Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα


ΥΔΡΑΙΟΥ ΝΤΙΝΑ

Recommended Posts

Η παραπάνω οδηγία από την συντονιστική επιτροπή συλλόγων των συμβολαιογράφων.

 

 

Για να το γράψω καλύτερα....ύστερα απο σημερινή επικοινωνία με συμβολαιογράφο, ισχύουν κανονικά οι βεβαιώσεις που θα εκδοθούν έως τις 23:59:59 στις 03.11/2017

 

Αν πάει 04.11, δεν έχουν ισχύ και θα είμαστε σε καθεστώς αναμονής.

Δες το αρχείο που ανέβασα.

Αnakoinosi Syntonistikis -Gia isxi bebaivsevn Ν. 4178 2013.pdf

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για να το γράψω καλύτερα....ύστερα απο σημερινή επικοινωνία με συμβολαιογράφο, ισχύουν κανονικά οι βεβαιώσεις που θα εκδοθούν έως τις 23:59:59 στις 03.11/2017

 

Αν πάει 04.11, δεν έχουν ισχύ και θα είμαστε σε καθεστώς αναμονής.

 

 

Ακόμα κι αν το συμβόλαιο γίνει 10 μέρες μετά?

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις κτίριο που είναι δηλωμένο με 720/77 και κάνεις υπαγωγή ως κατηγορία 1 ή 2 , αλλά έχεις και άλλη παράβαση μετά το 1983, τότε αυτή θα αναγκαστείς να την δηλώσεις σε άλλο φύλλο καταγραφής, ως κατηγορία 4 ή και 5 ανάλογα με τα ποσοστά υπέρβασης και όλη η δήλωση σου γίνεται κατηγορία 4 ή 5 (η ''μεγάλη'' κατηγορία υπερτερεί της μικρότερης ) και για αυτό το σύστημα σου ζητάει πλήρη σειρά σχεδιών της κατηγορίας 4 (ή 5 ) και όχι μόνο κατόψεις και τοπογραφικό. Οι παραβάσεις κατηγορίας 1 ή 2 παίρνουν τη σχετική μείωση λόγω παλαιότητας, αλλά η δήλωση είναι κατηγορία 4 άρα το σύστημα θα περιμένει να ανεβάσεις συνολικά τα απαιτούμενα της κατηγορίας αυτής , άρα ΥΠΟΘΕΤΩ και ΜΣΕ.      

Το υπογραμμισμένο ίσχυε σίγουρα στον 4178. Πλέον στο άρθρο 96 στην κατηγορία 2 έχει προστεθεί και αυτό:

 

Αν στο ακίνητο ή στην αυτοτελή ιδιοκτησία υπάρχουν και άλλες αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσεις οι οποίες πραγµατοποιήθηκαν ή εγκαταστάθηκαν µετά την 1η.1.1983 τότε για τις επιφάνειες αυτές δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στην παρούσα κατηγορία και εντάσσονται στην Κατηγορία 4 ή 5 ανάλογα την υπέρβαση, ενώ στην Κατηγορία 2 εντάσσονται µονο τα τµήµατα των κατασκευών που προϋπήρχαν της 1.1.1983.

 

Αυτό αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη και υποθέτω πως στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΤΕΕ η κατηγορία 2 θα απολαμβάνει τη συνύπαρξή της και με τις κατηγορίες 4 και 5. Άρα σε αυτή την περίπτωση εξετάζουμε τη σημαντικότητα των αυθαιρεσιών μετά το 1983 για να κρίνουμε αν θα γίνει ΜΣΕ ή όχι, αφού η κατηγορία 2 (το παλιό δηλαδή κυρίως κτίσμα) με βάση το νομοσχέδιο απαλλάσσεται. Τι γίνεται όμως όταν δεν δηλώνουμε το κυρίως κτίσμα κατηγορία 2 επειδή αυτό έχει αναστολή (το διόρθωσα) από την κατεδάφιση με 1337? Απαιτείται ΜΣΕ για το παλιό κτίσμα που δεν δηλώνεται ως αυθαίρετο ή όχι? Το ίδιο συμβαίνει και με το προ του 1955 κτίσματα. Δεν εντάσσονται σε κάποια κατηγορία του νέου νόμου αυθαιρέτων γιατί απλούστατα δεν δηλώνονται, αφού είναι νομίμως υφιστάμενα. Δεν αποτελούν όμως κτίρια με άδεια και εγκεκριμένη στατική μελέτη. Άρα?

 

Τι να πω δεν ξέρω, ελπίζω να απαλλάσσονται...

 

edit biniss προφανώς και δεν γίνεται αυτό που γράφεις. Όπως και να έχει πάντως είμαστε off topic

Edited by pipakos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

τα οφφ τόπικ θα διαγραφούν απο αρμόδιο συντονιστή.

Οπότε άδικα μπαίνουν εδώ.

 

Ας μπουν στις σχετικές ενότητες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι καθόλου απλό αυτό το θέμα που θίγεις....

Κάτσε πρώτα να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ ο νόμος και μετά θα δούμε λεπτομέρειες....

Είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία, δηλώσεις που έχουν γίνει κι έχουν ολοκληρωθεί με προηγούμενους νόμους ως Κατηγορία 5, τώρα να έλθουν σε αυτόν και να πάρουν Κατηγορία 4.

Τονίζω δύο θέματα (προς το παρόν):

1. Είναι μια ωραιότατη ευκαιρία για full extra αμοιβές μηχανικών (από παλιούς πελάτες)!

2. Πιθανότατα πολλές ήδη ενταγμένες περιπτώσεις θα μπορούν μέσω της απόκτησης ηλεκτρονικής ταυτότητας να πάρουν την Κατηγορία και να μην χρειάζεται να μπουν στο νόμο....

Δεν χρειάζονται βιασύνες κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Επειδή δεν έχω βρει το κουράγιο ακόμα να "μελετήσω" τα του νέου νόμου θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου απαντήσει στο εξής:

 

Αυθαίρετα που μπήκαν στο Ν. 4014 (με οριστική υπαγωγή και πλήρη αποπληρωμή προστίμου), ΔΕΝ μεταφέρθηκαν στον Ν.4178 , και μεταφερθούν απευθείας από το Ν. 4014 στον νέο νόμο με τις ίδιες ακριβώς αυθαιρεσίες (χωρίς επιπλέον αυθαιρεσίες) θα έχουν τη ΜΗ αύξηση προστίμου όπως αν μεταφέρονταν από τον Ν.4014 στο Ν.4178??????? (εννοώ  ως  τον αλλαγμένο τρόπο υπολογισμού του ποσοστού υπερβάσεως δόμησης ).

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Link to comment
Share on other sites

Δεν λέει κάτι τέτοιο πουθενά ο νέος νόμος!

Ίσως κάποιες ΥΑ που θα βγουν στη συνέχεια θίξουν τέτοιες λεπτομέρειες.

Ίσως όμως και να μην σου χρειάζεται διότι σε πολλές περιπτώσεις τα πρόστιμα βγαίνουν ιδιαίτερα χαμηλά....

Ψάξιμο και ....φαντασία θέλει και θα τη βρεις την άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με το αν θα μπορούμε να κάνουμε αλλαγες σε δηλώσεις σε υπαγωγή του 4178, μετά τις 3/11, π.χ.σε τ.μ.?

Επίσης, δηλώσεις του 4178 που υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, λέει κάπου ότι θα περάσουν στο νέο νόμο υποχρεωτικά?

Link to comment
Share on other sites

κατερο μιλησα με τεε τη παρασκευη.μου ειπαν οτι κατα πασα πιθανοτητα θα μπορουμε να επεξεργαζομαστε τις δηλωσεις σε υπαγωγη του 4178 μετα την ισχυ του νεου νομου. 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.