Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτήσεις Απαντήσεις από Help Desk για Ν. 4178/13


Recommended Posts

Κατ' εμέ, αποτελούν ενα είδος μη δεσμευτικού οδηγού, σκέψεων και θέσεων. Αποτελούν ένα νομικά*** επισφαλές πλαίσιο του οποίου η επισφάλεια τίνει στο άπειρο, με γνωμονα του ότι δεν είναι νόμοι, υπουργικές αποφάσεις ή εγκύκλιοι. Και ο Θεός βοηθός αν σε δικαστήριο .............

 

*** το "νομικά" θα μας το διευκρινήσει και ο Σωτήρης.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 403
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σε όλους. Έχω διαβάσει τις ερωταπαντήσεις που έχουν βγει από το ΤΕΕ Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας και θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει αν μπορώ να βασιστώ σε αυτές για να κάνω μία δήλωση και να βγάλω ένα πρόστιμο. Το ρωτάω γιατί ναι μεν δεν είναι επίσημες εγκύκλιοι του ΥΠΕΚΑ αλλά ερμηνείες από το ΤΕΕ, αλλά από την άλλη το ΤΕΕ είναι ο επίσημος αρωγός του κράτους στα τεχνικά θέματα των αυθαιρέτων και οπωσδήποτε έχουν μία βαρύτητα. Ποιά είναι η άποψή σας; Ευχαριστώ.

 

Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

yian

 

και δεν κανεις, καλυτερα, την ερωτηση..

να δουμε  και την  λυση που δινει   το..HD...

 

"σοτηροδημητρης" :smile: :-) :smile:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με τη λήξη της πρώτης προθεσμίας του Ν.4178/2013 για την αυθαίρετη δόμηση, στις 9 Φεβρουαρίου του 2015 το HELP DESK του ΤΕΕ για τον  Ν.4178/13 έχει αναστέλλει την λειτουργία του λόγω λήξης της σύμβασης των μηχανικών που το στελεχωναν.

Πηγή. (1η σελίδα, δεξιά στο δίστηλο)

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο #26 ερώτηση 13, είναι λογική η απάντηση που δίνουν αφού η ερώτηση λέει μεμονωμένα? Ο νόμος μιλάει για το άθροισμα της συνολικής επιφάνειας..

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι ότι έλεγε να μην έχει ακίνητο που να πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες. Το "άθροισμα της συνολικής επιφάνειας που τους αντιστοιχεί" θεωρώ ότι αναφέρεται σε κάθε ακίνητο ξεχωριστά (το άθροισμα της επιφάνειας επί του κτίσματος ανάλογα με το ποσοστό του). Δηλαδή αν έχει δύο κατοικίες 40τμ η καθεμία, τότε δεν πληροί καμία από τις δύο στεγαστικές ανάγκες, κι ας είναι στο σύνολο πάνω από 70τμ. Δεν γίνεται να καλύπτει κάποιος τις στεγαστικές του ανάγκες, να ζει δηλαδή σαν άνθρωπος, αν μένει στην Αθήνα σε μια τρύπα 40τμ κι έχει κι ένα εξοχικό άλλα 40τμ στην επαρχία.. Αυτό βέβαια είναι μία δική μου ερμηνεία και τίποτα περισσότερο, που απλά έτυχε να συμφωνεί και με το hd.

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γνωρίζει κανείς αν ανεξόφλητα πρόστιμα διατήρησης και κατεδάφισης, που επιβλήθηκαν κατά την περιόδο ισχύος του 4014, μπορούν να παραγραφούν γίνοντας υπαγωγή στον 4178 πληρώνοντας το παράβολο;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.