Μετάβαση στο περιεχόμενο

ταμειακές για γιατρούς, δικηγόρους/μηχανικούς κλπ.


Recommended Posts

Αθήνα
Με «όπλο» το πλαστικό χρήμα, τα κίνητρα για αποδείξεις, αλλά και την υποχρέωση ορισμένων επαγγελματικών ομάδων να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ταμειακή μηχανή και όχι χειρόγραφες αποδείξεις, ευελπιστεί το υπουργείο Οικονομικών να περιορίσει δραστικά την φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, στα νομοσχέδια που πρόκειται να καταθέσει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση θα υπάρχει πρόταση διασύνδεσης των φορολογικών ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών και του συστήματος Taxis.

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών θα υποχρεωθούν σταδιακά να σταματήσουν να εκδίδουν χειρόγραφες αποδείξεις και να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές για την έκδοση αποδείξεων.

* Διαβάστε αναλυτικά στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί.

Newsroom ΔΟΛ

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Είπαμε οι μεγάλοι στην σύνταξη , οι μικροί στο εξωτερικό και οι μεσαίοι υπάλληλοι στις μεγάλες εταιρείες . Οπως στο εξωτερικό .

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Ξέχασε τους κουλουρτζήδες, καστανάδες, σαλεπιτζήδες, λαχειοπώλες και ofc βολευτές.

.

Ευτυχώς που δεν λέει τίποτα για Off-shore, τη γλύτωσα.

Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρξει δέσμευση των τραπεζών για POS μηχανικών χωρίς ενοίκιο μηχανήματος, χωρίς λοιπές χρεώσεις και με έξοδα <1% ανά κίνηση, τότε το συζητάω να βάλω κάρτα... :razz:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι με τις ταμειακές.... Δεν έχουν καταλάβει τίποτα...

Δεν έχουμε μαγαζί κύριοι.. δεν μπαίνει ο πελάτης μέσα, πληρώνει και κόβουμε απόδειξη..

Το μεγάλο ποσοστό πελατών με πληρώνουν στην έδρα τους.

Τι θα πρέπει να κάνω; Να χτυπάω την ταμειακή και να πηγαίνω να την δίνω ή να πάω να παίρνω τα χρήματα, να γυρνάω για να χτυπήσω την ταμειακή και να ξαναπάω να την δώσω; Ή να έρθει αυτός στο γραφείο από το χωριό (100-150km μακρυά).

Και για να έχουμε καλό ερώτημα;

Πάει αυτό που λέγαμε ότι η ΑΠΥ κόβεται με την παράδοση της εργασίας και η πληρωμή εν ενθέτω χρόνω; Τώρα θα χτυπάμε την ταμειακή αλλά αν την ανοίξεις θα είναι άδεια;;;;  Ή μήπως θα ισχύει και σε εμάς το "αν δεν πάρεις παραστατικό δεν πληρώνεις" που ισχύει και αντίστροφα!!!

'Ολο μαλακίες....

 

υ.γ. Πόσο πάει σήμερα μια ταμειακή και πόσο το σέρβις;;;;;;; Και επειδή τα έχω ξεχάσει, ημερομηνία λήξης έχουν ή μέγιστο αριθμό Ζ ;;;

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Ολες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες . Η γενικευμένη εισαγωγή ταμειακών μηχανών στα λεγόμενα ελευθέρια επαγγέλματα εκ των προτέρων δεν οδηγεί σε αύξηση των δημοσίων εσόδων. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.