Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Ok έστω ό,τι είναι έτσι , η διαμερισμάτωση όμως σχεδόν πάντα συνεπάγεται αυτόματα και αλλαγές κουφωμάτων , δεν πρέπει να μπουν και αυτές στην ίδια δήλωση για όλους?

 

Γιατί η διαμερισμάτωση να επιφέρει αλλαγές στα κουφώματα? Εννοείται οτι αναφερόμαστε στα κουφώματα - ανοίγματα των όψεων και όχι τα εσωτερικά, τα οποία δεν μας ενδιαφέρουν καθώς η εσωτερική διαρρύθμιση δεν αποτελεί αυθαιρεσία...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μιλάω για εξωτερικά κουφώματα ... Αφού έχουμε προσθαφαιρέσεις δωματίων στα διαμερίσματα μπορεί π.χ. το υπνοδωμάτιο να γίνει κουζίνα και η μπαλκονόπορτα να μετατραπεί σε παράθυρο ή και να μετατοπιστεί σύμφωνα με τη νέα διαρρύθμιση ... Αυτό είναι συνέπεια της διαμερισμάτωσης ! Πως το αντιμετωπίζουμε?

Link to comment
Share on other sites

Παράδειγμα:

 

Αρχικά με άδεια είχες 3 διαμερίσματα απο 100 - 100 - 100 τ.μ.

Υφιστάμενη κατάσταση: 3 ιδιοκτήτες 3 διαμερίσματα απο 50 - 50 - 200 τ.μ.

 

Θέλει να πουλήσει αυτός με τα 200 τ.μ.

 

Τι κάνεις??

 

Δήλωση με 4178 η οποία θα περιλαμβάνει τη ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ που θα αναφέρεται σε όλο τον όροφο (επομένως θα εμφανίζεις και την πραγματική κατάσταση και ων άλλων διαμερισμάτων) και τις όποιες αυθαιρεσίες (π.χ. κουφώματα) αναφέρονται στην συγκεκριμένη ιδιοκτησία και μόνο!!! Με το πέρας της διαδικασίας δίνεις βεβαίωση για τη συγκεκριμένη και μόνο ιδιοκτησία.

 

Αν έπειτα θέλει και ένας ιδιοκτήτης των 50 τ.μ. να μεταβιβάσει και έχει αυθαιρεσίες στην ιδιοκτησία του, πρέπει να γίνει άλλη δήλωση που θα περιλαμβάνει τις όποιες αυθαιρεσίες του, χωρίς να βάλεις κάπου τη διαμερισμάτωση καθώς αυτή έχει γίνει σε παλαιότερη δήλωση. Θα το αναφέρεις όμως στην Τεχνική έκθεση!

 

Η αλλαγή όψεων δεν είναι αποτέλεσμα της διαμερισμάτωσης. Αποτελεί μία αυθαιρεσία ακόμα...

Link to comment
Share on other sites

Άρα αυτή η πλαστιμότητα του "2 σε 1" ή του "1 σε 2" θα έπρεπε καιρό να σταματήσει.. Θα μπορούσε ίσως ο μηχανικός να ελέγξει την νομιμότητα και να δώσει κύρια χρήση, λέγοντας ότι "είναι 2 καταστήματα με κύρια χρήση που με εσωτερική διαρρύθμιση ενώνονται λειτουργικά και έχουν πλέον την τάδε χρήση (πχ. φροντιστήριο) με το τάδε εμβαδόν";

 

Γιατί με την λογική την απόλυτα αυστηρή ότι θέλει 4178 και "διαμερισμάτωση" τότε ποτέ ξανά κανένας ιδιοκτήτης δεν μπορεί να βάζει αγγελία του στυλ "νοικιάζεται μόνο το ένα ή και τα δύο μαζί". Και γω βλέπω πολλές αγγελίες τέτοιες να υπάρχουν.. Πως μπορούσε ο μηχανικός και ξεπέρναγε αυτόν τον σκόπελο όταν έδινε κάτοψη-τομή με βεβαίωση κύριας χρήσης, άρα και νομιμότητας και πως μπορεί ίσως να το ξεπεράσει και τώρα; Και πόσο μάλλον για χρήση υγειονομικών καταστημάτων ή κέντρα ξένων γλωσσών που υπόκεινται και σε μελλοντικούς ελέγχους;

Η άποψή μου είναι πως αν πας να δώσει ΒΧΚΧ και είναι ένα κατάστημα που έγινε δύο ή δύο καταστήματα που έγιναν ένα, πρέπει πρώτα να μπεί στο ν4178 και μετά να εκδώσεις την βεβαίωση. Μετά θα κάνεις ενημέρωση της άδειας ώστε να υπάρχει εγκεκριμένη κάτοψη.

Στο μέλλον, πριν την συνένωση ή τον διαχωρισμό, θα κάνεις ΕΕΜΚ, μετά ενημέρωση της άδειας (εφόσον η ΕΕΜΚ δεν θα ενημερώσει τον φάκελο της αδείας...) και μετά θα εκδώσεις την βεβαίωση.

Δεν βλέπω άλλη νόμιμη λύση...

Link to comment
Share on other sites

Σε άδεια του 1972 φαίνεται στο ισόγειο ένα ενιαίο κατάστημα (χωρίς wc).

Στην πράξη υπάρχουν 2 ξεχωριστά καταστήματα με ένα wc με προθάλαμο το καθένα.

 

Θα το δηλώσω μόνο ως διαφορετική διαμερισμάτωση και καλύπτω έτσι

και τα wc των καταστημάτων ή θα δηλώσω διαφορετική διαμερισμάτωση

και 1 λοιπή παράβαση (για τα wc) για τον κάθε ένα ιδιοκτήτη?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους,

 

Στη δήλωση της διαμερισμάτωσης ως μία λοιπή παράβαση σε ξεχωριστό φ.κ. (λόγω ύπαρξης κ άλλων αυθαιρεσιών) είναι απαραίτητη η επιλογή κατηγορίας. Στην περίπτωση που η διαμερισμάτωση αφορά στη συνένωση δύο καταστημάτων σε ένα με καθαίρεση μεσοτοιχίας με ποια κριτήρια θεωρείτε ότι θα επιλεχθεί η κατηγορία; Είμαι βέβαια ανάμεσα σε 4 ή 5 εφόσον δεν μπορεί να αποδειχθεί προ του '83.

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Link to comment
Share on other sites

Ισόγειο ενιαίο κατάστημα χωρίστηκε σε δύο καταστήματα με σύσταση. Τα δύο καταστήματα και το κοινόχρηστο κλιμ/σιο καταλαμβάνουν όλο τον ισόγειο όροφο. Καθαρή διαμερισμάτωση.

Όμως υπάρχουν και

α) τροποποίησεις στις όψεις

β) μικρή μετατόπιση (34εκ) της θέσης του κτιρίου χωρίς να παραβιάζονται αποστάσεις. Το κτίριο ανήκει σε δύο αδέρφια και υπάρχει και υπόγειο ίδιας κάτοψης.

Θεωρείτε ότι μπορούν να συμπεριληφθούν σε μία ενιαία δήλωση όλα και να πάνε με αναλυτικό?

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι τροποποιήσεις στις όψεις αφορούν την κάθε ιδιοκτησία και πρέπι να γίνουν χωριστά, αλλά η μετατοπίση του κτιρίου γιατί να μην μπορεί να συνδυαστεί με τη διαμερισμάτωση?

 

Link to comment
Share on other sites

@matagoul, τις διαμερισματώσεις εγώ τις θεωρώ κατηγορία 4, αφού δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης. Και συμφωνώ ότι αν δεν έχεις κάποιο αποδεικτικό για το χρόνο της διαμερισμάτωσης (εγώ χρησιμοποιώ και τη σύσταση αν περιγράφει την διαμερισμάτωση) πρέπει να βάλεις μετά το 2004.

Link to comment
Share on other sites

επαναφέρω παλαιό ζήτημα γιατί δεν έχω βγάλει άκρη , κοινόχρηστος χώρος επεκτάθηκε σε διαμέρισμα και τμήμα του ιδίου διαμερίσματος από κύριος κλειστός χώρος έγινε ΑΗΧ , σκέφτομαι και τα 2 να τα βάλω ως διαφορετική διαμερισματώση.. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι

Η συναίνεση ας πούμε 4 ιδιοκτητών ενός ορόφου σε διαμερισμάτωση πως πιστοποιείται?

Γίνεται αίτηση σε έναν ιδιοκτήτη και μετά βάζουμε ΥΔ από τους υπόλοιπους?

Η αίτηση γίνεται με αναλογία χιλιοστών για την κάθε ιδιοκτησία και μπαίνουν όλοι μαζί μέσα ως ιδιοκτήτες?

 

Εγώ το προχωράω μάλλον με το πρώτο και εκείνος τιμολογεί μετά τους υπόλοιπους.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.