Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 089 - Ν. 4495/17] Απαγόρευση υπαγωγής


Recommended Posts

οχι,

με βαση το αρθρο 89 παρ. 2γ

 

[με την επιφυλαξη οτι ισχυει η  "εξαιρεση"  για την περιπτωση του αρθρου 96/ιειε]

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σε ευχαριστώ Δημήτρη, αλλά ήθελα να διευκρινίσω ότι η παρόδια στοά δεν επηρεαστεί, μόνο ο χώρος κάτω από αυτήν. ισχύει ακόμα και τότε η απαγόρευση? 

αλλά και πάλι, σύμφωνα με το 96/ιειε, όταν λέει 5%, εννοεί ότι στα 100 τμ κάτοψης επιπέδου, επιτρέπει έως 105 τμ? ή στο σύνολο του κτιρίου 5%? γιατί εγώ έχω ένα κτίριο επταώροφο, που κατά τ'άλλα δεν έχει άλλη αυθαιρεσία, μόνο 100 τμ υπέρβαση δόμησης στο υπόγειο. Ισχύουν εκεί και οι παραβιάσεις πλαγίων αποστάσεων?

ή μήπως εννοεί ότι στην περίμετρο επιτρέπονται οι αποκλίσεις?

 

οχι,

με βαση το αρθρο 89 παρ. 2γ

 

[με την επιφυλαξη οτι ισχυει η  "εξαιρεση"  για την περιπτωση του αρθρου 96/ιειε]

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους!

Σας έχω ερωτησούλα....στο περίφημο άρθρο απαγόρευσης υπαγωγής, στην παράγραφο ιγ λέει ιγ) σε ρέμα, κρίσιμη παράκτια ζώνη, κατά την έννοια

των άρθρων 2 περιπτώσεις 10 και 12 παρ. 8α του ν. 3937/2011 (Α΄60)
Ο νόμος αυτός σε αυτές τις παραγράφους λέει:
 

ν. 3937/ 2011

10. Κρίσιμη παράκτια ζώνη: Το τμήμα της παράκτιας ζώνης, στο οποίο συναντώνται σε άμεση μεταξύ τους σχέση και αλληλεπίδραση το θαλάσσιο και το χερσαίο τμήμα αυτής. Περιλαμβάνονται ιδίως γεωμορφολογικοί σχηματισμοί, εκτάσεις που αποτελούνται από υλικά διάβρωσης των γειτονικών περιοχών ή τη μεταφορά του ανέμου και από χαρακτηριστική χλωρίδα ή διαβρώνο− νται με τέτοιο ρυθμό, ώστε να προκύπτει κίνδυνος για ανθρωπογενείς εγκαταστάσεις ή δραστηριότητες. 

12. Παράκτια ζώνη: Χερσαία και υδάτινα τμήματα, εκα− τέρωθεν της ακτογραμμής στα οποία η αλληλεπίδραση μεταξύ του θαλάσσιου και του χερσαίου τμήματος απο− κτά τη μορφή πολύπλοκων συστημάτων οικολογικών στοιχείων και πόρων αποτελούμενων από βιοτικές και αβιοτικές συνιστώσες που συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν με τις ανθρώπινες κοινότητες και τις σχετικές κοινωνικο−οικονομικές δραστηριότητες. Η παράκτια ζώνη είναι δυνατόν να περιλαμβάνει φυσικούς σχημα− τισμούς ή μικρά νησιά στο σύνολό τους.

 

Πώς θα μπορούσα να ξέρω τα μέτρα κλπ που είναι αυτοί οι ορισμοί????Δηλαδή αν μπορώ να τακτοποιήσω το ακίνητο εκεί ή όχι??

Ευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

Το 10 γενικά φαίνεται να διαπιστώνεται με οπτικό έλεγχο. Θα μπορούσε χονδροειδές παράδειγμα να είναι επιχώσεις που έχουν γίνει με το κύμα, ή να έχουν έρθει κάτω χώματα, επειδή η θάλασσα "έφαγε" τον όγκο από κάτω τους. Λαϊκά: "μην τακτοποιήσεις εκεί πάνω.... θα το πάρει το κύμα ή θα γείρει στην άμμο ή κάτι παρόμοιο έτσι κι αλλιώς".

Το 12 μου φαίνεται ότι μιλάει για μικροβιότοπους, που συναντώνται στο μεταίχμιο ξηρά--θάλασσα και μπορεί να αξιοποιούνται και τουριστικά, περιπατητικά κλπ. Πάλι διαπιστώνεις οπτικά μία διαφοροποίηση.

 

Σε κάθε περίπτωση, για να τεκμηριώσεις τα όρια των παραπάνω, θέλει αυτοψία, φωτογράφιση και υποθέτω ίσως και βεβαίωση από σχετικό φορέα, για αποφυγή "σκηνοθεσίας".

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα !Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αρχικά!

Περιπατητικά τι εννοείς? Εκεί πανω από την παραλία έχει δρόμο-δεν ξέρω ακόμη ως τι είναι χαρακτηρισμένος. 50 μέτρα από το δρόμο είμαι εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Συνεδελφοι έχω τις εξής απορίες , μπορεί να γίνει υπαγωγή στις εξής περιπτώσεις όταν υπάρχει αυθαιρετο ;

1)σε υποχρεωτικό ακάλυπτο σύμφωνα με το σχέδιο πόλης αλλά χωρίς να έχει γίνει πράξη εφαρμογής

2) σε ρυμοτομουμενο τμήμα αλλά χωρίς να έχει γίνει πράξη εφαρμογής

3)εφαπτόμενο σε κοινοτική οδό η οποία δεν είναι κυρία η αναγνωρισμένη με απόφαση νομάρχη κλπ . Διότι νομίζω όρια ασφάλειας έχουν μόνο οι αναγνωρισμένες δημοτικές/κοινοτικές οδοί .

Edited by subrosaval
Link to comment
Share on other sites

κατ' αρχας μιλας για ΠΕ  ή για ΠΤ???

 

επισης

δεν λες τπτ για το ιδιοκτησιακο...

και

εχεις τρεις  ερωτησεις...χωρις αλλα στοιχεια, αρα θα πρεπει να "μαντεψουμε"  το τι εννοεις...

που σημαινει οτι θα χασουμε στο τελος ολο το θεμα...

 

αρα

μια μια ερωτηση και με ολα τα στοιχεια καθεμιας.

 

[θα βοηθουσε στις  αποριες σου να εριχνες πρωτα μια ματια στο  αρθρο 89 παρ. 2α

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη σε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση . Προσπαθώ να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου αυτές τις περιπτώσεις χωρίς απαραίτητα να έχω κάποια περίπτωση δίκη μου . Και εξειδικεύω.

Αν υπάρχει οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης με Ρυμοτομικο σχέδιο που δειχνει ότι μια περιοχή είναι υποχρεωτικός ακάλυπτος . Ένα οικόπεδο ας υποθέσουμε είναι μισό σε υποχρεωτικό ακάλυπτο σύμφωνα με το Ρυμοτομικο και το αλλο μισό ρυμοτομειται . Όμως δεν έχει γίνει πράξη εφαρμογής , δεν έχουν γίνει αποζημιώσεις κλπ οπότε υπάρχουν ακόμα δικαιώματα ιδιωτών στο οικόπεδο . Για το ρυμοτομουμενο σύμφωνα με το άρθρο 89 παρ. 2α μπορεί να υπαχθεί. Για τον υποχρεωτικό ακάλυπτο (ΓΟΚ άρθρο 12 πρ.5) δεν αναφέρει κάτι . Αν και νομίζω ότι ο υποχρεωτικός ακάλυπτος δεν αποτελεί κοινόχρηστο χώρο , πιστεύω πως μπορούν να υπαχθούν κατασκευές εντός αυτού .

Edited by subrosaval
Link to comment
Share on other sites

Το φορουμ ειναι για "επιλυση" συγκεκριμενων ερωτησεων, οι απαντησεις στις οποίες  βοηθουν και τους υπολοιπους...

Ούτε μπορει να γινει συζητηση για υποθετικες περιπτωσεις ...ούτε να δοθει απαντηση

για τον απλο λογο οτι δεν γνωριζουμε τα "πραγματικα" περιστατικα

Αρα θα απαντησουμε με το "εάν ειναι ετσι ή  αν δεν ειναι ετσι,  αλλά ειναι  αλλοιώς, αλλά ομως διευκρινιζεται οτι οταν θα ειναι ετσι τοτε θα ειναι ..κλπκλπ"

 

Και ειναι κουραστικο και  δεν οδηγει πουθενα.

 

καλημερα και καλη εβδομαδα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.