Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τακτοποίηση κτισμάτων σε οικόπεδο εντός οικισμού ΜΕ Οικ. Άδεια.

max δόμηση: 240 τμ

- Κτίσματα με άδεια 1973 ==> 160 τμ

- Κτίσματα δηλωμένα στο Ε9 ως πριν το 1973 ==> 280 τμ, δηλαδή: 160 (νόμιμα) + 120 (αυθαίρετα) 

- Αυθαίρετα κτίσματα εντός οικοπέδου (επιπλέον της Οικ. Αδείας): 250 τμ

Θεωρώ τα 160 τμ νόμιμα, τα 120 τμ (λόγω Ε9) τα δηλώνω προ 1975 (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1), τα υπόλοιπα 250 - 120 = 130 τμ πως θα τα δηλώσω, σε ποια κατηγορία θα τα εντάξω; 

Με μπερδεύει ότι η συνολική αυθαίρετη δόμηση είναι >40% άρα θα πήγαινε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5, ενώ παράλληλα έχω και ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1.

Ακόμα και τα 120 τμ (από τα 250 τμ) τα βάλω στην κατηγορία 1 λόγω Ε9, πάλι τα 130 που αναρωτιέμαι πως θα τα δηλώσω, και αυτά έχουν υπέρβαση δόμησης >40% άρα????? 

• Απαντήσεις 739
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
22 λεπτά πριν, ilias said:

...τα υπόλοιπα 250 - 120 = 130 τμ πως θα τα δηλώσω, σε ποια κατηγορία θα τα εντάξω; ...

αν είναι κατασκευασμένα κι αυτά προ 75 πας Κατηγορία 1

Δημοσιεύτηκε

Ηλία , ότι είναι προ 75 κατηγορία 1 κι ας είναι 1.000.000μ2

Αν έχεις τμήματα μετά το 83 μόνο αυτά θα πάρουν ΚΑΤ4 ή 5 ανάλογα το % υπέρβασης .
Σου θυμίζω  ότι επιτρέπεται να έχει ΦΚ διαφορετικών κατηγοριών .

Δημοσιεύτηκε

@ilias

120 τμ Κατ.1

και

160+120+130 - 240 = 410 - 240 = 170 > 0,4*240 = 96 τμ ->->-> 130 τμ Κατ.5

Φαντάζομαι ότι στα τελευταία δεν συμπεριλαμβάνονται αυτοτελείς χώροι εντός περιγράμματος κτηρίου ...

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, zazeng said:

Γιατί όχι απλά (120+130)/240 = 0.625 -> good night?

Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, είμαι της άποψης : 410/240 = 0.708 -> Καλημέρα.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Για την max δόμηση υπολογίζουμε τι ισχύει σήμερα?

Εχω οικόπεδο 470τμ με Ο.Α. του '83 με διώροφη κατοικία 220τμ

Η αρτιότητα του οικισμού με την απόφαση Νομάρχη ως οικισμός<2000 τέθηκε στα 1000τμ

Καθ υπέρβαση της Ο.Α. έχω

1)αυθαίρετο υπόγειο 24τμ με ύψος 1,95μ ανεξάρτητο της κατοικίας. Μετράει στη δόμηση? Θα το δηλώσω σε ένα Φ.Κ. ως Κατ. 4 με ΥΔ 24 τμ με 50% ? ή θα πάει ως Κατ. 5 επειδή δεν υπήρχε στην Ο.Α.?

2)Αυθαίρετη αποθήκη 40τμ με ύψος 2,60 ανεξάρτητη της κατοικίας. Θα το δηλώσω σε ένα Φ.Κ. ως Κατ. 4 με ΥΔ 40τμ ή ως Κατ. 5 επειδή δεν υπήρχε στην Ο.Α. ?

Edited by Paul_Mix
Δημοσιεύτηκε
45 λεπτά πριν, Paul_Mix said:

Για την max δόμηση

Ότι σου δίνει τη μεγαλύτερη δόμηση.

1, 2 θα κάνεις έλεγχο ποσοστών, με το άρθρο του νόμου δίπλα, για να προκύψει η κατηγορία.
Αν ήταν να πάμε Κ5 ότι δεν είναι στην άδεια, δεν θα υπήρχε Κ4!! Η ισόγεια αποθήκη μέχρι 50τμ πάει κ αυτή στο ΥΔ 0.5

Δημοσιεύτηκε (edited)
31 λεπτά πριν, zazeng said:

Ότι σου δίνει τη μεγαλύτερη δόμηση.

Με την ίδια λογική, όταν έχω ένα στεγασμένο χώρο, ο οποίος κατασκευάστηκε το  84-93  και με τον ΓΟΚ 85 θεωρείται ως Η/Χ , αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν έχει τις προυποθέσεις του Η/Χ ( >35%), τότε μπορώ να λάβω υπόψη τις ευνοικότερες διατάξεις (ΓΟΚ 85) και να το υπολογίσω με Αναλυτικό αντί για επιφάνεια Κατηγορίας 4 ?

Το υπόγειο το μετράμε στην δόμηση όταν έχει ύψος μικρότερο του 2,40 και δεν επικοινωνεί την κατοικία?

Edited by Paul_Mix
Δημοσιεύτηκε

Θεωρώ πως ναι απλά μη μπλέξεις στην ίδια δήλωση παλιές διατάξεις κ σύγχρονες κατά το δοκούν, έχει ένα ή εκεί ο νόμος. Για τους οικισμούς αν θυμάμαι καλά οι παλιοί ήταν πιο ευνοϊκοί.

Κανονικά όχι, σαν αυθαίρετο ναι. Εναλλακτικά αν σε παίρνει (ελάχιστο ύψος β.χ. προ Νοκ 2.20) μπορείς κ να το νομιμοποιήσεις. Λιγότερο πρόστιμο για τον πελάτη, περισσότερη δουλειά (κ παραδάκι) για σένα.

Τσεκάρισε τα όμως κ με κάποιον παλιότερο ή και με πολεοδομία.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.