Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 691
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ, φαντάζομαι αυτό θα πρέπει να γίνει... αλλά η ερώτηση  και η αναφορά σε σοβαρό πρόβλημα είναι αν και κατά πόσο μέσα από την έκδοση βεβαίωσης ειδοποιείται το ΙΚΑ... όπως δηλαδή με τις ΕΕΔΜΚ...
Υπάρχει κάποια γνώση σε αυτό; 
Γιατί φαντάζομαι θα αρχίσουν τα γνωστά περί υποχρεώσεων πληρωμής ενσήμων με τον ιδιοκτήτη... και δεν θέλω να είμαι στη μέση.

Επίσης... υποθέτω ότι ΠΑΛΙ υπόχρεος για τα ένσημα είναι ο κύριος του έργου = ιδιώτης, σωστά;  Σαν να βγαίνει άδεια;

Δημοσιεύτηκε

Όταν θα βγάλουμε ΕΕΔΜΚ για θερμοπρόσοψη και επιπλέον θα έχουμε και αντικατάσταση κουφωμάτων, θα βγάλουμε ξεχωριστά βεβαίωση άρθρου 30 ή μέσα στην τεχνική έκθεση της ΕΕΔΜΚ θα αναφέρουμε και τις εργασίες που δεν απαιτείται άδεια οπότε δεν χρειάζεται η βεβαίωση αρθρου 30 ?

• 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, σε οικόπεδο στην Αθήνα με πολυκατοικία με άδεια του 1970, θέλουν να καλύψουν πάνω από το 1/3 του ακαλύπτου χώρου με σκυρόδεμα. Χρειάζεται άδεια οικοδομής για κάτι τέτοιο, ΕΕΜΚ ή κάτι άλλο ?

Δημοσιεύτηκε (edited)

@nik Μέχρι το 1/3 του ακαλύπτου χώρου, ενέπιπτε στο εδάφιο ιστ) του άρθρου 30 Ν. 4495. "Διάστρωση δαπέδου ακάλυπτου χώρου με την προϋπόθεση, ότι αυτή δεν υπερβαίνει το ένα τρίτο (1/3) του ακάλυπτου χώρου" και προφανώς είχε τη λογική του να μείνουν τα 2/3 του (υποχρεωτικού) ακαλύπτου χώρου χωρίς επίστρωση σύμφωνα με τον κτιριοδομικό σε συνδυασμό με την παρ. 2α άρθρου 17 ΝΟΚ.

Στο άρθρο 28 Ν. 4495 αναφέρεται ότι " Στην  έννοια  της  οικοδομικής  άδειας περιλαμβάνονται και άδειες οι οποίες δεν δημιουργούν δόμηση, ιδίως η άδεια κατεδάφισης, η άδεια αλλαγής χρήσης, η άδεια διαμορφώσεων, επισκευής, διασκευής, ενισχύσεων, η άδεια για αυτοτελείς εργασίες περιτοιχίσεων, επιχώσεων ή εκσκαφών, καθώς και κοπής δένδρων. Ως οικοδομική άδεια νοείται και η άδεια δόμησης". 

Προσωπικά βλέπω να χρειάζεται νέα Ο.Α, αλλά πριν από όλα θα πρέπει να ελεγχθεί η φύτευση (τα 2/3 του υποχρεωτικού ακαλύπτου).

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι περίεργο και γω, καθαίρεση παταριού στο λουτρό, συνιστά λέτε διαρρύθμιση για Εεμκ; Η να το δώσω και με βεβ άρθρου 30;  Μιλάω για σύνηθες πατάρι με ψευτοπλακιτσα πάνω σε δρομικό τοίχο εννοειται, όχι κάτι φερον.

Edited by sarcs
Δημοσιεύτηκε (edited)

Δεν είναι διαρρύθμιση για ΕΕΔΜΚ @sarcs.
Είναι μικρής έκτασης διασκευή που δεν επηρεάζει τον φέροντα οργανισμό.

Edited by Norjild
  • Like 2
  • Upvote 2
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Αν υπάρχει οικοδομική άδεια στο ακίνητο σε ισχύ την οποία και δεν γνώριζα και 

έδινα βεβαίωση του άρθρου 30, θα είχα κάποιες κυρώσεις εγώ ή θα ήταν υποχρέωση του 

ιδιοκτήτη να μ' ενημερώσει; 

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.