Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 082 - Ν. 4495/17] Απαγόρευση δικαιοπραξιών


Recommended Posts

 

Η παράγραφος 1 λέει το "αυτονόητο". (Χρήση ελληνικής γλώσσας): "....Απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο στο οποίο υπάρχουν αυθαιρεσίες". Δηλαδή, αν δεις αυθαιρεσίες δεν εκδίδεται βεβαίωση και απαιτείται δήλωση. Τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο παρόν toric ας τα ξεχάσουμε....
 
Η παράγραφος 2 λέει .....σαχλαμαρίτσες, δηλαδή, μικρά "πυροτεχνήματα" που σκάνε χωρίς να κάνουν θόρυβο.....! Προφανώς δεν θα ενδιαφερθεί κανείς. Θ' αλλάξει μετά από 2-3 χρόνια.

Το Θέμα Ιάσονα είναι ότι μέχρι να αλλάξει δεν ξέρουμε στην ουσία πως να το μεταφράσουμε.. Κάνεις την δουλεία και ότι συμβεί ή διώχνεις ουσιαστικά τον πελάτη γιατί του εξηγείς ότι δεν γίνεται να γίνει μισθωτήριο αν δεν τακτοποιήσει πρώτα και φεύγει από σένα και πάει πιο κάτω και κάνει την δουλεία του κανονικά γιατί ο συνάδελφος δεν δίνει καμια σημασία στην παράγραφο 2.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 268
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καταρχήν το ΚΥΕ θέλει ΒΧΚΧ και θα πρέπει να τακτοποιήσει άσχετα με νέο ξενέο νόμο.Στις μισθώσεις που δεν επιτρέπονται τι δηλαδή θα τους κάνουν (γιατί αφορά ιδιοκτήτες και οχι μηχανικούς)?Ντά?ΣτΕ στη γωνία και περιμένει

Link to comment
Share on other sites

Να κάνει μισθωτήριο....

Δεν θα τον ενοχλήσει κανένας.....

Αν τον ενοχλήσει βλέπει τότε.....

Εσύ, ως μηχανικός, από αυτόν τον πελάτη, δεν έχεις προς το παρόν να κερδίσεις κάτι......

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να βγει εγκύκλιος που να αποσαφηνίζει 100% (χαχαχα) το τι ελέγχεται για την έκδοση βεβαίωσης και τι γίνεται με τις επονομαζόμενες "πολεοδομικές παραβάσεις". Δυστυχώς καταντήσαμε κι εμείς δημόσιοι υπάλληλοι, που για να προχωρήσουν θέλουν εγκυκλίους κλπ!!!

 

Έτσι όπως είναι γραμμένο το άρθρο 81 και 82, με αυτήν την υποπαράγραφο γ, περί πολεοδομικών παραβάσεων κλπ,προσωπικά αντιλαμβάνομαι ότι για την έκδοση βεβαίωσης ελέγχονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ, εκτός του 2% αποκλίσεις, ΔΙΟΤΙ το άρθρο 82 μιλάει για απαγόρευση σε αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης. Το άρθρο 81 στις παραγράφους 1α, 1β, 1γ και 3 ορίζει τι είναι αυθαίρετη κατασκευή - χρήση και πολεοδομική παράβαση ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ!!!

 

Συνεπώς, αντιλαμβάνομαι ότι όπως το γράφουν, ελέγχεις ακόμη και το 3στ: ΚΤΗΡΙΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ!!!!!  <----- ΤΡΑΓΙΚΟ!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν άλλαξε κάτι ούτε εδώ.... Αντιμετωπίζουμε το θέμα όπως στον 4178....

Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησαν να εφαρμόσουν την "ελληνική γλώσσα που γνώριζαν" μόνο και μόνο για να μην τους κράξουν για αντιγραφή.....

Όταν είσαι αποφασισμένος, αφενός μεν "να γράψεις ιστορία", αφετέρου δε διακατέχεσαι από τη φιλοσοφία "άσε ήσυχα τα τρία πουλάκια να κάθονται" μήπως και τη γλυτώσουμε στις εκλογές, τότε το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας είναι μια ωραιότατη ....σαλάτα!!!

Η αποτυχία του θα είναι παταγώδης και πανηγυρική....

Απομένει να το καμαρώσουμε.

Αυτοί ....θα 'χουν πάει στο σπίτι τους!

 

P.S.

Όσον αφορά στην έκδοση Βεβαιώσεων για εγγραφή εμπράγματου δικαιώματος, η γνώμη μου είναι να ασχολείσαι με την προϋπόθεση ότι θα εισπράξεις minimum 250 ευρώ καθαρά και να εργάζεσαι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είχες μάθει με τον 4178.

Αν δεν ισχύουν ταυτοχρόνως τα παραπάνω, τότε άσε το φίλο - υποψήφιο πελάτη να πάει αλλού να βρει ....πορτοκαλιές και να προβληματίζεται άλλος για το .....γραμματοκιβώτιο ή το κλιματιστικό!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Προτείνω να αρχίζουμε να μαζεύουμε υπογραφές για το Στε,

ο νόμος είναι ξεκάθαρα ενάντια στην ιδιωτική εξουσίαση πραγμάτων,

να ξανά μπει σε ισχύ ο 4178,

 

αρκετά ασχοληθήκαμε με αυτούς τους μπάστα...ους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης  του ΤΕΕ Κρήτης  επιβεβαιώθηκε ότι  η θέσπιση της κατηγορίας "πολεοδομικων παραβάσεων" έγινε για να μην τρέχουν στα Δικαστήρια οι πολίτες για  μικρές παραβάσεις αλλά μόνο για τις  χοντρές περιπτώσεις.

Edited by avgoust
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά απάντησαν στο σε ποιό βαθμό θα ελέγχονται αυτές οι "πολεοδομικές παραβάσεις" ?

Τελικά έχει εισαχθεί κάποια διαφοροποίηση σε σχέση με τον 4178 ή τζάμπα αναλωνόμαστε σε συζητήσεις επί συζητήσεων?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.