Μετάβαση στο περιεχόμενο

cv02659

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by cv02659

  1. καλημέρα! αντιμετωπίζω και γω το ίδιο θέμα! Βρήκατε κάποια λύση? Προσπαθώ να μιλήσω με ΤΕΕ και ΥΠΕΚΑ και πετανε χαρταετό..
  2. Καλησπέρα και καλή χρονιά Επικαλούμενος την εμπειρία των συναδέλφων ήθελα να θέσω και τον δικό μου προβήματισμό. Γήπεδο 780τ.μ. προυφιστάμενο του 62' με πρόσωπο σε επαρχιακή, απαλλοτριώνεται και μένει 690τ.μ. Με την λογική της εγκυκλίου και εφόσον δεν υπάρχει πιο "δυσμενής" παρέκλιση, η ιδοκτησία καθίσταται μη άρτια και μη οικοδομίσιμη και πάει δικαστικά για μεγαλύτερη αποζημίωση. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε?
  3. cv02659

    ImageXDistance.zip

    Ευχαριστουμε! keep up the good work..
  4. Καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι Μέχρι πότε πρέπει να έχει εκδοθεί μια (παλιά) άδεια ουτως ώστε να μην ζητηθούν τιμολόγια απο την αρμόδια ΔΟΥ για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου? Νομίζω είναι γύρω στο 1990 αλλα ψάχνω την ημερομηνία ακριβώς.. Ευχαριστώ!
  5. Συνάδελφοι καλημέρα Θέλω να ενημερώσω οτι το ΤΕΕ με ξελάσπωσε και μου το άλλαξε σε μια και τελευταία δόση ΜΕ την έκπτωση. Να είναι καλά οι άνθρωποι εκει πέρα και ας τους βριζω καμια φορα..
  6. Συνάδελφοι Καλημέρα Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τις εντολές πληρωμής. Πελάτης πληρώνει σε δόσεις (μέχρι και τη 2η εχει φτασει). Θέλει όμως να κάνει συμβόλαιο και έτσι έστειλα φαξ στο ΤΕΕ να το γυρίσουν σε εφάπαξ για να εξοφλήσει και να μπορέσω να βγάλω βεβαίωση.. Το φαξ έχει παει εδω και μια εβδομάδα αλλα δεν το αλλάζουν ουτε με ενημερώνουν..τεσπα βρηκα σήμερα μια κυρία στο ΤΕΕ η οποία μου είπε οτι αν εχεις πληρώσει και την 2η δόση δεν μπορει να γυρίσει σε εφάπαξ!!!!! Το μόνο που μπορει να γίνει είναι να τον στείλω να πληρώσει όλο το πρόστιμο χωρίς έκπτωση..(1700ευρώ χάνει ετσι) και ξεπερνόντας το πρωτο σοκ, οταν την ρώτησα με τι χαρτί να τον στείλω να πληρώσει μου είπε πες του απλα το ποσό και στείλτον στην τράπεζα...πως να παρω βρε παιδιά την ευθύνη να τον στείλω να πληρώσει 32 δόσεις με τη μια????και πως ξερω εγω οτι το ΤΕΕ θα καταλάβει τι γίνεται και θα μου ξεχρεώσει τις δόσεις??? Τι να κάνω???
  7. συναδελφε faethon11 συμφωνω ας πουμε ομως οτι στις συμφωνίες που εχω κλεισει τον φεμ τον επιβαρύνεται ο πελάτης, ετσι αν πχ. εχω να πληρωσω 10ευρω φόρο λογω τεκμηρίων διαβίωσης στο τελος του χρονου και εχω προκαταβάλει 6ευρω σε ΦΕΜ θα πληρώσω φόρο 4ευρώ. Εαν ομως εχω αμελήσει να κόψω τα φεμ μεσα στο 11 τι γινεται? ευχαριστώ
  8. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Manolis gon μαλλον δεν εξέφρασα την απορία μου σωστά.. οταν λεω οτι ο λογιστης μου εβγαλε να πληρώσω φόρο εννοω λόγω αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης οχι τον ΦΕΜ. Οταν όμως σκέφτηκα οτι μερος αυτου του φόρου θα το γλυτώσω γιατι εχω προκαταβάλει ΦΕΜ οπως σωστά διευκρινίζεις θυμήθηκα οτι δεν εχω πληρώσει τα ΦΕΜ των αδειών που εκοψα μέσα στον δεκέμβριο και αντιστοιχουν σε ΑΠΥ που έκοψα το 11'..αρα συμπερασματικα το ερωτημα μου ειναι : πως γινεται να πληρωσω αυτα τα χρηματα που μου εδωσαν οι πελατες για το ΦΕΜ και να συμψηφιστουν με το φορο της χρησης του 11' ενω διανυουμε το οικονομικό έτος του 12? Συγνώμη αν σας κουράζω με θέματα καθαρά λογιστικα συνάδελφοι αλλα τελικα μονο οι μηχανικοι εχουμε μυαλο...
  9. Καλημέρα, μια βοήθεια παρακαλώ..Νεος συνάδελφος.. Έκοψα ΑΠΥ για εκδοση οικοδομικών αδειών το Δεκέμβριο αλλα αμέλησα να κόψω τα ΦΕΜ.. Λόγω τεκμηρίων ο λογιστής με ενημέρωσε οτι εχω να πληρώσω μπόλικο φόρο.. μπορώ να πληρώσω ΤΩΡΑ τα φεμ για να συμψηφιστεί στη χρήση του 2011, (εστω και με ενα προστιμο)...??? Ευχαριστώ και καλή Χρονιά με υγεία!
  10. καλημέρα συνάδελφοι Ειναι η πρωτη φορα που μπαινω σε μια κουβεντα, και αυτο γιατι μια αδεια μου εχει κολησει σ'ενα τετοιο περιπου θεμα..Πελατης μου (αραβωνιασμενος) μου ζητα να βγαλω την αδεια σε 2 ονοματα..το δικο του,στον οποιο ανηκει και το οικοπεδο, βασει συμβολαιου, και στης γυναικας του. Στην πολεοδομια ο υπάλληλος που ελεγχει την αδεια αρνειται κατηγορηματικα να το δεχτει καθως βασει νόμου (λεει), στα εκτος οικισμου η αδεια εκδιδεται στο ονομα του ιδιοκτητη του οικοπεδου και μονο, και μαλλον εχει και δικιο... Ο πελατης γνωριζει το προβλημα αλλα λεει οτι ο αδερφος του οταν αντιμετωπισε αυτο το προβλημα, ο μηχανικος του ανεβηκε στην πολεοδομια και αφου χρεωσε την αδεια σε 2 διαφορετικους υπαλληλους και πουλησε και λιγο αγριαδα τελικα το καταφερε..εκει τι απαντας ενος ανθρωπου, που δεν εχει βγαλει το δημοτικο, και δεν καταλαβαινει οτι η οικοδ. αδεια ειναι απλα μια διοικητικη πραξη και δεν κατοχυρωνει την αρραβωνιαστικια του??? Εχω μπλεξει γιατι εχω βγαλει ολο το φακελο και στα δυο ονοματα και θα αναγκαστω να τα αλλαξω...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??? ευχαριστω για το χρονο σας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.