Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι για αυθαιρεσίες σε κτίριο προϋφιστάμενο του '55 στο πεδίο "Οικοδομική Άδεια" Βάζω όχι; Το ρωτάω γιατί από αυτό εξαρτάται αν θα πάει κατηγορία 4 ή 5

• Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
2 λεπτά πριν, GeorgePi said:

Συνάδελφοι για αυθαιρεσίες σε κτίριο προϋφιστάμενο του '55 στο πεδίο "Οικοδομική Άδεια" Βάζω όχι; Το ρωτάω γιατί από αυτό εξαρτάται αν θα πάει κατηγορία 4 ή 5

Aν είναι προ του 1955 και το αποδεικνύεις βάζεις ΝΑΙ με άδεια

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής:

Σε επίσημες τεχνικές εκθέσεις, που αφορούν δήλωση Ν4495/17 για αυθαίρετα κατηγορίας 5, είναι λεκτικά σωστή η λέξη 'τακτοποίηση' αυθαίρετης κατασκευής ή καλύτερα 'ρύθμιση' μιας και πρόκειται για ρύθμιση 30 ετών? Ή θεωρούνται και τα δυο εξίσου σωστά?

Δημοσιεύτηκε
21 λεπτά πριν, the_topo said:

Σε επίσημες τεχνικές εκθέσεις, που αφορούν δήλωση Ν4495/17 για αυθαίρετα κατηγορίας 5, είναι λεκτικά σωστή η λέξη 'τακτοποίηση' αυθαίρετης κατασκευής ή καλύτερα 'ρύθμιση' μιας και πρόκειται για ρύθμιση 30 ετών? Ή θεωρούνται και τα δυο εξίσου σωστά?

Ρυθμίζω ρ. μετβ. [αρχ.] {ρύθμισ-α, -τηκα, -μένος}

3. τακτοποιώ, διευθετώ, διακανονίζω: μην ανησυχείς, θα το ρυθμίσω το θέμα || θέλω να ρυθμίζω τη ζωή μου μόνος μου.  ΣΧΟΛΙΟ λ. -ίζω.

lexiko_bambinioti

Δημοσιεύτηκε
15 minutes ago, Βρασίδας said:

@the_topo

Το ίδιο νόημα έχουν, μπορείς να χρησιμοποιείς και τις δύο λέξεις.

Ευχαριστώ συνάδελφε!

• 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Στα ακίνητα που αποκτώνται κατόπιν κληρονομικής διαδοχής και μπορούν να υπαχθούν ακόμα και σήμερα στην κατηγορία 5, ως ημερομηνία αναφοράς (αρθ. 128, Ν.4759/2020) θεωρείται η ημερομηνία που έγινε το συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς? Ή η μεταγραφή του? Ή κάποια άλλη ημερομηνία?

Edited by pipakos

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.