Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαγόρευση καπνίσματος (συγχωνευμένα θέματα)


nik mourouzis

Recommended Posts

Και για να τελειωνει το παραμυθι με το καπνισμα, θα σας πω μια ιστορια:

 

 

Πριν από πολλα χρονια, η οικογενεια ενώ ετρωγε στο τραπεζι, ο καθεις οποτε του ερχοταν αφοδευε ακριβως από διπλα.

 

Για ένα χρονικο διαστημα, οσο και αν προκαλουσε τη δυσφορια στους γυρω, αυτό φαινονταν απολυτως φυσικο και πρεπον.

 

Επειδη ο ανθρωπος εξελλισεται, και με την παροδο του χρονου αντιλαμβανεται τα κακως κειμενα και προβαινει σε αλλαγες, μετα από καιρο, αποφασισε και θεωρησε σωστο να δημιουργηθει ενας χωρος αφοδευσης ώστε να μην απολαμβανουν οι αλλοι τις μυρωδιες των κοπρανων. Ετσι λοιπον γεννηθηκε η ΤΟΥΑΛΕΤΑ.

 

Φυσικα ουδεις διαμαρτυρηθηκε για αντιδημοκρατικοτητα και ρατσισμο…(ειχαν δημιουργηθει μικρες ομαδες διαμαρτυριας, διοτι θιγονταν, λεει, τα διακαιωματα τους και η κοινωνια δεν τους σεβονταν, χοχοχοχο)

 

 

Ερχομενοι στο 1900, ένα νέο ειδος αφοδευσης γεννηθηκε, πλεον όχι από τον πρωκτο αλλα από το στομα.

 

Οι ανθρωποι ‘αφοδευαν’ οπου εβρισκαν και οπου στεκονταν…σεβομενοι απολυτως κανεναν…

 

Βλεπετε ακομα δεν ημασταν ετοιμοι να δεχθουμε την οποια αλλαγη επι του θεματος, μιας και η δημοκρατια πλεον ειχε μετατραπει σε ασυδοσια…και η λογικη ειχε αντικατασταθει από τον παραλογισμο…

 

Πλεον δημιουργειται μια νεα τουαλετα, οπου ο οποιοσδηποτε θα μπορει να καπνιζει…κατι που επρεπε να γινει πριν πολλα χρονια γιατι υποτιθεται ότι μαθαινουμε από τα λαθη του παρελθοντος…

 

Αλλωστε και στο παρελθον η αφοδευση 1η αναγκη αποτελουσε αλλα και τωρα η ‘αφοδευση’ παλι πρωτη αναγκη αποτελει (κατά γενικη ομολογια των καπνιστων)…

 

Όταν καλλιεργηθει η εικονα στον ανθρωπο, ότι το καπνισμα αποτελει αφοδευση δια του στοματος, όταν εξελιχθουμε δηλαδη, όπως αναφερα και πριν, τοτε ολοι θα δεχθουν με φυσικοτητα την ακαταλληλοτητα του να καπνιζει καποιος εντος οποιουδηποτε χωρου. Ακριβως όπως ειχε γινει και στο παρελθον με την αφοδευση…ακριβως το ιδιο πραγμα. Πλεον το να αφοδευσει καποιος εντος κλειστου χωρου με ανθρωπους είναι ανηκουστο, αδιανοητο, ανεπιτρεπτο και λανθασμενο και το να μαθαινει καποιος, οτι, επειδη απαγορευτηκε παλια να γινεται η αφοδευση οπουδηποτε, συσταθηκαν ομαδες διαμαρτυριας, επειδη καταπατουνταν τα δικαιωματα τους, μονο γελια μπορει να προκαλει. Σε καποια χρονια που θα καλλιεργηθουμε και θα εξελιχθουμε, ακριβως ιδια θα είναι και η εντυπωση που μας δημιουργειται με το καπνισμα. Ακριβως η ιδια.

 

Τοσο απλα…

 

 

ΥΓ. βεβαια και οι 2 αφοδευσεις στη φυση αποτελεσαν, αποτελουν και θα αποτελουν απολαυση. ΑΑΑΑΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

 

 

ΥΓ2. οι μυρωδιες απο τα κοπρανα δεν βλαπτουν αμεσα/εμμεσα, ενω ο καπνος απο το τσιγαρο...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 340
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ακριβώς όπως τα λές είναι sundance .

Και ακόμα ενώ δεν θεωρείται ντροπή κάποιος να καπνίζει μπροστά στους άλλους , θεωρείται ντροπή η εκβολή αέρος είτε εκ του στόματος , είτε εκ του πρωκτού :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν είναι τόσο η απαγόρευση αλλα ο τρόπος , η "λογική" πισω απο αυτην και κυρίως η χρονική συγκυρία.

Ξαφνικά δηλαδη ολοι ενδιαφέρονατι δια την υγεια μου ενω επιτρέπουν την πωληση τσιγάρων.

Εχουμε λύσει ολα τα προβλήματα μας εδω στο Λουξεμβουργο και εμεινε αυτο... Σαφως και βλαπτει σαφως και δεν πρεπει να εισπνεει αλλος τον δικό μου τον καπνο.

Αλλα είναι προσπαθεια ελέγχου περισσότερο , ασκηση εξουσίας με πρόσχημα την υγεία μας. Αν ειχα πειστει για το αντίθετο θα ημουν υπέρ του μέτρου.

Επειτα γιατί να εξαιρω τα μεγαλα κεντρα διασκέδασης? Γιατί εβαλα πριν λίγους μήνες καταστηματάρχες να κανουν εξοδα και να διαμορφώσουν χώρους? Και ποιος εγγυαται οτι δεν θα ξανα αλλαξω αυριο γνώμη ως κράτος. Είναι κι αυτη η διαχρονική και διακομματική αξιοπιστία των κυβερνήσεων τα τελευταια 1000 χρόνια...

Τελος πάντων αυτό το μέτρο ειναι πρακτικά ανεφάρμοστο (ουτε οι βουλευτές στην βουλή δε θα το τηρησουν) εκτός πια και αν γεμίσει ο κόσμος Χαφιέδες και καρφωνει ο ένας μαγκαζατορας τον αλλο , λογω και της κρίσης.

Link to comment
Share on other sites

Πίνακας των επιβαλλόμενων προστίμων για το κάπνισμα.

http://www.yyka.gov.gr/ministry/grafeio-typoy/deltia-typoy/2010/aygoystos/synoptikos-pinakas-ton-epiballomenon-prostimon-gia-to-kapnisma

 

Η διεκδίκηση του δικαιώματος να αναπνέει κάποιος καθαρό αέρα δεν τον κάνει ούτε χαφιέ ούτε ρουφιάνο. Το αντίθετο, το να κρατάει το στόμα του κλειστό και να μην μιλάει τον κάνει μαλ###.

 

Προσωπικά έχω σηκώσει εδώ και χρόνια τα χέρια ψηλά σε αυτό το θέμα. Αποφεύγω να βγαίνω σε μαγαζιά που στεγάζονται σε κλειστούς χώρους επειδή με ενοχλεί το τσιγάρο (ενδεικτικά όλο τον χειμώνα βγήκα 4-5 φορές για βράδυ, ενώ τους τελευταίους 2 μήνες βγήκα τουλάχιστον 40 φορές σε καλοκαιρινά μαγαζιά τα οποία είναι ανοιχτά και αερίζονται).

 

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι υπάρχουν καπνιστές που δεν σέβονται ούτε τις εγκύους, ούτε τα μικρά παιδιά, ούτε τα παιδιά, ούτε αυτούς που έχουν άσθμα και διαμαρτύρονται. Ο νόμος αυτούς εξυπηρετεί περισσότερο καθώς θα έχουν πλέον την υγεία τους.

 

Ο νόμος εξυπηρετεί ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αναλογιστείτε πόσα ξοδεύουν για περίθαλψη ασθενειών που σχετίζονται με το τσιγάρο (και με το παθητικό κάπνισμα): καρκίνο, άσθμα, κτλ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Health_effects_of_tobacco#Health_effects

Link to comment
Share on other sites

Geor21 ασε το κρατος απεξω. Το αποτελεσμα μετραει. Απλα εκανε το αυτονοητο, δηλαδη αυτο που επρεπε να γινει εδω και χρονια.

 

διαβασε αυτο και 'νιωσε' λιγο.

 

τα πραγματα ειναι πολυ απλα.

 

απλα απαιτειται ενα state of mind, το οποιο γενικοτερα λιγοι κατεχουν αλλα θα καλλιεργηθει σιγα σιγα.

Link to comment
Share on other sites

Οι γονεις μου ειναι καπνιστες οπως και πολλοι φιλοι μου.Παρολα αυτα ομως δεν παυω να τους βριζω οταν καπνιζουν για το κακο που κανουν στην υγεια τους,στην τσεπη του/μου αλλα προπαντος στην υγεια μου.Το μετρο ειναι δικαιοτατο μιας και σου επιτρεπει να καπνιζεις,απλα οχι μπροστα μου.

Link to comment
Share on other sites

Geor21 ασε το κρατος απεξω. Το αποτελεσμα μετραει. Απλα εκανε το αυτονοητο, δηλαδη αυτο που επρεπε να γινει εδω και χρονια.

Δηλαδή τί; Να στείλει στην Μακρόνησο τους καπνιστές;;;

Για να μιλησω με όρους της ιστορίας που μας είπες, είναι σαν να απαγορεύεται η αφόδευση και να μην έχουμε...τουαλέτες!!!

 

Το μέτρο είναι ημιτελές:

- Κανένας μη καπνιστής δεν μιλάει και δεν τονίζει το γεγονος, οτι το παιδάκι του μπορεί να πάει στο περίπτερο, κρυφά, και να αγοράσει τσιγάρα και να τα καπνίσει! Όπως κάναμε όλοι οι καπνιστές από το λύκειο! Ανήλικα παιδιά!!!

Σκεφτείτε μόνο πως το οτι εσείς δεν είστε καπνιστες, δεν σημαίνει οτι δεν θα είναι και τα παιδιά σας

- Όπως πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς τους μη καπνιστες, έτσι πρέπει να υπάρχει και στους καπνιστες, τους μεγαλύτερους αρωγούς-πολίτες του κράτους. Το οτι εσείς έχετε δικα'ιωμα στον καθαρό αέρα, δεν σημαίνει οτι πρέπει το δικό μου επίπεδο να πέσει... Λύσεις υπάρχουν. Πολιτική βούληση για να εφαρμοστούν όμως όχι.

 

Το μετρο ειναι δικαιοτατο μιας και σου επιτρεπει να καπνιζεις,απλα οχι μπροστα μου.

Το δέχομαι! Σε ποιόν χώρο μπορώ να καπνίζω;

Link to comment
Share on other sites

http://www.poeota.gr/_download/pd232002.pdf

βλέπε άρθρο 15, παρ. 2 και 3 (σελ. 189 στην έντυπη έκδοση)

 

...εξακριβώνει τα στοιχεία ταυτότητας των πολιτών οι οποίοι κρίνονται ύποπτοι παραβάσεων από το δελτίο ταυτότητας...

 

Δεν έχω ταυτότητα μαζί μου. Θα μου κάνει τι; Θα με δείρει με το γκλομπ, ή θα με συλλάβει; Ή μήπως θα υποβάλλει μήνυση κατ'αγνώστου (εφόσον αρνούμαι να επιδείξω στοιχείο ταυτότητας παραμένω άγνωστος) ώστε να επιληφθεί η αστυνομία; Η δημοτική αστυνομία, είναι μια ακομα ανόητη επινόηση παρελθούσης κυβέρνησης, που μόνη ουσιαστική αρμοδιότητα έχει να κόβει κλήσεις σε παράνομα παρκαρισμένα (οι οποίες τις περισσότερες φορές μάλιστα δεν καθίσταται δυνατό να εισπραχθούν) και να "συναλλάσεται" (ύποπτα πολλές φορές όπως και θα γίνει πάλι) με "μαγαζάτορες". Πάρτε το χαμπάρι. Ο νόμος Αβραμόπουλου περί απαγόρευσης καπνίσματος δεν δούλεψε ποτέ, γιατί δεν ήταν δυνατό να αφιερωθεί ο μόνος ελεγκτικός μηχανισμός που υπάρχει (η Αστυνομία) σε τέτοιες γελοιότητες. Υπενθυμίζω δε, ότι πρόκειται για τον 3ο νόμο περί του θέματος. Το ζήτημα απλά καταλήγει σε εξευτελισμό του κράτους. Λύσεις για το θέμα προτάθηκαν: δημιουργία ζωνών καπνιζόντων και μη (όχι με γελοίους και αυθαίρετους ποσοστιαίους νομοθετικούς περιορισμούς), με κατάλληλο εξοπλισμό εξαερισμού και αυστηρότατα πρόστιμα από εκεί και πέρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.