Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 106 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετα με δυνατότητα έκδοσης άδειας νομιμοποίησης ή κατεδάφισης


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι. Μου έτυχε μία δήλωση για ήδη κατεδαφισμένα κτίσματα. Οπότε στον τύπο αυθαιρεσίας επέλεξα ΄΄Κατεδαφισμένα (άρθρο 106 παράγραφος 4). Στη συνέχεια το προχώρησα στην αρχική υποβολή. Σύμφωνα με το νόμο ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει το παράβολο (500 ευρώ για ήδη κατεδαφισμένα) και μετά ΄΄εφαρμόζεται η διαδικασία διαγραφής ανείσπρακτων βεβαιωθέντων προστίμων, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος΄΄. Το πρόβλημα είναι ότι δε μου έβγαλε εντολή πληρωμής για το παράβολο. Δηλαδή μετά την αρχική υποβολή, στα οικονομικά στοιχεία δεν έχει τίποτα. Μήπως γνωρίζει κάποιος πως εξοφλείται το εν λόγω παράβολο;; Επίσης εάν το προχωρήσω πάει κατευθείαν οριστική υπαγωγή. Μου το επιτρέπει δλδ και ας μην έχει πληρωθεί τίποτα. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 646
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έτσι όπως το περιγράφεις, να μη βγαίνει πρόστιμο και να πάει κατευθείαν οριστική, το σύστημα καταλαβαίνει ότι πας για απλή έκδοση βεβαίωσης χωρίς αυθαιρεσίες. Επιβεβαίωσε ότι έχεις συμπληρώσει όλα τα στοιχεία (πχ τετραγωνικά, χρήση, κατηγορία) μήπως τα βλέπει κενά και γι αυτό δεν προχωράει.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκαιο. Δεν είχα βάλει τα τετραγωνικά που έχουν κατεδαφιστεί και γιαυτό δε μου έβγαζε εντολές πληρωμής. Απλά με μπέρδεψε επειδή έλεγε πρόστιμο 400Ε (500 κανονικά αλλά λόγω ένταξης στο πρώτο εξάμηνο, γράφει 400), και στη συνέχεια έλεγε υπόλοιπο προς πληρωμή: 0.

Με βοήθησες πολύ. Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Αλλαγή χρήσης ισογείου από σταυλό (έτσι περιγράφεται στα συμβόλαια ) σε κατοικία. κτισμα προ 1955.

Αντί να κάνω τακτοποίηση δεν μπορώ να πληρώσω το παράβολο και βγάλω άδεια νομιμοποίησης? Εφόσον δεν έχουμε ΥΔ στο οικοπεδο.

 

Αν ναι, ποιες μελέτες συντάσσω και  καταθέτω.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας, έχουμε γεωτεμάχιο 2500 τ.μ στο οποίο εκδίδεται άδεια ισόγειας κατοικίας ως εντός οικισμού (εσφαλμένα). Το γεωτεμάχιο όμως κατά τον χρόνο έκδοσης της Ο.Α είναι εκτός Οικισμού εντός της ζώνης των 500μ. Το θέμα είναι το εξής το γεωτεμάχιο είναι πλέον 1700 μέτρα καθώς έχουν απαλλοτριωθεί τα 800 μέτρα. Θα μπορούσα να βγάλω άδεια νομιμοποίησης αφού κατά τον χρόνο έκδοσης άδειας είχα 2500 τ.μ; Σε περίπτωση που κάνω Τακτοποιηση λαμβάνω υπόψην την άδεια;

Link to comment
Share on other sites

μα με την έκδοση νομιμοποίησης αποκαθιστάς ένα σφάλμα

ενώ η ρύθμιση δηλώνοντας με Ο.Α επιτρέπεται γιατί αυτή δεν ανακλήθηκε

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

έχω μία τριώροφη οικοδομή με διαμερίσματα. Στο ισόγειο, η άδεια δείχνει 3 καταστήματα. Έχουν τηρηθεί τα πάντα, εκτός από ότι το 1 κατάστημα το έχουν κάνει σπίτι (χτίσιμο εξωτερικών τοίχων), επιφανείας περίπου 40μ2, χωρίς να παραβιάζονται οι διαστάσεις βάσει της άδειας. Είναι εντός σχεδίου πόλεως. Η Ερώτησή μου: δεν μπορώ να βγάλω άδεια νομιμοποίησης, και αν ναι με ποιες μελέτες; Η γνώμη μου είναι πως θέλει αρχιτεκτονικά και πυροπροστασία, για στατικά δεν νομίζω είναι απλά αλλαγή χρήσης.

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα.

 

επειδή δεν έχω ξαναβγάλει άδεια νομιμοποίησης, έχω ορισμένες απορίες. Π.χ θέλω να νομιμοποιήσω μία κατοικία προ 1955 χωρίς άδεια:

  1. Στο ΦΚ στην περιγραφή, περιγράφω το ακινητο?
  2. Στην κατηγορία αυθαιρεσίας βάζω ΚΑΤ1?
  3. Συμπληρώνω τα τ.μ, την παλαιότητα. τις ειδικές συνθήκες(εάν υπάρχουν) και δηλώνω έκδοση αδείας νομιμοποίησης?
  4. Στα στοιχεία υπολογισμού: O.A=Οχι με τι? Αριθμος αδείας=ημερομηνία?
  5. Ποια δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλω? Του αρθρου 99?

Γενικά η έκδοση αδείας έχει την ίδια διαδικασία με την τακτοποίηση αυθαιρέτου και απλά αλλάζουμε τον τύπο της αυθαιρεσίας?

 

EDIT: Μπορώ αντί να βγάλω άδεια νομιμοποίησης, να ρυθμίσω την αυθαίρετη κατασκευή?

Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.