Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 102 - Ν.4495/17] Μειώσεις - Επιβαρύνσεις προστίμου και καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής


Recommended Posts

Παύλο

περισσότερο θα με ενδιέφερε και η δική σου γνώμη αλλά και των λοιπών συν/φων

σχετικά με το επόμενο μήνυμα και τις αντιδράσεις των πελατών

που προφανώς ανέμεναν κάτι καλύτερο από τον 4495/17

και περίμεναν ένα 5-7/μηνο προκειμένου να ενταχθούν ή όχι!

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά και εγώ δεν ξέρω πως να το χειριστώ το μέγα θέμα με την ΜΣΕ. Έχω ήδη 2-3 υποθέσεις για αγοραπωλησίες (σημαίνει βιάζονται) και άντε τώρα να τους εξηγήσεις για την ΜΣΕ και για το άγνωστο , προς το παρόν,  κόστος αυτής. Τους έχω προϊδεάσει ότι θα χρειαστεί στατικός έλεγχος αλλά δεν νομίζω να έχει προβληματιστεί κάποιος επ αυτού. Δεν θα πρέπει να βγούνε και κάποιες προδιαγραφές σχετικά με τις ΜΣΕ? Παρότι Διπλ. Πολ. Μηχανικός δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με στατικά.. 

Link to comment
Share on other sites

Οι πελάτες μας πάντα περιμένουν κάτι καλύτερο = φθηνότερο, διότι αυτά ακούνε από τα ΜΜΕ και αυτά πιστεύουν. Προσωπικά, εννοείται και ότι θα τους ενημερώνω αναλυτικά για το τι δικαιολογητικά - μελέτες θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, απλά προς το παρόν το κόστος της ΜΣΕ είναι άγνωστο. Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που ο νόμος βγήκε όπως βγήκε, η ΜΣΕ πρέπει να γίνει!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και ήδη λογισμικά δίνουν ΜΣΕ ως έξτρα για αυθαίρετα. Τι, πως, που, ποτε , γιατι , με τι;

Ρε τι τραβάμε με τους ηλίθιους.

ΜΣΕ λέει...αντε καλά.

Edited by Thodoris4
Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ νωρίς να εκφραστεί γνώμη για τη Μ.Σ.Ε. Δεν γνωρίζουμε τι απαιτήσεις θα έχει, όπως επίσης αν προσεχώς με κάποια απόφαση, τροποποιήσουν το κεφάλαιο αυτό και περιορίσουν τις περιπτώσεις που ζητείται η ΜΣΕ.

Από οικονομικής άποψης, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε καμία προσφορά την παρούσα χρονική στιγμή.  Οι ιδιοκτήτες, είναι λογικό ότι θα περίμεναν μικρότερο κόστος, λόγω των άρθρων που ανά καιρούς έβγαιναν στην περίοδο διαβούλευσης και ψήφισης του νομοσχεδίου.

Οι απαιτήσεις (για έρευνα και μελέτη) στο νέο νόμο, δείχνουν πολλαπλάσιες του προηγούμενου, οπότε οι ιδιοκτήτες που μας διαβάζουν να περιμένουν ότι το τελικό κόστος τακτοποίησης θα είναι μεγαλύτερο από ότι πριν.

Link to comment
Share on other sites

Σε τι αναφέρεται το άρθρο στην παράγραφο 3 γ);

 

 

3. Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο αυξάνεται:

γ) κατά δέκα τοις εκατό (10%), αν η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση ευρίσκεται σε περιοχές προστασίας για
τις οποίες έχουν εκδοθεί και ισχύουν προεδρικά διατάγματα καθορισμού όρων δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

μονο το 3γ? γενικά όλη η παράγραφος 3!!!!!! τι θέι να πει ο ποιητής? δλδ όσοι αργήσουν να τακτοποιήσουν θα πληρώσουν παραπάνω?????????

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ακριβώς λέει. Εντός πρώτου εξαμήνου έκπτωση 20%. Εντός δεύτερου εξαμήνου, έκπτωση 10%. Εντός τρίτου εξαμήνου, επιβάρυνση στο πρόστιμο κατά 10%. Μετά το τρίτο εξάμηνο, επιβάρυνση στο πρόστιμο κατά 20%

Link to comment
Share on other sites

Επίσης στο 4: "Η προβλεπόμενη στην παράγραφο 2 μείωση του προστίμου (20%,10% κτλ βάσει εξαμήνου) δεν ισχύει αν πριν από την ημερομηνία υπαγωγής εντοπιστούν οι αυθαίρετες κατασκευές ή οι

αλλαγές χρήσης από το αρμόδιο Παρατηρητήριο. Στην περίπτωση αυτή, το ενιαίο ειδικό πρόστιμο αυξάνεται σε κάθε περίπτωση κατά είκοσι (20%)"

 

Φαντάζομαι πως η κλήρωση ελέγχου των δηλώσεων από το "Παρατηρητήριο" δε γίνεται ακαριαία, αλλά σε κάποια φάση στο μέλλον. Αν έρθει λοιπόν μετά απο 2~3 χρόνια ο ελεγκτής δόμησης, και βρει παρατηρήσεις, ο ιδιοκτήτης καλείται να καταβάλλει την έκπτωση συνέπειας 20% ή 10% και επιπλέον 20%.

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.