Μετάβαση στο περιεχόμενο

246 εκατ ευρώ δόθηκαν για τις τηλεοπτικές άδειες


Engineer

Recommended Posts

Με λυπεί πραγματικά όταν άτομα θολώνονται από το (δικαιολογημένο τις περισσότερες φορές) μίσος που τρέφουν προς ένα πρόσωπο, θεσμό, οργανισμό κλπ και μιλάνε σα να είναι οπαδοί.

 

Όλοι οι λόγοι που λέτε ορισμένοι για να κλείσουν τα κανάλια, είναι κυρίως νομικοί και είναι δουλειά της δικαστικής εξουσίας να τους ερευνήσει. Η εκτελεστική μπορεί από την μεριά της να φτιάξει μια εξεταστική για να δει τον ρόλο των κομμάτων. Νομίζω πως είναι πολύ εύκολο με την τωρινή σύνθεση της βουλής να εξετάσουν τι έγινε από προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

Επίσης αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 3 φορές χειρότερο από το κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς τουλάχιστον η ΕΡΤ ήταν κρατική, ενώ τώρα επεμβαίνει ξεκάθαρα στο ιδιωτικό τομέα.

Τι σταματάει λοιπόν την κυβέρνηση να συνεχίσει στο μέλλον με περιορισμένο αριθμό εφημερίδων, ενημερωτικών σελίδων στο διαδίκτυο; Πως συντηρούνται εφημερίδες όπως η Αυγή με τόσο χαμηλή κυκλοφορία; Και γιατί να μην πει από αύριοο ΣΥΡΙΖΑ πως οι μηχανικοί-γιατροί-ελ.επ. φοροδιαφεύγουν χρόνια τώρα και πως αλλιώς δεν μπορούν να είναι κερδοφόροι και άρα θα μειώσουμε τις άδειες τους μέσα από πλειστηριασμό;

 

Ο μόνος τρόπος να παραδεχόμουν την κυβέρνηση θα ήταν αν δεν περιόριζε τον αριθμό των καναλιών, αλλά τον άφηνε ανοιχτό. Αυτή την στιγμή δίνει συγχωροχάρτι σε μερικά κανάλια να κλείσουν. Στην ουσία βοηθάει τους διαπλεκόμενους, δεν τους τιμωρεί.

Γιατί νομίζετε ο Μπόμπολας δεν ασχολήθηκε και ο Βαρδινογιάννης σταμάτησε στα 18 εκ ευρώ?

Και μην αρχίσω τα περί πάταξης της διαπλοκής κλπ... Οι 2 άδειες πήγαν σε ήδη υπάρχοντα κανάλια (που ήταν μνημονιακά) και οι άλλες 2 πήγαν σε κουμπάρο και Μαρινάκη.

 

Σα να μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με ενδιαφέρει που βρήκες τα λεφτά και τι συμφέροντα εξυπηρετείς, αρκεί να πέσει το χρήμα.

 

Να χαρώ εγώ ελευθερία και καθαριότητα.

Link to comment
Share on other sites

Και αν εξετασει η επιτροπή τι θα γινει;

30 χρονια τωρα εξεταζουν.

Μας πειραζει οταν παιρνουν μια αποφαση ,μας πειραζει οταν δεν παιρνουν αποφασεις.θεωρείτε οτι θα βρισκόταν μια λυση που θα ικανοποιουσε τους πάντες και δεν θα ειχε κανεις να προσαψει τιποτα;

Και αν δεν περιοριζε τον αριθμο και βγαιναν 30 καναλια θα αλλαζε κατι;

Edited by vasilimertzani
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν βγαίνουν και λένε πήραμε 56 μύρια από τον Γρίτσα και πανηγυρίζουν (όχι πως είναι λίγα τα λεφτά) ο άλλος με εγγυητική επιστολή και χωρίς προγραμματισμό περιμένει και ήδη τον πλησιάζουν τα άλλα ''μεγάλα'' κανάλια που έμεινα έξω.Και στο τέλος θα πεί δεν έχω τεχνογνωσία θα βάλω πχ το ΚοτετσιTV μέσα σαν συνέταιρο που την έχει και θα μου σκάει 10-15 μύρια το χρόνο ενοίκιο (άραγε οι άδειες για πόσο καιρό είναι?).Αμ πως 

Link to comment
Share on other sites

Και να κλείσουν τα κανάλια η πλειοψηφία των εργαζομένων θα απορροφηθεί από τα νέα, εκτός εάν οι νέοι νταβατζήδες δεν θέλουν να προσλάβουν έμπειρο προσωπικό αλλά θέλουν να πάρουν άπειρους και να τους μάθουν την δουλειά

 

Μπορεί και να συμβεί αυτό, αλλά πιθανολογώ οτι δεν θα προτιμήσουν έμπειρα άτομα και κάποιας ηλικίας π.χ 50 και άνω γιατί δεν θα θέλουν να πληρώνουν λεφτά, μάλλον νέους θα πάρουν. Επίσης αν και όταν είναι να προσληφθούν όσοι έχασαν δουλειές από τα κλειστά κανάλια, θα αργήσουν πιστεύω διότι δεν θα ανοίξουν αμέσως τα νέα κανάλια, εύρεση κτιρίων αγορά εξοπλισμού σχέδια πλάνα κουραφέξαλα, χορηγοί και εταιρείες που θα πληρώνουν από την διαφημιστική δαπάνη.... υπάρχει και η πιθανότητα να αγοραστεί έτοιμο κάποιο από τα υπάρχοντα 2 κανάλια που θα κλείσουνε.

Link to comment
Share on other sites

Και αν εξετασει η επιτροπή τι θα γινει;

30 χρονια τωρα εξεταζουν.

Μας πειραζει οταν παιρνουν μια αποφαση ,μας πειραζει οταν δεν παιρνουν αποφασεις.θεωρείτε οτι θα βρισκόταν μια λυση που θα ικανοποιουσε τους πάντες και δεν θα ειχε κανεις να προσαψει τιποτα;

Και αν δεν περιοριζε τον αριθμο και βγαιναν 30 καναλια θα αλλαζε κατι;

 

Θεωρητικά πάντα, απο την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στην διαπλοκή των καναλιών, μια εξεταστική θα ήταν αποτελεσματική.

Δεν έχω όμως αυταπάτες ότι θα άλλαζε κάτι με εξεταστική. Απλά αναφέρω ποιος είναι ο προβλεπόμενος θεσμικά ρόλος για μια κυβέρνηση.

 

Επίσης δε νομίζω ότι πειράζει κανέναν ότι πήραν μια απόφαση. Το θέμα είναι πως η απόφαση είναι λανθασμένη (κατα την γνώμη μου πάντα). Δηλαδή μόνο και μόνο επειδή πάνε να κάνουν κάτι, πρέπει να μην κριτικάρουμε τυχόν λάθη;

 

Αυτό που λέω είναι πως περιορίζοντας των αριθμό καναλιών, θα ελέγχονται ευκολότερα απο τυχών συμφέροντα. Επίσης όλα τα κανάλια που συμμετείχαν στο φαγοπότι θα κλείσουν ΝΟΜΙΜΑ και με εντολή της κυβέρνησης. Μπορεί να χαθούν πολλά στοιχεία έτσι μέσα στην "αναμπουμπούλα".

Αυτό στην ουσία είναι διευκόλυνση και όχι γροθιά στο κατεστημένο.

Και απο την άλλη ναι μεν το κράτος κέρδισε στιγμιαία 250 εκ, αλλα δεν ξέρω πόσα θα χάσει απο φορολογίες, φπα, εισφορές τις οποίες πληρώνανε τα κανάλια. Όσα πληρώνανε τέλοσπαντων.

Link to comment
Share on other sites

Και απο την άλλη ναι μεν το κράτος κέρδισε στιγμιαία 250 εκ,

Κάτσε να περάσουν οι 88 μέρες πρώτα, μπορεί κάποιος υπερθεματιστής να μην βρεί τα φράγκα, οπότε έρχεται ο επιλαχών...

Τον φτωχό (Μαρινάκης) τον έγδαραν, πως την πάτησε έτσι. Ατιμοι λαγοί.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

... μπορεί κάποιος υπερθεματιστής να μην βρεί τα φράγκα, ...

Μη ξεχνάς όμως πως όποιος δεν βρει τα φράγκα θα χάσει τα 3.000,000€ της εγγύησης… δεν τα πετάς έτσι για πλάκα αυτά…. 

 

 

 

Edit

Και οι επιλαχόντες έχουν ακόμα μέσα την εγγύηση…. (και με προσφορές αρκετά μεγάλες και με το δίκαννο μπας και ακυρώσουν τους υπερθεματιστές)….

Οπότε αριστερά αριστερά αλλα από φελελέδικη τεχνική εφαρμογή (αυτορρύθμιση της αγοράς, μεγάλο, ψάρι τρώει το μικρό κλπ) τους έδεσε καλά για τα σούξου μούξου τα ύστερα.

Νομίζω ως σεμινάριο πώς να είσαι άριστος φιλελές και οσφυοκάμπτης  στους προηγούμενους που εδώ και 27 χρόνια τα έδιναν τσάμπα θα άξιζε να το εμπεδώσουν…

 

Υ.Γ.

Αν καταφέρει κάποιος να βρει οποιονδήποτε που έχει δυνατότητα να δώσει 30.000€ παράβολο, 3.000.000€ εγγυητική και να κτυπήσει ποσά σαν αυτά να εκταμιεύσει σε διαγωνισμό και να ήταν τίμιος ολοκάθαρος στη ζωή (αν δεν είναι κληρονόμος 4ης γενιάς) και να τα έβγαλε μόνος του με τον ιδρώτα του ή τις έξυπνες και πρωτοποριακές υπηρεσίες του (από Ελλάδα και οχι ο  κ. google ή ο κ. facebook) να τον γνωρίσουμε…. 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

 

να ευχεσαι λοιπον ο μπομπολας να συνεχισει να παιρνει εργα εκτος ελλαδος και εντος

διοτι εχει μηχανικους με τεραστια εμπειρεια που θα γινουν ανάρπαστοι από την εσωτερικη αγορα αν μεινουν ανεργοι

το κατανοησες τωρα

 

Μπουχαχα

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.