Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

απόφαση Αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631 (2)



     Άρθρο 2 - Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για την οριστικοποίηση και περαίωση της διαδικασίας υπαγωγής

6.   Για την εφαρμογή της διάταξης της παρ. η του άρθρου 99 του ν.4495/2017 σχετικά με την υποβολή ή μη της μελέτης στατικής επάρκειας, όπου απαιτείται, γίνεται ειδική μνεία σε κάθε βεβαίωση οριστικής υπαγωγής καθώς και σε κάθε βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας, καθώς και στη βεβαίωση της παρ.2 (περ.γ) του άρθρου 83 του ν.4495/2017 για μεταβίβαση.


Η αναφορά επί της βεβαιώσεως για την υποβολή ή μη μελέτης στατικής επάρκειας καταχωρείται από τον εξουσιοδοτούμενο Μηχανικό στην Τεχνική Έκθεση που συνοδεύει την έκδοση της βεβαίωσης της παρ.2 (περ.γ) του άρθρου 83 του ν.4495/2017. Σε κάθε περίπτωση εφόσον δεν υποβάλλεται μελέτη στατικής επάρκειας, αναφέρεται ρητά ότι η μελέτη στατικής επάρκειας πρέπει να υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και πριν τη συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου κατά τις κείμενες διατάξεις.


Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Σύμφωνα με το άρθρο 99 (παρ. η, ββ, βββ) απαιτείται Τεχνική έκθεση στατικού ελέγχου αρμόδιου μηχανικού ακόμα και στις περιπτώσεις όπου υπάρχει Διαμερισμάτωση.

 

Σε δήλωσή μου όπου έχω μόνο Διαμερισμάτωση, στα απαραίτητα δικαιολογητικά ΔΕΝ είναι τσεκαρισμένο το πεδίο των δικαιολογητικών "Τεχνική έκθεση στατικού ελέγχου" !!

 

Τελικά απαιτείται ή όχι η Τεχνική Έκθεση όταν υπάρχει απλά Διαμερισμάτωση ορόφου??

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να υπολογίσεις την νόμιμη αμοιβή του ΤΕΕ για να έχεις έναν μπούσουλα. Βάλε Αποτύπωση Στατικών και Έλεγχος Υπάρχοντος να δεις τι θα σου βγάλει.

Να φέρω ένα (τυχαίο) παράδειγμα που δοκίμασα: (πολυόροφο) κτήριο, συνολικού εμβαδού 500τ.μ., με χρήση γραφείων. Δίνει λοιπόν το πρόγραμμα (με προϋπολογισμό στατικών 0,3x53100=15930):

Αποτύπωση στατικών: 366

Έλεγχος υπάρχοντος σε στατικά φορτία:1173

Έλεγχος υπάρχοντος σε δυναμικές φορτίσεις: 1564

Σύνολο, περίπου 3100€+ΦΠΑ

Link to comment
Share on other sites

ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΕΙΩΝ


Μου έχει τύχει η περίπτωση στην οποία πρέπει να γίνει μελέτη επάρκειας για κτίσμα το οποίο όμως μοιράζεται τοίχο - μεσοτοιχεία με διπλανό κτίριο και αυτό με ένα παραδιπλανό. Ο φέρον οργανισμός δηλαδή όλων των σπιτιών είναι ενιαίος όπως και η θεμελίωση και μάλιστα είναι και φέρουσσα τοιχοποιία. Τι γίνεται στην περίπτωση που λόγω διενέξεων δε σου επιτρέπεται να κάνεις καμία μέτρηση και έλεγχο στα διπλανά κτίρια από τους γείτονες; Πως μπορεί κανείς να κάνει τη μελέτη αυτή;;;


Link to comment
Share on other sites

Σύνολο, περίπου 3100€+ΦΠΑ

Σημειωτέον ότι αυτό αφορά την μελέτη στατικής επάρκειας μόνον. Για μελέτη ενίσχυσης (που ωστόσο δεν απαιτείται από το νόμο, αλλά δεν είναι απίθανο να την ζητήσει ο Ιδιοκτήτης εάν προκύψει ανεπάρκεια), η αμοιβή είναι ξεχωριστή... και μάλιστα υπολογίζεται με αναλυτικό....

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Και σύν το κόστος των πιθανών εργαστηριακών και επι τόπου δοκιμών που θα απαιτηθούν.

Το συγκεκριμένο κόστος αποτύπωσης θεωρώ οτι αφορά τη γεωμετρία και μόνο....

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι.... Γι' αυτό δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι το παρόν νήμα του φόρουμ είναι πρώτο σε προβολές στην ενότητα του ν.4495, με υπερδιπλάσιες μάλιστα προβολές από το αμέσως επόμενο νήμα... Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας με αυτόν τον νόμο.... 

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Η περίπτωση γγγ) αφορά και τις δηλώσεις του Ν.4178 ή αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στις δηλώσεις 4495? (νέες ή από μεταφορά)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Σε περίπτωση που ο πελάτης επιλέγει να πληρώσει το παράβολο και να βγάλει άδεια νομιμοποίησης/κατεδάφισης εντός 2 ετών, τί επιλέγω? Τεχνική έκθεση ή ΜΣΕ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.