Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τουριστικές Επιπλωμένες Επαύλεις & Κατοικίες - Νεος Νομος από ΕΟΤ


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

υπάρχει κάποιος νόμος-διάταγμα-διευκρινηστικές που βγήκαν το καλοκαίρι για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια?

Link to comment
Share on other sites

Χαίρετε, 

 

Όπως διαβάζω από την Απόφαση 27715 φεκβ 3118 της 09/12/13 για ΕΣΛ κατοικίας χρειάζεται Α.Ε.Π.Ο ή ππδ σε κάποιες περιπτώσεις. 

 

Στη δική μου περίπτωση έχω στο ίδιο οικόπεδο 7 κατοικίες για τις οποίες χρειάζομαι να βγάλω ΕΣΛ. 

 

Πάω στην 1958/12 ομάδα 6 α/α6 "Μη κύρια τουριστικά καταλύματα" και βλέπω ότι  για  20<κλινες<100 μπαίνω κατηγορία Β άρα χρειάζεται υπαγωγή σε ΠΠΔ. 

 

Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος? 

 

Εγώ σαν συνολικά αριθμό κλινών θα αθροίσω τον συνολικό αριθμό των 7 κατοικιών.

 

Άρα αν πω ότι έχω 3κλίνες/κατοικία Χ 7 κατοικίες = 21 Κλίνες = ΠΠΔ

Αλλά αν πω ότι σε 1 από τις 7 κατοικίες έχει μόνο δύο κλίνες τότε 3κλίνες/κατοικία Χ 6 κατοικίες + 2κλίνες/κατοικία Χ 1 κατοικία = 20 Κλίνες = ΟΧΙ ΠΠΔ

 

Σωστά? 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή έχει γίνει ψιλοχαμός με την νομοθεσία , για διατηρητέο κτίριο που έχει τρεις διαφορετικές εισόδους και διαφορετικούς χώρους και ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη , οι χώροι είναι 60 , 100 και 130 τμ . Οι κλίνες ορίζονται αυθαίρετα ή έχει κάποιο τρόπο ? Μιλάμε πάντα για ΤΕΚ . 

 

Οσα αναφέρονται πιό κάτω ισχύουν , ή έχει αλλάξει κάτι ? Το παράβολο πόσο είναι ? 

 

 

2. Για την έκδοση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας τουριστικής επιπλωμένης κατοικίας υποβάλλονται στην οικεία Π.Υ.Τ. του Ε.Ο.Τ. τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 

α. Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 1599/1986 (Φ.Ε.Κ. 75 Α΄), στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του αιτούντος φυσικού ή νομικού προσώπου, ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) και η δημόσια οικονομική υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) στην οποία ανήκει. Για το νομικό πρόσωπο η αίτηση υποβάλλεται από τον κατά περίπτωση νόμιμο εκπρόσωπό του και συνοδεύεται από τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη νόμιμη σύσταση και λειτουργία του. 
β. Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης, σύμφωνα με την περίπτωση (β) της παραγράφου 1 του άρθρου 150 του ν. 4070/2012, όπως ισχύει (αναζητείται αυτεπάγγελτα όταν εκδίδεται από ημεδαπή αρχή).
γ. Αντίγραφο οικοδομικής άδειας ή άδειας δόμησης και, κατά περίπτωση, τα λοιπά προβλεπόμενα  στην περίπτωση (γ) της παραγράφου 1 του άρ. 150 του ν. 4070/2012, όπως ισχύει δικαιολογητικά. 
δ. Πιστοποιητικό πυρασφάλειας για το σύνολο της εγκατάστασης, το οποίο εκδίδεται από την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία, για τις τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες δυναμικότητας τουλάχιστον είκοσι (20) κλινών, σύμφωνα με την περίπτωση (δ) της παραγράφου 1 του άρθρου 150 του ν. 4070/2012, όπως ισχύει. 
ε. Βεβαίωση καλής λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος του καταλύματος ή βεβαίωση σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο του δήμου, οι οποίες εκδίδονται από τον οικείο φορέα λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος, σύμφωνα με την περίπτωση (ε) της παραγράφου 1 του άρθρου 150 του ν. 4070/2012, όπως ισχύει. 
στ. Τοπογραφικό διάγραμμα του οικοπέδου / γηπέδου, συντεταγμένο από μηχανικό, μέλος του ΤΕΕ, στο οποίο αποτυπώνεται η κατοικία / κατοικίες «ως κατασκευάστηκαν», οι χώροι που διαθέτουν, ο περιβάλλων χώρος και η διαμόρφωση αυτού, καθώς και τυχόν προαιρετικές εγκαταστάσεις (κολυμβητικές δεξαμενές κ.λ.π.). Το τοπογραφικό διάγραμμα υποβάλλεται σε δύο αντίτυπα με κλίμακα 1:500 ή 1:200. Στο τοπογραφικό διάγραμμα: 
αα) βεβαιώνεται από τον μηχανικό η θέση του οικοπέδου / γηπέδου (δήμος / περιοχή), η έκταση αυτού και ο τρόπος προσπέλασής του. 
ββ) αναγράφονται ο τίτλος ιδιοκτησίας και η οικοδομική άδεια ή η άδεια δόμησης με τις οποίες έχει ανεγερθεί το κτίσμα ή και τα τμήματα που τυχόν έχουν τακτοποιηθεί ή διατηρηθεί βάσει της οικείας πολεοδομικής νομοθεσίας.
γγ) βεβαιώνεται από τον μηχανικό ότι δεν απαγορεύεται από την ισχύουσα για την περιοχή που κείται το οικόπεδο/ γήπεδο νομοθεσία η δημιουργία τουριστικής επιπλωμένης κατοικίας. 
ζ. τεχνική έκθεση μηχανικού στην οποία βεβαιώνονται οι υπάρχουσες κατοικίες, οι πλήρεις διαστάσεις αυτών, τα εμβαδά των εσωτερικών χώρων και η δυναμικότητά τους (κλίνες, δωμάτια).
η.  Υπεύθυνες δηλώσεις, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 1599/1986 (Φ.Ε.Κ. 75 Α΄): 
αα) του αιτούντος ή εντεταλμένου μηχανικού ότι το κατάλυμα έχει ανεγερθεί και πληροί όλες τις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές που περιγράφονται στην παρούσα υπουργική απόφαση αναφορικά με το οικόπεδο / γήπεδο και το κτίσμα 
ββ) του αιτούντος ότι είναι ιδιοκτήτης του οικοπέδου / γηπέδου που ορίζεται στο τοπογραφικό διάγραμμα. Σε περίπτωση περισσοτέρων του ενός ιδιοκτητών ποσοστών εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας, υποβάλλονται είτε ανεξάρτητες δηλώσεις είτε κοινή όπου αναγράφονται τα στοιχεία όλων, το ποσοστό συνιδιοκτησίας του καθενός και η συναίνεσή τους για την χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας στον αιτούντα. Σε περίπτωση που στο οικόπεδο / γήπεδο έχει συσταθεί κάθετη ιδιοκτησία προσκομίζεται η σχετική πράξη σύστασης και ο κανονισμός συνιδιοκτητών ακινήτου, αν υπάρχει, από τα οποία προκύπτει ότι δεν απαγορεύεται η συγκεκριμένη χρήση του ακινήτου.  
θ. Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων (A.E.Π.Ο.) ή Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (Π.Π.Δ.), εφόσον απαιτείται , σύμφωνα με την περίπτωση (θ) της παραγράφου 1 του άρθρου 150 του ν. 4070/2012, όπως ισχύει. 
ι. Απόδειξη κατάθεσης παραβόλου σύμφωνα με την περίπτωση (η) της παραγράφου 1 του άρθρου 150 του ν. 4070/2012, όπως ισχύει. 
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή δεν υπήρξε απάντηση , το ερώτημα για το παράβολο το βρήκα .

 

Για τα άλλα ξέρουμε κάτι ? 

 

Το τοπογραφικό για εντός σχεδίου , πρέπει να είναι ΕΓΣΑ και πως θα αποτυπώνονται οι χώροι σε ένα τοπογραφικό ? 

 

Θα έχουμε κατόψεις ανά όροφο , όπως τα Δ.Κ. ?

Link to comment
Share on other sites

Το τοπογραφικό καντό σαν διάγραμμα κάλυψης,με συντεταγμένες ΕΓΣΑ -δεν το αναφέρει αλλά  τοπογραφικό-αποτύπωση εξωτερική χωρίς ΕΓΣΑ για μένα δεν πρέπει να γίνεται πλέον όπου και να είναι το ακίνητο -με αποτυπωμένο περιβάλλον χώρο και περιγράμματα κτιρίων/ου εμβαδά ανά όροφο (πχ ισόγειο  εμβαδού 100 τμ και οι υπόλοιπες λεπτομέρεις στην Τ.Ε)και είσαι οκ .Κατόψεις-ορόφων  δεν χρειάζεται βάση νομοθεσίας  απλά να κάνεις αναλυτική Τ.Ε. για κάθε χώρο (τ.μ.-είδος χώρου-αριθμός κλίνων κτλ) παράβολο είναι 10 ευρώ ανά υπνοδωμάτιο ή δωμάτιο με κλίνη [στην αρχή όταν είχε πρωτοβγεί ο νόμος πληρώσαμε ανά δωμάτιο(πλήν wc-αποθήκες)  μετά στην πορεία το αλλάξανε και έκαναν το αυτονόητο (άντε να τους πείσεις όταν ο ιδιοκτήτης βιάζεται μάλιστα)].Τέλος καλύτερα να ρωτήσεις τον ΕΟΤ  για τις  κλίνες που  θα βγάλεις γιατί την τελευταία φορά που έκανα έπαυλη ο υπάλληλος (δεν το έχω ψάξει περαιτέρω γιατί δεν χρειάστηκα παραπάνω κλινες) μου είπε οτι αν περάσει τις 9 ή 10 κλίνες αν θυμάμαι καλά χρειάζεται έναρξη επαγγέλματος από τον ιδιοκτήτη (Αν δεν έχει ο δικός σου ήδη).

 

 

ΥΓ BAS ο ΕΟΤ ΚΡΗΤΗΣ δεν με άφησε να βγάλω 2 διαφορετικές κατοικίες σε κτίριο στο οποίο ο Α και ο Β όροφος ήταν  μία κατοικία  με ανεξάρτητη είσοδο από το ισόγειο και το ισόγειο μιά άλλη κατοικία και καταλήξαμε να βγάλουμε  όλο το κτίριο σαν 1 έπαυλη

 

Και κάποιος ADMIN ας Βάλει το συννημένο μου σε θέμα με ΕΕΔ (Διαμερίσματα-Δωμάτια)  ΕΟΤ ΚΛΕΙΔΙΑ αν υπάρχει εκτός και αν έχει ανεβάσει κάποιος συνάδελφος κατι παρόμοιο

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΜΕ ΝΕΟ ΕΣΛ (1).pdf

CERT ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ.pdf

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ-01.pdf

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Το Μνημόνιο 3 περιλαμβάνει σημαντική αλλαγή για την μίσθωση αστικών ακινήτων:

Ν.4336/2015 (Μνημόνιο 3) Μέρος Β' αρθ.2 παρ.4: "4. Η παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4276/2014 (Α΄155) και η παρ. 7 του άρθρου 2 του ν. 2160/1993 (Α΄118) καταργούνται από 1η Νοεμβριου 2015."

 

Δ η λ α δ ή :

 

Κατάργηση Ν.4276/2014 αρθ.2 παρ.1: "1. Ακίνητο που εκμισθώνεται για προσωρινή διαμονή του μισθωτή για χρονικό διάστημα μικρότερο των τριάντα (30) ημερών θεωρείται τουριστικό κατάλυμα."

 

Κατάργηση Ν.2160/1993 αρθ.2 παρ.7"Δεν θεωρούνται τουριστικά καταλύματα τα ακίνητα, τα οποία αποδεδειγμένα τα οποία εκμισθώνονται εν όλω ή εν μέρει για προσωρινή διαμονή του ιδίου του μισθωτή με μίσθωμα που ορίζεται κατά μήνα, είτε συνολικά για όλη την διάρκεια της μίσθωσης, εφ'όσον η μίσθωση υπερβαίνει τις 90 ημέρες.Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του Δ.Σ. του ΕΟΤ, και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να υπάγονται στις τουριστικές επιχειρήσεις και να προσδιορίζονται εννοιολογικώς και άλλα είδη τουριστικών καταλυμάτων και γενικά τουριστικών επιχειρήσεων."

 

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, πλέον, ακίνητο που εκμισθώνεται για προσωρινή διαμονή δεν θεωρείται τουριστικό κατάλυμα.

Edited by sdtopo
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.