Μετάβαση στο περιεχόμενο
gnusselt

Προτάσεις για αγορά φωτοτυπικού/scanner έως A3.

Recommended Posts

Αυτή την περίοδο σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο φωτοτυπικό έγχρωμο για Α4 και Α3 γιατί το παλιό που είχα, μετά από 10 χρόνια βγάζει όλο βλάβες.

Άνοιξα λοιπόν το Google και είπα να αρχίσω το ψάξιμο.... χάθηκα. Φωτοτυπικά με μελάνια σαν inkjet που τα γεμίζεις εσύ, έγχρωμα laser toner από την άλλη.

Ταχύτητες έως 65 σελ/λεπτό (δεν λένε με ποια κάλυψη εγγράφου).

Θα ήθελα τη βοήθεια σας στην επιλογή κατάλληλου μηχανήματος καθώς οι εταιρείες είναι πολλές και έχω χαθεί.

 

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Εγώ έχω ένα έγχρωμο laser πολυμηχάνημα της ricoh το οποίο υποτίθεται πως έχει 5000 σελίδες ανα τόνερ (4άδα τόνερ... Μαύρο Cyan magenta κίτρινο) με 100+€ το τόνερ και πραγματικές σελίδες ούτε τις μισές. Δεν συμφέρει...

Αν αγόραζα τώρα θα έπαιρνα ένα κλασσικό ασπρόμαυρο φωτοτυπικό/εκτυπωτη με φθηνό γραφίτη για τις μαζικές εκτυπώσεις και ένα inkjet με οικονομικά μαϊμου μελάνια για τα έγχρωμα. Επίσης για φωτοτυπίες μεγάλη ευκολία είναι το ADF ("automatic document feeder" Αυτό που βάζεις τις σελίδες απο πάνω) και για οικονομία στο χαρτί βολεύει να τυπώνει αυτόματα μπρός πίσω.

Αν το δεις αριθμητικά, Υπολόγισε "κόστος αγοράς + (κόστος σελίδας * Μέσο όρο εκτυπώσεων) * 2 ~ 5 χρόνια" και αγόρασε την οικονομικότερη λύση.

Προσοχή στους Lexmark γιατί έχουν την τάση να ανεβάζουν την τιμή του toner στα παλιά τους μοντέλα και στα καινούρια να είναι σχεδόν μισή.

Α3 πέραν απο τα στελέχη αίτησης δόμησης, σπάνια χρειάζεται να εκτυπώσεις. Επίσης μπορείς με λίγο υπομονή να το εκτυπώσεις και στο plotter ή να μπεις στο πρώτο βιβλιοπωλείο που θα βρείς μπροστά σου και να κάνεις μεγέθυνση απο Α4.

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

επίσης μπορείς κάλιστα να σώσεις τα αρχεία (που τυπώνονται σε Α3) σε ένα stick και να τα τυπώσεις σε ένα βιβλιοπωλείο που θα βρίσκεται κοντά.

Επίσης εγώ ένα πολυμηχάνημα epson έχω, είμαι κάπως ευχαριστημένος με τις δυνατότητες, κάνει αντίγραφα, σκανάρει και τυπώνει φωτογραφίες.

Πρόσφατα έδωσα ένα 1320 hp τζάμπα καθώς πολλά ασπρόμαυρα Α4 ΔΕΝ τυπώνω πια. Δεν γνωρίζω κάποιο καλό printer που να τυπώνει Α3 έγχρωμα κιόλας. Θεωρώ ότι ο Gousgounis σου έδωσε 2 καλές συμβουλές, οπότε έχεις από κάπου να αρχίσεις.

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.