Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα σας , μια ερώτηση επειδή είμαι νέα θα ήθελα τη βοήθεια σας. Απόληξη κλιμακοστασίου σε διώροφη κατοικία (του ΄84) δεν προβλεπόταν στην ΟΑ.Η οικοδομή δεν έχει Υ.Υ. και η απόληξη έχει ύψος 2μ.(κατά νοκ είμαστε οκ)! οπότε ρωτάω εγώ πώς τακτοποιώ την απόληξη?

Ευχαριστώ!

 

Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

akis73

Edited by MARIA GEOR
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Μετά τις διορθώσεις στο κείμενο της προηγούμενης δημοσίευσης  που θα πρέπει να κάνεις, να σε καθοδηγήσω λίγο στα αυθαίρετα ότι στις υπαγωγές δεν συγκρίνεις μεγέθη με ΝΟΚ. Η σύγκριση των αυθαιρεσιών γίνεται βάσει των εγκεκριμένων σχεδίων της Ο.Α. Βάσει της εγκ. 2 Ν. 4495/17 την απόληξη μπορείς να την υπολογίσεις με αναλυτικό. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 25/6/2018 at 2:15 ΜΜ, John Kalam said:

Συνάδελφοι θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Σε οικόπεδο εντός οικισμού, ο ιδιοκτήτης κατά το παρελθόν κατασκεύασε αυθαίρετα βάση οπλισμένου σκυροδέματος και φέρουσα τοιχοποιία η οποία παρέμεινε ημιτελής σε διαφορετικά ύψη και προφανώς δεν τοποθετήθηκε ποτέ στέγαση. Σήμερα θέλει να αποπερατώσει το αυθαίρετο εκδίδοντας άδεια δόμησης. Έχω δηλώσει το αυθαίρετο με αναλυτικό προϋπολογισμό, ως μία πολεοδομική παράβαση καθότι δεν αποτελεί κτήριο (χώρο) κατά τη γνώμη μου αλλά μία ημιτελή ασκεπή ανωδομή. Η Πολεοδομία ωστόσο θεωρεί ότι πρέπει να δηλωθεί ως κ.χ. Ποια η γνώμη σας επι του θέματος; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

(Επειδή πρώτη φορά υποβάλλω ερώτημα στο forum, συγχωρέστε με για τυχόν λάθη)

Με ενδιαφέρει το θέμα γιατί έχω παρόμοιο...το πήγες με αναλυτικό είπες. Σε τι κατηγορία το έβαλες? ΚΑτηγορία 4 ?

Link to comment
Share on other sites

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλημέρα.

Σε οριζόντια ιδιοκτησία - διαμέρισμα, έχω περίπτωση "λοιπής" παράβασης λόγω επέκτασης των εξωστών. Συγχρόνως έχω και εντελώς διαφορετική κάτοψη σε σχέση με την οικ. άδεια. Το περίγραμμα του διαμερίσματος είναι σύμφωνο με την οικοδομική άδεια με αποκλίσεις μικρότερες του 2%. 

Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Στη "λοιπή" παράβαση ενσωματώνω την αλλαγή των εσωτερικών διαρρυθμίσεων και δεν κάνω ενημέρωση φακέλου της οικ. άδειας;

Κάνω έτσι κι αλλιώς ενημέρωση; Kαι αν ναι, απαιτούνται και όλες οι Η.Μ. Μελέτες;

Η άδεια είναι του έτους 1996.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Να προσέξεις μόνο το αν οι αυθαίρετη επέκταση εξώστη βρίσκεται άνωθεν κοινόχρηστου χώρου πόλης. Αν όχι, μπορείς να τον υπάγεις και με αναλυτικό.

Μπορείς να ανεβάσεις κάτοψη υφιστάμενης κατάστασης και στην τεχνική έκθεση της δήλωσης να περιγράψεις τις παραβάσεις (και την αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης). Έτσι δεν θα απαιτηθεί ενημέρωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

Σε όλα τα διαμερίσματα πολυκατοικίας, στη μία όψη τους, εμφανίζεται στην κάτοψη μόνιμη προεξέχουσα ζαρντινιέρα. Στην πραγματικά, όλες οι ζαρντινιέρες αυτές των όψεων καθαιρέθηκαν, χωρίς ΕΕΔΜΚ και αντικαταστάθηκαν από στέγαστρα όπως φαίνεται στην φωτογραφία. 

Να το συνυπολογίσω μαζί με παραβάσεις της Κατ.3 ως μια λοιπή παράβαση με αναλυτικό προϋπολογισμό ή να πάω με την περίπτωση ιε' της Κατ. 3 ως αλλαγή τις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος της Ο.Ι. έως 5%;

Και στις δύο περιπτώσεις δεν έχω υποχρέωση να ανεβάσω κάτοψη που να σημειώνεται η αυθαιρεσία σωστά;

 

Αρχείο εικόνας WhatsApp 2023-11-11 στις 20.18.17_689ab8ae.jpg

Edited by Tim22
Link to comment
Share on other sites

20 ώρες πριν, Tim22 said:

Να το συνυπολογίσω μαζί με παραβάσεις της Κατ.3 ως μια λοιπή παράβαση με αναλυτικό προϋπολογισμό ή να πάω με την περίπτωση ιε' της Κατ. 3 ως αλλαγή τις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος της Ο.Ι. έως 5%;

Το πρώτο· θα συμπεριλάβεις τα στέγαστρα στη λοιπή.
Φυσικά και δεν αποτελούν τμήμα του περιγράμματος της οριζόντιας ιδιοκτησίας οι ζαρντινιέρες και τα στέγαστρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι!

Έχω περίπτωση απόληξης κλιμακοστασίου που δεν περιγράφεται στην οικ.άδεια. Το ερώτημά μου είναι πότε θεωρείται απόληξη κλιμακοστασίου για να τη δηλώσω με αναλυτικό και πότε όχι (οπότε δηλώνεται σαν υπέρβαση δόμησης/ύψους)? Απόληξη θεωρείται όταν το ύψος δεν υπερβαίνει τα 2,40μ. Υπάρχει κάποιος περιορισμός στα τετραγωνικά μέτρα? Συνυπολογίζεται η προβολή της σκάλας μόνο στο εμβαδό? Το πλατύσκαλο?

Link to comment
Share on other sites

26 λεπτά πριν, JOANN said:

..? Απόληξη θεωρείται όταν το ύψος δεν υπερβαίνει τα 2,40μ....

πέραν του παράγοντα ύψους με ΓΟΚ 85 για να μη προσμετρά σε συντελεστή δόμησης έπρεπε να μη υπάρχει και άλλο δωμάτιο ή διαμέρισμα ή δόμηση στο Δώμα.

Αν υπήρχε μετρά σε συντελεστή δόμησης κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.