Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρευματοδότηση οικοδομής


sonia

Recommended Posts

avgoust ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

 

1. Ο παλιός επιβλέπων μηχανικός όπως ανέφερα, μετά την ανάληψη των καθικόντων του σταμάτησε αυτόματα να είναι επιβλέποντας, αλλά παραίτηση ΔΕΝ έκανε και ο ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρθηκε για νέο μηχανικό. Συνέχισε τις εργασίες μετά από χρόνια, με αποκορύφωση τα τελευταία δύο που ολοκλήρωσε και τα κουφώματα. Απ' ότι είδα η οικοδομή τότε σταμάτησε στα υδραυλικά, τα οποία ξυλώθηκαν και επανεγκαταστάθηκαν πέρσυ λόγω παλαιότητας μαζί με τα ηλεκτρολογικά, τα κουφώματα τις επιστρώσεις κλπ.

 

2. Η αμοιβή επίβλεψης ΔΕΝ έχει πληρωθεί καθόλου. Ο υπάλληλος της πολεοδομίας βρήκε ανεπαρκές το ποσό (σε δραχμούλες τότε) και με διαβεβαίωσε. Πλην αυτού περιμένω τον φάκελο να ψάξω για παραστατικά αλλά είναι σίγουρο. Εγώ: τι χρεώνω που ουσιαστικά δεν έχω επιβλέψει τίποτα; Σε ποιον θα πάει η αμοιβή; Μπορεί εκ των υστέρων να πάει στον αρχικό μηχανικό; Κάτι διάβασα στο post ότι ακόμα και νεκρος (φτου φτου) μπορεί να την πληρωθεί... Ισχύει αν και έχει αποσυρθεί;;;

 

3. Ψάχνω τιμολόγια για τα μπετά αλλά επειδή δεν υπάρχει τίποτα (10 χρόνια πριν) θα πάω όπως λες στο ΙΚΑ. Επίσης έχω ζητήσει στέλεχος και σχέδια αλλά από την φωτοτυπία εφόσον μπορώ να την εμπιστευθώ, η άδεια δεν έχει πάρει ούτε μία παράταση. Εάν και εφόσον ο σκελετός είχε ολοκληρωθεί εντός της 4ετίας αυτό σημαίνει ότι οι λοιπές εργασίες έγιναν νόμιμα άσχετα ότι πραγματοποιήθηκαν τόσο καθιστερημένα;;

 

4. Γνωρίζω ότι δεν είναι λογικό να νααλάβω την ευθύνη για κατασκευή που έγινε πριν καν μπω στο πανεπιστήμιο, οπότε είναι λογικό να υπογράψω μια Υ.Δ. που να λέει σε ποιο στάδιο της οικοδομής ανέλαβα;; και αν ναι ποιος υπογράφει την άλλη υπεύθυνη δήλωση που πιστοποιεί ότι όλα είναι καλά και ανθηρά;;

 

ουφ.. θα επανέλθω όταν βρω τα τελικά στοιχεία! Ελπίζω να είμουν σαφής! :razz:

Link to comment
Share on other sites

1. Ο παλιός επιβλέπων μηχανικός όπως ανέφερα, μετά την ανάληψη των καθικόντων του σταμάτησε αυτόματα να είναι επιβλέποντας, αλλά παραίτηση ΔΕΝ έκανε και ο ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρθηκε για νέο μηχανικό.

Άρα, αφού εκτελέστηκαν εργασίες χωρίς την παρουσία μηχανικού,

το έργο είναι αυθαίρετο.

Καλύτερα να το παρατήσεις.

Ιδιοκτήτης ο οποίος διαχειρίζεται τόσο ανεύθυνα την περιουσία του είναι επικίνδυνος (και για τον εαυτό του αλλά και για εσένα αν τυχόν εμπλακείς)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι

 

Μέχρι πότε πρέπει να έχει εκδοθεί μια (παλιά) άδεια ουτως ώστε

να μην ζητηθούν τιμολόγια απο την αρμόδια ΔΟΥ για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου?

Νομίζω είναι γύρω στο 1990 αλλα ψάχνω την ημερομηνία ακριβώς..

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μια Οικοδομικη αδεια με 3 ονοματα (3 διαμερισματα με μεσοτοιχια).

Η Ο.Α. Ληγει τον Ιουλιο. Για να παρουν ρευμα τι πρεπει;

1.Τα τιμολογια να φτανουν το ποσο του προυπολογισμου;

2.Σε ποιο ονομα θα επρεπε να βγουν;

3.Επρεπε να τα περναει ο λογιστης στη εφορια καθε χρονια;

4.Εχει αλλαξει κατι τωρα τελευταια;

Edited by gio
Link to comment
Share on other sites

1.Το συνολικό ποσό των τιμολογίων θα πρέπει να ξεπερνάει το ΕΚΚΟ ώστε αν χρειαστεί να μπορεί να γίνει ανακατανομή (αυτό γίνεται αν κάποιες εργασίες δεν έχουν καλύψει πλήρως το ποσό που λέει το ΕΚΚΟ γιαυτές)

2. Αν δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας τότε θα έπρεπε να υπάρχουν και τα 3 ονόματα.(με κάποιο τρόπο κατόπιν συμβουλής από λογιστή) Σε περίπτωση οριζόντιας ιδιοκτησίας θα πρέπει να χωριστεί το ΕΚΚΟ σε 3 τμήματα ,όσα και τα διαμερίσματα ,και να κόβει ο κάθε ιδιοκτήτης τα δικά του τιμολόγια.

3.Μάλλον.Αυτός ξέρει καλύτερα

4.Οχι

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, πείτε μου γνώμη για τη παρακάτω περίπτωση:

 

Ο.Α. του 1984 δυορόφου οικοδομής, 122 τμ / όροφο, με χρήση συσκευαστήριο στο ισόγειο, και κατοικία στον Ά όροφο.

 

Χτισμένος ο Φ.Ο. στην ισχύ της άδειας, αλλά χωρίς θεώρηση της Ο.Α. για τελείωμα Φ.Ο.

 

Επίσης άλλαξε χρήση το ισόγειο (συσκευαστήριο) και έγινε κατοικία, ενώ ο Ά όροφος είναι στα τούβλα με χρήση αποθήκης πλέον, και δε παίζει ποτέ να πάρει άλλη χρήση λόγω τεραστίων κατασκευαστικών ατελειών που έχει κάνει τα σίδερα της πλάκας να εξαφανιστούν από διάβρωση λόγω ρογμών στο δώμα..

Στατικά έχει πρόβλημα, ιδιαίτερα ο Ά όροφος, οπότε μια ζωή οι ανθρώποι θα μένουν στο ισόγειο..

 

Φτωχότατη αγροτική οικογένεια, δεν έχουν λεφτά για πολλά - πολλά..

Και ερχόμαστε στο έτος 2012 να δούμε πως θα συνδεθούν με ΔΕΗ.. (έπαιρναν ως τώρα από γείτονα ρεύμα, μέχρι που τους το έκοψε..)

 

Έχει χαρτί από ΙΚΑ ότι δεν χρωστάει ένσυμα για το ισόγειο.. Αλλά του έχει αλλάξει χρήση

Άρα αν του έρθει αυτοψία την έβαψε..

Για τον Ά όροφο δεν έχει αυθαιρεσία, μόνο που δεν έχει αποπερατωθεί..

 

Να μπεί εξ`ολοκλήρου στον 4014, να πληρώσει 6000€+αμοιβές για την αλλαγή χρήσης του ισογείου σε δόσεις, δεν το σηκώνει (οικονομικά)..

 

Λέω μήπως πληρώσει 1000€ παράβολο και του νομιμοποιήσω την αλλαγή χρήσης Ισογείου, δείξω Ά όροφο σαν αποθήκη, και ζητήσει ηλεκτροδότηση για Ισόγειο..

 

άλλες σκέψεις - προτάσεις;;

Edited by babis.lou
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα σας!

 

Έχω το εξής πρόβλημα:

 

Σε οικοδομική άδεια για ισόγειο με υπόγειο η οποία εκδόθηκε το 1992 έχουν κατασκευαστεί καθ΄υπέρβαση της αδείας επιπλέον όροφος

και το υπόγειο καθώς και το ισόγειο έχουν γίνει μεγαλύτερα από αυτά που προβλεπόταν στην άδεια.

Οι ιδιοκτήτες ΔΕΝ έχουν πάρει μόνιμο ρεύμα και οι σχέσεις τους με τον μηχανικό που τους έβγαλε την άδεια δεν είναι και οι καλύτερες.

Στην άδεια για τα αρχιτεκτονικά και την παθητική είχε οριστεί μία μηχανικός, για τα στατικά θερμομόνωση ένας άλλος μηχανικός και για υδραυλικά - αποχέτευση και καύσιμο αέριο άλλος μηχανικός.

Το κτίριο κατασκευάστηκε μαζί με τις αυθαιρεσίες που έχει τώρα μέσα στον χρόνο ισχύος της άδειας αλλά η άδεια δεν αναθεωρήθηκε ποτέ ούτε ως προς την ισχύ ούτε ως προς την δόμηση.

Το κτίσμα είναι ολοκληρωμένο εδώ και 18 χρόνια και λειτουργεί με εργοταξιακό ρεύμα, οι άνθρωποι θέλουν να πάρουν μόνιμο ρεύμα πλέον.

Σχετικά με τις αυθαιρεσίες τις δηλώσαμε στον 4014 αλλά για να πάρει μόνιμο ρεύμα πρέπει να πληρωθεί η επίβλεψη, ο ένας μηχανικός έχει πάρει σύνταξη, ο άλλος έχει χαθεί (πιθανόν είναι διορισμένος σε δημόσια υπηρεσία εκτός της περιοχής) και η άλλη είναι εν ενεργεία αλλά δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με τους ιδιοκτήτες και αρνείται να υπογράψει την επίβλεψη.

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?

 

Ισχύει ότι επειδή έχει λήξη η άδεια μπορεί να γίνει αναθεώρηση ως προς τον επιβλέποντα και να αναλάβει άλλος και να ολοκληρώσει την διαδικασία?

Ή πρέπει να παραιτηθούν (εγγράφως όσοι είναι εν ενεργεία) οι μηχανικοί της αδείας και από εκεί και πέρα με ανάθεση - ανάληψη αναλαμβάνει άλλος μηχανικός?

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by alekos26
Link to comment
Share on other sites

οικοδομη με ΦΠΑ

πληρωμενοι οι μηχανικοι

προυπολογιστικο οκ

απολογιστικο μας λοιπουν 25,000 σε φπα για να ειμαστε καλυμενοι

στο ικα εχουμε ακομα καμια 50αρια ενσημα

ο αντιπαροχος θα πληρωσει το φπα του (τον λυπαμαι :mrgreen: )

απο τον οτε ειμαστε καλυμενοι

αεριο σχεδον συνδεμενα τα λεβητακια

 

για να ρευματοδοτηθει η οικοδομη τι πρεπει να γινει εκτος απο τα κοστοι που βγαζει ο λογιστης?

ασανσερ?

τι αλλο πρεπει να εχω στο νου μου μηπως και εχω ξεχασει?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι

 

Μέχρι πότε πρέπει να έχει εκδοθεί μια (παλιά) άδεια ουτως ώστε

να μην ζητηθούν τιμολόγια απο την αρμόδια ΔΟΥ για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου?

Νομίζω είναι γύρω στο 1990 αλλα ψάχνω την ημερομηνία ακριβώς..

 

Ευχαριστώ!

Συνάδελφε έχω ακριβώς την ίδια ερώτηση....μήπως τυχόν βρήκες άκρη να με διαφωτίσεις και μένα;
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω για σύνδεση με δίκτυα (τελικό ρεύμα) οικοδομής η οποία έχει έναν τακτοποιημένο χώρο με ν.4014/11 ?

 

Διαβάζω την εγκύκλιο 1-7.2.2012 όπου γράφει ότι:

 

 

".....β) Για τα κτίρια που έχουν ανεγερθεί με βάση οικοδομική άδεια και έχουν αποπερατωθεί, αλλά δεν έχουν συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και περιλαμβάνουν αποπερατωμένες αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκαταστήσει αυθαίρετες χρήσεις που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4014/11, προσκομίζεται αίτηση του ενδιαφερόμενου προς την πολεοδομική υπηρεσία, η βεβαίωση του ΤΕΕ με συνημμένα σχέδια κάτοψης και τομής της πραγματικής κατάστασης σε κλίμακα 1:100 στα οποία σημειώνονται οι χώροι που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του ν. 4014/2011, υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ότι τα ίδια σχέδια θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα όταν ενεργοποιηθεί και εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο άρθρο 9, του ν. 1512/85 (ΦΕΚ 4 Α'), την ΥΑ.39869/7379/85 ΦΕΚ375/Β', την Εγκύκλιο 61/85, τα έγγραφα υπ' αριθ.28116/91 και 86808/9504/91 και από 1-3-2012 η παρ.3, του άρθρου 45 του 4030/11 (ΦΕΚ249 Β')....."

 

Εγώ έχω οικοδομή με εργασίες που ξεκίνησαν προ 01.03.2011 με άδεια του 2011. Οι εργασίες τελείωσαν και έκανα την κλασσική αίτηση για τελικό ρεύμα χωρίς να αναφέρω τον ν.4014. Έπρεπε να κάνω άλλη αίτηση, αυτήν που αναφέρει η εγκύκλιος ή είναι άλλη διαδικασία ?

 

Τα δικαιολογητικά της εγκυκλίου που τα καταθέτω ? Πάνε στο τμήμα αυθαιρέτων ?

Η Υ.Δ. μηχανικού είναι η γνωστή του τελικού ρεύματος και προσθέτω και αυτήν την Υ.Δ. της εγκυκλίου που γράφει όλο αυτό το κείμενο που έχω υπογραμμίσει ή φτιάχνω μία καινούρια ?

Η Υ.Δ. ιδιοκτήτη δεν πρέπει να αναφέρει τους χώρους με ν.4014 ? Και τελικά πόσο καθυστερεί η διαδικασία ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.