Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Υπόγειο που δηλώθηκε ως κατοικία με το Ν3843 αλλά είναι ξεμπαζωμένο (σωστή στάθμη θεμελίωσης) πιστεύετε ότι πρέπει να δίνουμε βεβαίωση για μεταβίβαση ή όχι?

Βεβαιώνουμε ως προς τη δόμηση, την κάλυψη και το ύψος. Η κάλυψη δεν άλλαξε, το ύψος είναι το ίδιο εσωτερικά, η δόμηση ρυθμίστηκε με το Ν3843. Οπότε δίνουμε βεβαίωση?

Link to comment
Share on other sites

Οχι, το υψος εξωτερικα δεν ειναι αυτο της αδειας, λογω του αποκαλυπτομενου υπογειου

Βαζεις 1 λοιπη παραβαση για το ξεμπαζωμα

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ, για  βεβαιωση  μηχανικου    διαμερίσματος   σε πολυκατοικία   προ  55 
για την  οποια  εκδόθηκε άδεια το  1988 με  τίτλο  "Νομιμοποίηση  υπάρχουσης  οικοδομης  προ  του  55"
αλλά  η  κάτοψη της  αδείας αυτής  έχει  απόκλιση  από  την  υπάρχουσα κατάσταση , σε  βαθμό  που  άν  δεν  ηταν προ  55  θα  έπρεπε  να  υπαχθεί στο Ν. 4178  στην  κατηγορία  3 (Υ.Δ. <2%  μ2  και  διαφορετικές  διαστάσεις >5% ), Αυτή η  υπέρβαση (της  τάξεως  του  1,00 μ2)  φαίνεται  ότι  πραγματοποιήθηκε  μαζί  με  το  υπόλοιπο  κτίριο και δεν έγινε εκ των υστέρων.
Επίσης  ούτε  το  Δ.Κάλυψης  και  το  Τοπογραφικό  συμπιπτουν με  την  Κάτοψη της  άδειας αλλά   και με την υπάρχουσα  κατάσταση.
Μπορώ  να  δώσω  βεβαίωση  χωρίς  υπαγωγή στο  Ν. 4178; (Στην  αεροφωτογραφία  δεν   θα  φαίνεται  η  "παράβαση"  του  1 μ2)
Ευχαριστώ  εκ  των  προτέρων
Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Σε οικοδομη εντος οικισμου με υποχρεωτικη στεγη , δεν εχει κατασκευασθει .Μπορω να δωσω βεβαιωση ? η θα πρεπει να δηλωθει στο ν 4178/13 ως τι?

Link to comment
Share on other sites

Όπως αναφέρεται και στην εγκ. 3 (Παράρτημα 2 περίπτωση 23).

 

- Όταν  δεν  έχει  κατασκευαστεί    τµήµα  κτιρίου,  παρόλο  που  το  προβλέπει  η 

οικοδοµική άδεια σε τι κατηγορια δηλώνεται στο ν. 4178/13; 
 
- Σε  περίπτωση  που  η  µη  πραγµατοποίηση  τµήµατος  κτιρίου    δεν  επηρεάζει  τη 
νοµιµότητα του υπάρχοντος, δεν υφίσταται αυθαιρεσία.  
Σε  αντίθετη  περίπτωση  ρυθµίζεται  η  επιφάνεια  που  προκύπτει  οτι  αντίκειται  στις 
ισχύουσες  γενικές  και  ειδικές  πολεοδοµικές  διατάξεις  και  δηλώνεται  στη  σχετική 
κατηγορία κατά περίπτωση. 
 
Σε περίπτωση ρύθμισης θα δηλώσεις την μη κατασκευή στέγης με έναν αναλυτικό και για καθαρά τυπικούς-υπολογιστικούς λόγους θα κάνεις έναν υποτυπώδη αναλυτικό προυπολογισμό κατασκευής. 
Σχετικά με την μεταβίβαση, η μη κατασκευή στέγης δεν συνιστά τύπο αυθαιρεσίας, η οποία προσαυξάνει τον Σ.Δ, ΣΚ, ύψος ή μεταβάλλει αυθαίρετα τη χρήση του κτιρίου. Άρα, μπορείς να δώσεις βεβαίωση και στα σχόλια της να αναφέρεις ότι, δεν κατασκευάστηκε στέγη και αυτή η αυθαιρεσία δεν επηρεάζει τα παραπάνω μεγέθη, πλην όμως λόγω υποχρεώτικότητας κατασκευής της στον οικισμό σύμφωνα και με την εγκ. 3, αποτελεί αυθαιρεσία.
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω  Pavlos33 . πρεπει ομως να δηλωσω  πρωτα την αυθαιρεσια και μετα να δωσω βεβαιωση. Αν δωσω τη βεβαιωση ισως ο ιδιοκτητης δεν θελησει να κανει  μετα δηλωση εγω θα ειμαι καλυμμενη?.

Link to comment
Share on other sites

Είσαι καλυμμένη αφενός απέναντι στο νόμο, διότι η προαναφερθείσα κατασκευή, η οποία δεν υλοποιήθηκε, δεν προσαυξάνει το Σ.Δ, Σ.Κ, ύψος και δεν δημιουργείται αυθαίρετη χρήση και αφετέρου απέναντι στον ιδιοκτήτη, διότι μέσα από τα σχόλια στη βεβαίωση μεταβίβασης κάνεις έμμεση γνωστοποίηση των αυθαιρεσιών του οι οποίες όμως δεν επηρεάζουν τη χορήγηση της βεβαίωσης και μόνο, αποκλείοντας έτσι το οποιοδήποτε μελλοντικό ενδεχόμενο κάποιας οικονομικής απαίτησης από αυτόν ότι δήθεν δεν τον ενημέρωσες για τις αυθαιρεσίες.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Επειγουσα βοηθεια

Εχω ανεβασει φωτογραφια της κατοψης οροφου οικοδομης του 1990

Αθροιζοντας τις επι μερους εσωτερικες διαστασεις απο την προσοψη ως την πισω οψη (0,20+3,65+0,10+2,20+0,10+3,63+0,20) μας δινει 10,08μ ενω στο πλαι ειναι γραμμενο 10,28μ με το 2 να ειναι διορθωμενο με ξυραφι και στενσιλ.

Το διαγραμμα καλυψης και ολοι οι υπολογισμοι εχουνε πραγματοποιηθει με 10,28μ

Το σχεδιο αν το μετρησουμε με κλιμακομετρο δινει 10,08μ

 

Προφανως εγινε μια αρχικη μελετη με 10,08μ, δοθηκε ενα 20ποντο πισω για αδιευκρινιστους λογους και η τελικη μελετη που κατατεθηκε στην Πολεοδομια και εγκριθηκε ηταν με 10,28μ, τροποποιωντας μονο το επιμαχο νουμερο και οχι αλλαζοντας το σχεδιο

 

Το θεμα μου ποιο ειναι. Οτι ενω θεωρητικα τα 20εκ αυτα θα επρεπε να τα εχει κερδισμενα το διαμερισμα, μιας και εχω σταθερες διαστασεις κλιμακοστασιου και ανελκυστηρα, ενω η καθετη διασταση κατω απο αυτον εως την προσοψη δεν ειναι γραμμενη, αντ αυτου το κλιμακοστασιο κατασκευαστηκε 4,80μ κερδιζοντας τα 20εκ και ο χωρος αναμεσα στον ανελκυστηρα και την προσοψη παρεμεινε οσο και στην αρχικη μελετη του 10,08μ, οσο μετραω δηλαδη με κλιμακομετρο.

 

Θεωρητικα, δεδομενου οτι η οικοδομη τοποθετηθηκε στην ΟΓ, το κερδος των 20εκ ειναι προς τα πισω, προς τον ακαλυπτο, οποτε απορροφηθηκαν απο τα πισω δωματια και το κλιμακοστασιο, χωρις να αλλαχθουν και οι αντιστοιχες εσωτερικες διαστασεις

 

Αλλες "παρανομιες" δεν υπαρχουν.

 

Θα χορηγουσατε βεβαιωση και για τα δυο αυτα διαμερισματα?

post-47080-0-35395800-1415731571_thumb.jpg

Edited by Inzaghi
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.