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα του υφισταμένου κτιρίου είναι δυνατή ( !!!!!!! )η υποβολή στ  ην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης φακέλου αποτύπωσης κτιρίου, ανεγερθέντος με βάση οικοδομική άδεια πριν τις 28.7.2011 που έχει απολεσθεί.

Για να γίνει αποδεκτός ο φάκελος από την οικεία Υπηρεσία Δόμησης πρέπει
να περιλαμβάνει τοπογραφικό διάγραμμα, διάγραμμα κάλυψης κατά τις προδιαγραφές του από 8.9.1983 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 394), κατόψεις αποτύπωσης όλων των ορόφων, τομή, φωτογραφίες όλων των όψεων, υπεύθυνη δήλωση μηχανικού, ότι στο διάγραμμα κάλυψης οι υπολογισμοί και ο έλεγχος του υφισταμένου κτιρίου έχει γίνει σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς δόμησης που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας, για την οποία υποβάλλεται ο 
φάκελος αποτύπωσης..Τα σχέδια κατατίθενται εις διπλούν και θεωρούνται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης. Η μία σειρά σχεδίων χορηγείται στον ενδιαφερόμενο και ο φάκελος συμπληρώνει την απωλεσθείσα οικοδομική άδεια στο αρχείο της Υπηρεσίας Δόμησης."

 

Και ρωτάω εσάς και όποιον από το ΥΠΕΚA ή την ΔΟΚΚ μας διαβάζει :

 

Πιο ξεφτίλα γίνεται ?  

Edited by avgoust
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.